Curier județean
Rugăciunea de azi
    Să se scoale Dumnezeu și să se risipească vrăjmașii Lui, și să fugă de la Fața Lui ce-L urăsc pe Dânsul. Să piară cum piere fumul; cum se topește ceara de la fața focului, așa cum piară dracii de la fața celor ce iubesc pe Dumnezeu, și se însemnează cu semnul Crucii și zic cu veselie: Bucură-te, preacinstită și de viață purtătoare Crucea Domnului, care alungi pe diavoli cu puterea Celui ce S-a Răstignit pe tine, a Domnului nostru Iisus Hristos și S-a pogorât la iad și a călcat puterea diavolului și te-a dăruit nouă pe tine, cinstită Crucea sa, spre izgonirea a tot pizmașul. Amin!
Calendar religios
Ortodox: Sf. Grigorie Taumaturgul; Cuv. Lazăr Zugravul
Catolic: Sf. Grigore
Greco-catolic: Cel între sf. pr. Grigore Taumaturgul, ep. Neocezareei
Meteo
     ASTĂZI: Vremea se încălzește ușor deși se anunță ploaie. Temperatura va atinge, la amiază, +11 grade C. Noaptea, ploile vor continua înregistrându-se +4 grade C.
    MÂINE: Șansele de ploaie scad, cerul menținându-se totuși acoperit. Se vor înregistra maximum 11 grade C. Noaptea- posibil ploaie și temperaturi de +2 - +3 grade C.

Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri

Militarii în termen de la pompieri au depus jurământul militar
      jurământSâmbătă, 15 noiembrie, militarii în termen din cadrul Gru­pu­lui Județean de Pompieri "Uni­rea" al jude­țu­lui Alba au de­pus jură­mân­tul de credință fa­ță de patrie și po­porul ro­mân.
    Ceremonialul solemn s-a des­fășurat în fața statuii vo­ievodului Mihai Viteazul din Al­ba Iulia iar slujba religioasă a fost oficiată de ÎPS Andrei, Arhiepiscop de Alba Iulia, asistat de preotul militar Ioan Cărpinișan. La ceremonial au asistat prefectul de Alba, Mugurel Sârbu, președintele CJ Alba, Eugen Popa, șeful IPJ Alba, comisar șef Marin Aron, șeful SRI Alba, Victor Cristea, comandantul pompierilor din Al­ba, col. Virgiliu Costea, alți șefi și cadre din Gar­nizoana Alba Iulia. Festivitatea s-a bucurat de prezența unei numeroase asistențe, rude și prieteni ai celor 32 de recruți pompieri care au depus jurământul. (N.I.T)
Tinerii creștin-democrați susțin revendicările studenților
Ei sprijină campania de strângere de semnături pentru mărirea alocațiilor bugetare destinate studenților!
      În cadrul conferinței de presă de săptămâna trecută a PNȚCD Alba, președintele filialei ju­dețene a organizației de tineret a partidului (OT-PNȚCD), Emil Benga, s-a exprimat deschis în favoarea studenților protestatari care au ma­nifestat zilele trecute (mai mult sau mai puțin vehement) în întreaga țară. Iar revendicările lor sunt încă departe de a fi soluționate. "Deși este proclamat domeniu prioritar, învățământului i se aplică an de an resurse insuficiente, a declarat Benga. Condițiile de viață ale studenților alba­iulieni nu diferă esențial de cele ale colegilor lor din marile centre universitare, însă Liga Stu­denților de la Universitatea «1 Decembrie 1918» nu a considerat necesar să se alăture mișcărilor de protest, decât în mod declarativ, chiar dacă face parte din Uniunea Studenților din România, structura asociativă care a inițiat grevele stu­dențești din toamna acestui an. Având în vedere toate acestea, Organizația de tineret a PNȚCD Alba sprijină campania de strângere de semnături pentru mărirea alocațiilor bugetare destinate stu­denților, acțiune care se va desfășura la nivelul întregii țări. În acest context, OT-PNȚCD invită atât Liga Studenților cât și celelalte organizații studențești, partinice sau nu, să se alăture acestui demers. Miza este importantă și cuprinde ali­nierea învățământului nostru la standardele lumii civilizate."
    În încheiere, Emil Benga a mai adăugat faptul că Alba Iulia este un centru universitar relativ mic, iar Liga Studenților este reținută... "prin tra­diție".
    Tânărul creștin-democrat a apreciat că acum, totuși, este timpul să se facă abstracție de această "cumințenie împinsă până la absurd", cu atât mai mult cu cât în conducerea Universității din Alba Iulia se află unele personalități politice care, astfel, vor lua act de nemulțumirile lor și, eventual, vor căuta soluții de rezolvare. Așadar, îndemnul adresat de Emil Benga studenților al­baiulieni este în sensul ralierii acestora la de­mersul colegilor lor. (I.H.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.