Prima pagină Ediția din: 21.11.2003
Știri
Nou director la Căminul de pensionari Alba Iulia
      Ieri, în prezența prefectului Mugurel Sârbu și a directorului general al Direcției pentru Fa­milie, Dialog și Solidaritate Soci­ală Alba - d-na Sidonia Făgădar, a avut loc instalarea oficială în funcția de director al Căminului pentru persoane vârstnice din Alba Iulia a d-nei Melania Corina Bedelean. Noul director, numit prin ordin al ministrului de resort, în urma câștigării unui concurs ce a avut loc recent la București, posedă dublă calificare de inginer și respectiv profesor, lucrând în sistemul de învățământ peste 12 ani. Postul a rămas vacant din data de 1 august 2003.(R.J.)
La Vurpăr
Cornul este tare, iar brânza miroase urât
      În cadrul ultimei ședințe a Consiliului local Vințu de Jos, consilierul PSD Zoe Moza a adus în discuție calitatea produselor distribuite copiilor de la școala din Vurpăr: "Cornul întărit este din făină semi, iar brânza are un miros neplăcut și este greu de consumat. Acest lucru ne-a fost adus la cunoștință de părinți, care ne-au rugat să sesizăm aceste deficiențe". Să sperăm că se vor lua măsuri. (F.R.)
Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Ziarele preferate ale cititorilor din județul Alba
      UNIREA - lider de piață detașat
      Recent, Centrul de Sociologie Urbană și Regională CURS SA a efectuat un sondaj de opinie în județul Alba, pe un eșantion de 879 de persoane din 11 orașe și 5 comune. Marja de eroare tolerată este de +/- 3, 3 la sută. Subiecții au răspuns la mai multe întrebări, iar una se referea la consumul de presă. Ierarhia pu­blicațiilor din care populația se informează despre e­venimentele politice este următoarea: UNIREA-39,1 la sută, Adevărul-25,7 la sută, Evenimentul Zilei-11,6, Jurnalul Național-4,3 la sută, Informația de Alba-3,5 la sută, România Liberă-3,4 la sută, Libertatea-3,3 la sută, Ziua-2,1 la sută, Național-2,0 la sută, Monitorul-1,6 la sută, Curentul-1,2 la sută, alte ziare-2,2 la sută (Cotidianul, Ziarul Financiar, Gardianul, Realitatea Zi­lei, Cronica), fiecare în parte sub 1 la sută. Menționăm că 52,5 la sută nu citesc în presă despre evenimentele politice. Mulțumim și cu acest prilej cititorilor noștri fideli pentru că sunt alături de noi și citesc, în fiecare zi, UNIREA.(C.R.)
La Bistra
Un bărbat și-a pierdut viața prăbușindu-se cu camionul în prăpastie
      Polițiștii din Câmpeni au fost sesizați miercuri, 19 noiembrie, în jurul orei 23.45, despre faptul că în Valea Bistrii s-a răsturnat o autoutilitară marca Roman, șoferul pierzându-și viața. În urma anchetei derulate la fața locului, polițiștii au constatat că șoferul, Aurel Nicolae Bobariu, de 52 de ani, angajat la o firmă din Albac, conducea autoutilitara pe direcția Câmpeni-Valea Bistrii. Într-o curbă la stânga nu a adaptat viteza la condițiile de mers, părăsind carosabilul și răs­turnându-se de o la înălțime de 3,5 m în albia pârâului. Bobariu a murit pe loc în urma rănilor grave suferite. În cauză, poliția Câmpeni continuă cercetările. (N.I.T.)
La Tărtăria
Depășire interzisă soldată cu două victime
      Miercuri, 19 noiembrie, în jurul orei 19.40, pe DN 7, în dreptul localității Tărtăria, s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea gravă a două persoane. Conducând o Dacia 1310, Maria Popescu, de 50 de ani, din Cugir, învățătoare, a intrat în depășirea unui autotractor cu remorcă pe o porțiune de drum sem­nalizată cu indicatorul "depășirea interzisă". De­oarece din față venea un alt autoturism, femeia a încercat să reînscrie rapid Dacia pe banda sa de mers, moment în care a acroșat autotractorul pe care l-a depășit. Din impact, Dacia s-a răsturnat în afara carosabilului. În urma accidentului, Maria Popescu a fost spitalizată cu două coaste rupte iar pasagerul din dreapta, soțul său - Ioan Popescu, preot, a suferit o fractură de col femural drept. În cauză, poliția rutieră Alba continuă cerce­tările. (N.I.T.)
Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.