Ultima oră

Editorial
Prima pagină
Curier județean
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Vicepreședintele PSD Alba, Ioan Popa, a criticat în termeni duri SC DPL Alba
"A mâncat banii CJ și a ținut o armată de oameni care nu făceau altceva decât să fure motorină!"
      Ieri în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul PSD Alba, vicepreședintele organizației județene dl. Ioan Popa a comentat, în stilul de acum caracteristic, subiectul care în aceste zile a ținut capul de afiș și anume Societatea de Drumuri și Poduri Locale. Mai întâi, Ioan Popa și-a îndreptat tirul către reprezentanții opoziției, caracterizând atitudinea acestora ca fiind total neserioasă. "Anumite persoane deschid gura doar pentru a se afla în treabă, de dragul de a se auzi vorbind. De ani de zile au tot cerut privatizarea societății. Tot de foarte mult timp au cerut schimbarea conducerii pe motiv de incompetență. Ei bine, am schimbat conducerea, vom lansa proiectul de privatizare a societății, dar tot nu sunt mulțumiți. Ce poți să mai înțelegi din această atitudine decât numai și numai neseriozitate", a spus patronul SC Transavia.
    Apoi Ioan Popa a explicat și de ce este nevoie ca SC DPL Alba, al cărei acționar majoritar este Consiliul județean, să fie scoasă la privatizare."Eu de mult am insistat ca societatea să fie privatizată întrucât păpa banii CJ-ului fără rost, lucrând total neeconomic. Personal aș fi dat de foarte multă vreme de pământ cu cei din conducere sau de la început nu i-aș fi pus pe aceștia în frunte. Nu e normal să ții o armată de oameni, cu salarii bune, care nu făceau nimic în afară de a fura motorină. I-am chemat mai demult să-mi asfalteze o porțiune într-o curte și nici până în zi de azi nu i-am văzut la față. Noi dorim să privatizăm această societate și o va cumpăra cel care are bani. Nu există nici un fel de interes ascuns, totul va fi la vedere, societatea se va vinde cu banii pe masă", a mai declarat I. Popa. Domnia - sa a mai precizat că varianta cea mai convenabilă ar fi vânzarea integrală a pachetului de acțiuni, excluzând un eventual parteneriat sau asociere cu Consiliul județean - soluții neatractive pentru orice investitor serios.
Răzvan JURCĂ

Județul Alba a obținut 3,8 milioane de euro de la UE
      Potrivit informațiilor furnizate de șeful Delegației Comisiei Europene la București, dl. Jonathan Scheele, din 1997 și până în prezent, județul Alba a beneficiat de o finanțare totală de 3,8 milioane de Euro din partea Uniunii Europene. Informația a fost făcută publică într-un comunicat de presă apărut pe site-ul oficial al Delegației Comisiei Europene. " Alba se confruntă cu o serie de probleme, cum ar fi izolarea localităților din Munții Apuseni sau problemele de protecție a mediului de la Roșia Montană, însă am toată încrederea în capacitatea acestui județ de a ameliora aceste situații în cel mai scurt timp", a mai spus Scheele.(F.R.)
O femeie din Ciumbrud a incendiat gospodăria concubinului său
      Pompierii din Aiud, însoțiți de polițiștii din localitate, au intervenit la stingerea unui incendiu izbucnit joi, 20 noiembrie, în jurul orei 18.30, în gospodăria lui Alexandru Timar, de 58 de ani. Sosiți la fața locului, pompierii au constatat că ardea o șură în care era depozitată cantitatea de 250 kg de coceni de porumb. Polițiștii au descoperit că focul a fost provocat de concubina proprietarului, Maria Cazan de 49 de ani. După ce au consumat alcool, între cei doi a izbucnit un conflict tranșat de femeie prin incendierea șurii. În prezent, Maria Cazan este cercetată de poliție pentru comiterea infracțiunii de distrugere prin incendiere, faptă care se pedepsește cu închisoarea între 3 și 15 ani. (N.I.T.)
Victime ale agresiunilor
      În cursul zilei de ieri, la Serviciul de urgențe al Spitalului județean Alba au fost aduși doi bărbați care au fost victimele unor agresiuni. Aurel B., de 26 de ani, din Alba Iulia, a fost diagnosticat cu tcc acut închis și plăgi escoriate temporale, în timp ce Gheorghe A., de 22 de ani, din Alba Iulia, s-a ales cu plagă la arcada dreaptă și la piramida nazală. După ce li s-a făcut toaleta și au primit îngrijiri, cei doi au fost trimiși acasă.(F.R.) Revoluționarii sunt stimulați să intre în politică
    Președintele Asociației Revoluționarilor din Decembrie '89 Alba Iulia - Horia Bărdaș a declarat că Blocul Național al Revoluționarilor (la care asociația pe care o conduce este afiliată) a decis să le ceară revoluționarilor să intre în politică. Asta pentru că s-a constatat că interesele revoluționarilor nu sunt suficient de bine reprezentate, iar problemele lor rămân ani și ani fără rezolvare. La nivelul asociației amintite lista cu revoluționarii care vor intra în politică este încă în construcție, dar vă putem prezenta câteva nume: Alexandru Danciu (PD) - candidat la fotoliul de primar al comunei Vințu de Jos, Traian Mârza (PSD) - candidat pentru Consiliul local Alba Iulia, Traian Bordea (PRM) - candidat pentru Consiliul local Alba Iulia, Horia Bărdaș (PD) - candidat pentru Consiliul local Alba Iulia și Ioan Ardelean (PD) - candidat pentru Senatul României. Toți revoluționarii care aspiră la o funcție în administrație sau în Parlament vor fi sprijiniți financiar și logistic în campania electorală.
Anca DINICĂ

Astăzi, la Alba Iulia
Se inaugurează Muzeul Sportului Județean
      Astăzi, la Alba Iulia, cu prilejul manifestărilor dedicate Zilei Naționale a României și împlinirii a 85 de ani de la Marea Unire din 1 Decembrie 1918, sunt programate o serie de evenimente sportive. Astfel, la ora 9.00, în prezența prefectului Mugurel Sârbu, la Sala Unirii, vor fi primite Ștafetele Unirii, compuse din doi reprezentanți ai fiecărui județ al țării, ceremonialul fiind prilejuit de înmânarea mesajelor sportive. O jumătate de oră mai târziu, va fi inaugurat Muzeul Sportului Județean, în incinta Muzeului Național al Unirii, moment la care sunt așteptați să participe Mihaela Peneș și Constantin Diaconu, vicepreședinte al ANS. Expoziția este amenajată în două săli și structurată pe diferite domenii, personalități, ramuri de sport etc având în componență obiecte personale, trofee, medalii ale celebrilor performeri sportivi originari de pe aceste meleaguri, Nicolae Linca (mănușile cu care a câștigat finala olimpică de la Melbourne), Iosif Sîrbu sau Andrei Socaci. "Materialele sun luate în custodie, iar pentru acest eveniment remarcabil meritul principal aparține Academiei Olimpice Române", a declarat Dorin Mureșan, directorul DTSJ Alba. De asemenea, la ora 12.30, va avea loc deschiderea oficială a Serbărilor Unirii, prin tradiționalul Cros al "Unirii", aflat la a 35-a ediție. (H.D.M.)
Descentralizarea în România
      În perioada 4-5 decembrie a.c., la Sinaia va avea loc conferința internațională "Descentralizarea în România", organizată de Uniunea Națională a Consiliilor județene din țara noastră. Pe agenda de lucru a reuniunii sunt trecute următoarele teme: Dezvoltarea economică locală și utilizarea fondurilor structurale; Descentralizarea-Servicii publice și mijloace financiare; Cooperarea în cadrul descentralizării serviciilor pentru dezvoltarea democrației locale. Județul Alba va fi reprezentat la această întâlnire de vicepreședintele CJ, Ioan Florea.(F.R.)
Președintele funcționarilor publici la Alba Iulia
      În cursul zilei de ieri, președintele Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, Romeo Postelnicu, s-a aflat în vizită la Alba Iulia, unde s-a întâlnit cu președintele Consiliului Județean Alba, Eugen Popa. Au fost discutate o serie de probleme legate de pregătirea personalului din administrație, în vederea reducerii birocrației și a descentralizării.(F.R.)
Sediu nou pentru Oficiul Poștal nr. 1 din Alba Iulia
      Oficiul Județean de Poștă Alba dorește să aducă la cunoștința publicului că, începând cu data de 24 noiembrie 2003, sediul Oficiului Poștal Alba Iulia 1 s-a mutat de pe B-dul Eroilor nr. 2 pe strada Nicolae Titulescu nr. 10A (fostul sediu Bankcoop).(F.R.)
Microbuze pentru elevi
      La nivelul județului Alba continuă implementarea programului guvernamental de dotare cu microbuze pentru elevii din zonele izolate care au de parcurs distanțe lungi până la unitățile școlare. Astfel, în cursul acestei săptămâni subprefectul Ioan Maier și inspectorul-șef al ISJ Alba Dorin Sandea au predat către primăria din Cergăul Mare un asemenea autovehicul care va folosi cu precădere școlarilor din satele aparținătoare, respectiv Cergăul Mic și Lupu. De asemenea în cursul săptămânii viitoare un alt microbuz pentru elevi va ajunge în comuna Gârda. (R.J.)
Funcționarii publici lucrează în week-end
      Toți funcționarii publici vor lucra astăzi pentru a compensa zilele libere din preajma sărbătorilor de la sfârșitul anului, a anunțat ministrul delegat pentru administrație publică, Gabriel Oprea. În zilele de 29, 30 și 31 decembrie, funcționarii publici vor avea liber, potrivit unei hotărâri a Guvernului. Potrivit aceleiași decizii, angajații instituțiilor statului vor lucra în 22 și 29 noiembrie și, respectiv, 13 decembrie, pentru a compensa zilele libere primite de sărbători.(F.R.)
Doi subofițeri de la Penitenciarul Aiud implicați într-un accident rutier
      Ieri dimineață în jurul orei 11,15, pe raza localității Oiejdea a avut loc un accident de circulație. Tiberiu Tacacs, de 31 de ani, subofițer la Penitenciarul Aiud, conducea un autoturism în care se mai afla și colegul său, Dorin Chira de 34 de ani. Șoferul nu a păstrat distanța regulamentară față de o autoutilitară cu număr de Sibiu, condusă de Alexandru Gașpar, de 29 de ani și a intrat cu mașina în partea din spate a autospecialei. Cei doi subofițeri au suferit leziuni ușoare la mâini și la cap.(N.T.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.