Curier județean

Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
La Serbările Unirii
Spectacol folcloric extraordinar transmis în direct pe TVR1
      Chiar dacă atenția tuturor este atrasă în primul rând de parada militară care va avea loc la Alba Iulia de 1 Decembrie, un punct la fel de atractiv al programului acțiunilor este spectacolul folcloric extraordinar. Acesta va avea loc sub genericul "Așa-i românul", cu începere de la ora 14.00, pe Platoul Romanilor și va reuni ansambluri folclorice și soliști renumiți din toată țara. Printre cei care vor cânta la Alba Iulia se numără Maria Ciobanu, Floarea Calotă, Elena Roizen, Laura Lavric, Daniela Condurache, Nicoleta Voica, alături de cei mai renumiți interpreți de folclor din Transilvania: Veta Biriș, Nicolae Furdui Iancu, Ioan Bocșa, Ionuț Fulea, Maria Lia Bologa, Nineta Popa. Vor fi prezente și Fetele de la Căpâlna, tulnicăresele din Avram Iancu, ansamblul "Plaiurile Oltului din Slatina, orchestrele "Lăutarii" din Chișinău și "Transilvania" din Alba Iulia. Spectacolul va fi transmis în direct pe TVR 1. (A.D.)
Și copiii aniversează Ziua Națională
      Dacă Serbările Unirii au debutat cu acțiunile sportivilor, ele continuă cu cele ale copiilor și elevilor. Astăzi, la Palatul copiilor din Alba Iulia, vor avea loc două acțiuni importante și atractive. Este vorba de Concursul de muzică și poezie "Icoanele martirilor eroi", care va începe la ora 14.00, și de vernisajul expoziției de pictură, grafică și desene ale copiilor, dedicate celor 85 de ani de la Marea Unire. Ambele acțiuni sunt organizate în colaborare cu In­specto­ratul școlar județean Alba. (A.D.)
Program festiv la Liceul de Muzică
      În cinstea Zilei Naționale, elevii Liceului de Muzică și Arte Plastice din Alba Iulia vor susține un program festiv. Vor evolua corul liceului, taraful însoțit de soliști vocali și un trio de coarde. Programul se va desfășura la sala festivă a liceului din str. Teilor, în ziua de 28 noiembrie, ora 18.00. (C.A.M.)
Brătianu și Maniu - omagiați de liberali la 1 Decembrie
      Liberalii din Alba vor depune coroane de flori la statuile lui I.C. Brătianu și Iuliu Maniu, cu prilejul aniversării a 85 de ani de la Marea Unire de la 1 Decembrie 1918. Pentru a nu perturba activitățile înscrise în programul stabilit la nivel de prefectură, liberalii vor fi mai matinali și vor derula ceremonia între orele 8.30 și 9.00, în ziua de 1 Decembrie 2003. "Observ că Unirea de la 1918 este sărbătorită în continuare fără a-i băga în seamă pe realizatorii ei. Actuala putere preferă să-l comemoreze în continuare pe Mihai Viteazul - care a contribuit la o cu totul altă unire", a precizat președintele PNL Alba, Teodor Atanasiu. (N.I.T.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.