Curier județean

Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Mașina de numărat voturi rămâne o enigmă pentru aleși
      Polemica dintre reprezentanții Puterii și ai Opoziției continuă în Consiliul Județean Alba. Mai nou, mărul discordiei este numă­rătoarea voturilor, nu de puține ori, liberalul Teodor Atanasiu reclamând diferențele între ce se anunță și ce se votează în realitate. Astfel se nasc tot felul de paradoxuri. De exemplu în sală sunt 32 de consilieri și votează...34. Aproape că nu există ședințe în care votul să nu fie contestat. Tot atât de adevărat este faptul că principalii vinovați sunt de cele mai multe ori chiar consilierii, pentru că atunci când se votează ridică mâna sau o coboară mai repede sau mai târziu, nemaiașteptând numărătoarea..."manuală". Plecând de la aceste considerente, consilierul liberal Georgel Tudose, a cerut în ultima ședință contractarea unei instituții abilitate în numărarea voturilor. Astfel, consideră dânsul, nu vor mai fi discuții privind corectitudinea votului. Păcat este însă faptul că deși sala de ședințe de la Palatul Administrativ a fost dotată în urmă cu trei ani cu o ultramodernă aparatură de vot, prin afișaj electronic, ea nu este...folosită, deși pentru cumpărarea ei s-a cheltuit din bani publici o sumă cu nouă zerouri. La momentul respectiv ni s-a explicat că aparatura a fost adusă tocmai pentru a fi folosită la vot, iar stația de amplificare pentru ca vorbitorii să se audă. În plus s-a mai invocat faptul că Alba avea nevoie de ceva mai de Doamne ajută la acest capitol, pentru că mai ales de 1 Decembrie numeroase personalități ne trec pragul. Din păcate însă, la votarea proiectelor de hotărâre instalația electronică nu se folosește, deși de multe ori este în funcțiune. De trei ani zace în pace și...tace.
    Rugat să-și spună părerea în legătură cu acest subiect, vicepreședintele CJ Alba, Ioan Florea, a fost și el de părere că votul electronic ar înlătura orice suspiciune. "Probabil că vom organiza o ședință extraordinară pentru a simula votul și a învăța să folosim instalația electronică de vot", a mai spus Ioan Florea.
Florin ROMAN
statuiÎncepută încă din această vară amplasarea busturilor a patru im­portanți scriitori români s-a în­cheiat ieri. Deși albaiulienii s-au obișnuit deja cu prezența lor în parcul din centrul orașului, dez­velirea oficială va avea loc în cadrul Serbărilor Unirii. Cei pa­tru care vin să contureze mai pregnant Aleea scritorilor sunt George Coșbuc, Ion Agârbiceanu, Liviu Rebreanu și I.L. Caragiale. (A.D.)
Grav accident rutier
      Luni, 24 noiembrie, în jurul orei 2.15, pe DC 43 - șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia- s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea gravă a unei persoane. Încercând să traverseze șoseaua în fugă și fără să se asigure, Ioan Sântejan, de 42 de ani, din Alba Iulia, a fost surprins și accidentat de Fiatul condus de Lucian Bogdan, de 28 de ani, din Hunedoara. Victima a fost transportată la Spitalul Județean Alba unde a fost internată în secția ATI cu comă de gradul III și contuzie cerebrală gravă. În cauză, poliția rutieră Alba Iulia continuă cercetările. (N.I.T.)
Bani pentru militari și artiști
      Consilierii județeni au aprobat, în ultima ședință, proiectul de hotărâre referitor la reactualizarea bugetului propriu al județului Alba. Au fost aprobate și trei amendamente. Astfel, cheltuielile pentru Centrul Militar Județean Alba s-au stabilit la suma de 3,9 miliarde de lei, iar pentru Inspectoratul județean de Protecție Civilă la 3,2 miliarde de lei. Nu a fost uitată nici Școala de Arte Alba Iulia, care a primit suma de 50 de milioane de lei.(F.R.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.