Curier județean

Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Profesorii și elevii omagiază Unirea
      *Sub egida Inspectoratului Școlar al Județului Alba, miercuri, 26 noiembrie 2003, la Casa Corpului Didactic Alba și la Liceul Sportiv din Alba Iulia au avut loc tradiționalele sesiuni de referate și comunicări științifice ale cadrelor didactice și ale elevilor cu tema "Marea Unire de la 1 Decembrie 1918 în conștiința poporului român". În cele 31 de lucrări prezentate s-au reliefat aspecte semnificative ale luptei poporului român pentru libertate și unitate națională. *Suita de sesiuni de referate și comunicări științifice (34 de lucrări) va continua vineri, 28 noiembrie a.c., când, pe zone metodice: Alba Iulia, Aiud, Blaj, Câmpeni, Cugir, Ocna Mureș și Sebeș, profesorii de istorie vor dezbate și omagia actul istoric de la 1 Decembrie 1918, aspecte referitoare la participarea locuitorilor din întreaga țară și din unele localități ale județului nostru la Marea Adunare Națională. (R.J.)
    *Elevii Școlii generale din Albac au participat timp de două zile la mai multe activități care au inclus un recital de poezie patriotică "Semnificația zilei de 1 Decembrie în viața românilor", avându-l drept coordonator pe prof. Marinel Chirițescu, dar și acțiuni sportive coordonate de prof. Iancu Pleșa. *Sub genericul "1 Decembrie 1918 - marea, eterna Unire" elevii clasei a XI-a C de la Liceul Teoretic "Petru Maior" din Ocna Mureș au organizat, cu sprijinul prof. Dan Tecar, al ISJ Alba și Casei Corpului Didactic Alba, o sesiune de referate și comunicări. *La Școala generală din Arieșeni elevii vor participa astăzi la un concurs pe teme istorice "Semnificația zilei de 1 Decembrie" urmat de un recital de poezie și muzică patriotică, un recital de colinde. Va avea loc și un concurs de desene având ca temă tot Marea Unire. Câștigătorii con­cursurilor vor participa gratuit la o excursie la Alba Iulia în 1 Decembrie.(A.D.)
Scandalul aleșilor
Ne fură și ne mint pe față!
      Președintele PNL Alba, consilierul județean Teodor Atanasiu, a cerut conducerii CJ Alba să intre în legalitate și să nu mai introducă în ședințele Consiliului Județean proiecte de hotărâre care nu au trecut prin comisii. Liderul liberal a reclamat și faptul că unii consilieri primesc materialele chiar înainte de ședință și, din acest motiv, nu există timp suficient să fie consultate. În replică, pre­ședintele CJ Alba, Eugen Popa, a declarat că procedura de ur­gență permite acest lucru. Un alt liberal, consilierul Dan Motreanu, a explodat atunci când președintele Popa a declarat că două proiecte de hotărâre au primit avizul comisiilor de specialitate, însă aceste avize lipseau cu... desăvârșire din dosare. "PSD-ul ne minte și ne fură pe față. Ne cred proști. Este incredibil așa ceva", a mai spus Dan Motreanu. Roșu de furie, președintele CJ a cerut liniște, adăugând că "Aici nu-i balamuc". El a fost contrat de un alt con­silier, care a declarat că starea de tensiune poate da de înțeles că sunt unii participanți care au "probleme de natură medicală".(F.R.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.