Curier județean

Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
După modelul Scheele
Roșienii i-au cadorisit pe parlamentarii europeni cu apă... roșie
      În cursul după-amiezii de luni, parlamentarii europeni și-au continuat vizita la Roșia Montană, unde s-au întâlnit cu reprezentanți ai ONG-ului care se opune investiției, "Alburnus Maior", întăriți numeric cu membri ai PATRIR și studenți clujeni, dar și cu circa 200 de reprezentanți ai ONG-ului care este pentru realizarea proiectului din Apuseni, "Pro Roșia Montană". Parlamentarii europeni au discutat cu cele două tabere mai bine de patru ore, în mod echitabil ca timp, fiecare din cele două părți având ocazia să-și spună păsurile. Profitând de prezența la Roșia Montană a aleșilor europeni din Comisia de Mediu, reprezentanții "Pro Roșia Montană" le-au dăruit acestora, drept suvenir, mai multe sticle cu apă roșie de... Roșia, pentru a arăta gradul de poluare existent în zonă, înainte de începerea lucrărilor. Ei au procedat la fel și când șeful Delegației Comisiei Europene la București, Jonathan Scheele, a efectuat o vizită de lucru în județul Alba.(F.R.)
Culoare și vin la Jidvei
      Când spui Jidvei, asociezi fără să vrei numele localității cu prestigiul vinului, rod al plantațiilor de vii de pe colinele ce încing ca un colier Văile Târnavelor. De cinci ani încoace, de când acest patrimoniu viticol a ajuns pe mâinile unor vrednici gospodari, renumitele soiuri de vin nobil: Sauvignon Blanc, Dry Muscat, Fetească Regală, Gewurztraminer și altele au sporit și mai mult bunul renume al podgoriei jidveiene. Administrația locală s-a gândit că ar fi bine ca, pe lângă steagurile tricolore ce jalonează drumul la intrare în Compania viticolă Jidvei, să transfere culorile drapelului național și pe ulițele sătești. S-a început cu "pădurea" de stâlpi, care au fost împodobiți cu banderole roșii, galbene și albastre. Acțiunea a continuat cu băncile așezate în spațiul public și amenajările din proaspătul loc de joacă pentru copii. Așa că leagănele, balansoarele, băncile, toboganele au fost și ele "colorate" în tricolor. Consilierii locali motivează gestul lor ca pe un semn al vredniciei și patriotismului sătenilor din Jidvei, al respectului ce-l poartă vinului și celor trei culori ale steagului național. (A.D.T.)
Donație de carte pentru elevii din Alba
      Consecventă ideii de a ajuta tinerii să se instruiască și să aibă acces la valorile culturii naționale și universale, Fundația "Dan Voiculescu" din București a făcut din nou o donație de 2000 de volume pentru elevii din Alba. Cărțile vor ajunge în bibliotecile unor școli din zona Aiudului, Cugirului, Blajului și Munților Apuseni. O acțiune similară a fost coordonată de PUR (S-L) Alba, dotând cu peste 600 de cărți biblioteca școlară din Târsa-Avram Iancu, ne-a informat ing. Mircea Abrudeanu, purtătorul de cuvânt al PUR Alba. (N.I.T.)
Uniunea Avocaților din România Baroul Alba - Alba Iulia
Comunicat
      Consiliul Baroului Alba aduce la cunoștința avocaților din barou, că anunțul apărut în ziarul "Unirea" din 6 decembrie 2003 privind convocarea Adunării Generale a Baroului Alba pentru data de 15 decembrie 2003 nu-i aparține, el fiind emanația unor avocați care se reprezintă pe ei înșiși și nu Baroul Alba și organele profesiei acesteia.
    Acest anunț și convocarea făcută sunt nelegale, întrucât se încalcă prevederile art.46 din Legea 51/1995, potrivit căreia inițiativa convocării Adunării Generale aparține doar Consiliului Baroului sau Comisiei de cenzori. Aceste organisme nu au hotărât și nu au convocat nici o Adunare Generală a Baroului pentru data de 15 decembrie 2003, situație în care anunțul apărut în ziar are caracter privat contrar legii, fiind neproducător de efecte juridice.
    Consiliul Baroului Alba recomandă tuturor avocaților din Barou să nu dea curs convocării de a se prezenta în data de 15 decembrie 2003, convocarea fiind nelegală la fel și Adunarea Generală ce se dorește a fi făcută cu consecința că orice hotărâre a Adunării Generale este nulă absolut și luată contra dispozițiilor legii.
    Consiliul Baroului este de acord cu rezolvarea oricăror probleme ale profesiei, dar cu respectarea prevederilor legale privind modul de funcționare a profesiei și dezavuează orice practici de dezinformare și impunere prin presiune cu încălcarea prevederilor legale a unor dorințe personale ale unor avocați.
    Consiliul își manifestă încrederea în maturitatea avocaților pentru rezolvarea unitară și solidară a problemelor profesiei.
    Fiind la final de an se adresează tuturor avocaților cu urarea de "La Mulți Ani!" și "Sărbători Fericite".
Decan, av. Marcel SIMION

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.