Curier județean

Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Cum să ne ferim de bolile de sezon
Planul de acțiune în prevenirea și controlul gripei în sezonul de iarnă
      S-au distribuit un număr de 15.620 doze de vaccin gripal pentru vaccinarea persoanelor cu risc.
    Pentru prevenirea îmbolnăvirii de gripă, pe lângă vaccinarea antigripală fiecare persoană este atenționată să evite aglomerațiile; să consume o cantitate mai mare de legume și fructe; să poarte îmbrăcăminte adecvată temperaturilor scăzute; să consume o cantitate mai mare de lichide (ceaiuri); la primele semne de disconfort (dureri de cap, dureri de gât, dureri musculare, temperatura mai mare de 38 de grade C) să se prezinte la medicul de familie.
    În cazul apariției epidemei de gripă la nivel local, se vor aplica următoarele măsuri: limitarea răspândirii infecțiilor virale respiratorii inclusiv gripa în unitățile sanitare; după caz, se va extinde capacitatea de spitalizare a cazurilor severe de gripă; supravegherea zilnică a stării de sănătate a elevilor/studenților; depistarea precoce a îmbolnăvirilor; izolarea bolnavilor; aplicarea în unitățile de învățământ a măsurilor igienice; se vor intensifica măsurile de educație pentru sănătate - în special măsurile generale de prevenire a infecțiilor respiratorii legate de sezonul rece precum și a atitudinii de urmat în caz de îmbolnăvire; se vor monitoriza indicatorii sugestivi pentru impactul social al gripei: absenteismul școlar și/sau industrial, dinamica solicitărilor de urgență a serviciilor de ambulanță, consumul de antibiotice.
    "În funcție de evoluția epidemiei de gripă pe plan local se vor institui următoarele măsuri: carantină în spitale, interzicerea participării elevilor la spectacole sportive, interzicerea vizitelor în unitățile de copii", ne-a informat purtătorul de cuvânt al DSP Alba, dr. Cristina Galoș. (F.R.)
Țara lui Moș Crăciun
      Ca în fiecare an Moș Crăciun vine cu multe surprize pentru copii. Anul acesta Moșul s-a gândit să vadă cum își imaginează copiii că arată țara din care vine el. Poșta Română și Moș Crăciun așteaptă desenele copiilor cu vârste de până la 12 ani la Căsuța Poștală 2004 București. Trimiteți desenele voastre cu tema Țara lui Moș Crăciun până la 15 decembrie data poștei. Moșul și prietenii lui de la Poșta Română o să premieze cele mai frumoase desene pe 22 decembrie cu multe, multe premii.
    Dragi copii,
    Nu uitați să menționați pe plic - Desen pentru Moș Crăciun! Scrieți pe spatele desenului numele, adresa și numărul de telefon. Câștigătorii vor fi anunțați telefonic. Scrisorile nefrancate (fără timbru) vor fi descalificate. (R.J.)
Rata șomajului - 9 la sută
      La finele lunii noiembrie, în evidențele AJOFM Alba erau cuprinși un număr de 17.400 șomeri, din care 6.347 beneficiau de ajutor de șomaj, 1.083 de ajutor de integrare profesională, 11 primeau alocație de sprijin, iar 9.959 de persoane erau șomeri neindemnizați. Din totalul șomerilor, 10.566 sunt femei, adică 60,7 la sută, iar 575 dintre cei aflați în căutarea unui loc de muncă au studii superioare (3,3 la sută). Rata șomajului la sfârșitul lunii trecute se cifra la valoarea de 9 la sută. (A.D.T.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.