Ultima oră
Editorial
Prima pagină
Curier județean
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
În postul Crăciunului
Fiul și-a bătut sălbatic mama septuagenară
      Joi, 11 decembrie, Maria Mihăescu, de 71 de ani, din comuna Vințu de Jos, a fost internată la spitalul din Sebeș, în secția Chirurgie, după ce a încasat de la propriul său fiu o bătaie groaznică. Femeia se refugiase joi, după bătaie, la Gheorghe Mihăescu, din Valea Vințului, acesta anunțându-i pe polițiștii din Vințu de Jos despre incident. Polițiștii au aflat, după discuțiile cu femeia, că aceasta a fost bătută de fiul său, Nicolae Mihăescu, de 49 de ani. Mama, care a primit un cadou destul de original de la propriul fiu, acum, în preajma Crăciunului, a fost spitalizată cu diagnosticul de traumatism cranio-cerebral închis, traumatism toracic și multiple hematoame faciale. În cauză, polițiștii din Vințu de Jos continuă cercetările. (N.I.T.)
Fundația PAEM Alba vă aduce mai aproape visul american
      Programul de imigrare "Diversity Visa" (DV) pune la dispoziția persoanelor care îndeplinesc criteriile de calificare, în fiecare an, 50.000 de vize de reședință permanentă în SUA. Solicitanții de vize DV sunt selecționați printr-o tragere la sorți aleatorie, realizată de calculator. Pentru DV-2005, toate persoanele născute în România au șanse de a se califica în cadrul programului. Începând cu acest an, singurul mod de înregistrare acceptat este cel on-line! Astfel, pentru înregistrare va trebui completat în perioada 1 noiembrie - 30 decembrie 2003 formularul electronic de participare la adresa www.dvlottery.state.gov
    Fiecare aplicant, soțul/soția sa și fiecare copil va avea nevoie de un fișier creat cu ajutorul computerului care să conțină fotografia (imaginea) sa digitală, fișier care va fi transmis on-line odată cu Formularul de Înregistrare Electronică (EDV).
    Având în vedere timpul scurt rămas la dispoziția solicitanților, Fundația PAEM Alba, prin intermediul Biroului de Consiliere pentru Cetățeni, oferă în mod gratuit și confidențial persoanelor interesate sprijinul necesar în completarea formularului electronic de participare.
    În același cadru se oferă și posibilitatea creării fișierului care să conțină fotografia digitală obținută fie prin fotografiere cu o cameră digitală, fie prin scanarea unei fotografii obișnuite folosind un scanner digital. Cetățenii pot beneficia în mod gratuit de aceste servicii la Biroul de Consiliere pentru Cetățeni din b-dul Ferdinand I nr.14, în fiecare zi de luni până vineri, între orele 9.00-15.00. (F.R.)
Un nou termen de judecată în procesul FNI -CEC
      Potrivit deciziei Curții de Casație și Justiție, 390 de păgubiți FNI reuniți în Asociația CEC - FNI - 2000 urmează să-și ridice sumele investite, evaluate la 25 de miliarde de lei, precum și o majorare de 100 la sută datorată inflației. În ceea ce-i privește pe ceilalți păgubiți FNI, membri ai ANI - FNI, care cuprinde la nivel național 15.000 de investitori, ei vor avea un nou termen de judecată în procesul aflat pe rol la Tribunalul municipiului București, stabilit pentru data de 23 ianuarie 2004. Pentru a intra în posesia sumelor depuse la FNI, reactualizate, păgubiții FNI membri ai asociației amintite trebuie să-și achite cotizația statutară pe ultimele 3 luni, taxa judiciară de timbru, onorariul pentru avocat și expertiză; ei sunt invitați la întâlnirea ce va avea loc miercuri, 17 decembrie, orele 17, la Primăria municipiului Alba Iulia. Președintele ANI - FNI Alba, Nicolae Iordache ne-a informat că prima întâlnire din 2004 a membrilor asociației va fi în data de 14 ianuarie 2004. (A.D.T.) Ajutoare de urgență
    Guvernul a decis în ultima ședință alocarea unor ajutoare de urgență. Propunerile sunt susținute de primarii localităților de domiciliu și de direcțiile județene pentru dialog, familie și solidaritate socială, cu avizul prefecților. Pentru mai multe județe, printre care și Alba, a fost alocată suma de 1,16 miliarde de lei pentru refacerea locuințelor distruse de incendii provocate din diverse cauze, scurtcircuit electric, efect termic generat de coșul de evacuare a fumului sau fenomene meteorologice.(F.R.)
În ziurel de ziuă
Boieri mari, sculați, sculați, alarma s-o ascultați!
      Cam acesta ar fi textul colindei pe care au fredonat-o ieri locuitorii din zona magazinului Unirea, din centrul municipiului Alba Iulia. În "ziurel de ziuă", cam pe la ora 6.00 (ante-meridian), alarma (contra efracție, bănuim,nu contra nervilor auditivi ai vecinătății) montată la una dintre instituțiile depozitare de valori, probabil, s-a declanșat.
    Și a ținut-o tot într-un răcnet până după ora 8.00 a aceleiași zile. Locatarii blocurilor din zonă s-au trezit speriați, sperând că proprietarul alarmei se va sesiza și va opri acțiunea ei infernală.
    Deoarece aceasta nu s-a întâmplat, a fost sesizată poliția. Alarma a fost oprită după sosirea angajaților la instituția cu pricina. (N.I.T.)
La Sebeș
Moș Crăciun va aduce case noi pentru 26 de familii tinere
      Din cele 370 de dosare depuse la sediul Primăriei Sebeș în vederea reapartizării unei locuințe în cele două blocuri ANL, au mai rămas în competiție 191. Primarul Alexandru Dăncilă ne-a declarat că a fost definitivat punctajul obținut de acestea din urmă și care urmează să fie aprobat în ședința de marți, 16 decembrie a.c., a Consiliului local. Apoi a doua zi, rezultatele vor fi afișate la sediul Primăriei, iar până sâmbătă, 20 decembrie a.c., vor fi soluționate eventualele contestații depuse de cei nemulțumiți. "În perioada 22-27 decembrie se va face efectiv repartizarea pentru 26 de locuințe, iar în cazul celuilalt imobil, pentru care racordarea la rețeaua electrică se va rezolva în câteva zile, beneficiarii se vor putea muta la începutul anului viitor", ne-a declarat primarul municipiului Sebeș.(R.J.)
Montarea termopanelor, dedusă din impozitul pe venitul global
      Deputații au stabilit joi, în cadrul dezbaterilor pe tema Codului Fiscal, că vor putea fi deduse din impozitul pe venitul global cheltuielile făcute pentru montarea în locuință a geamurilor termopan, în limita sumei de 15 milioane de lei anual. Potrivit unor articole ce au fost adoptate deja de deputați, venitul anual global impozabil se va stabili prin deducerea din venitul global a cheltuielilor făcute pentru reabilitarea locuinței, destinate reducerii pierderilor de căldură și îmbunătățirii confortului termic (până la 15 milioane de lei). (A.D.T.)
Concert de colinde
      În așteptarea sărbătorii Nașterii Domnului, pentru a vă aduce lumină în Postul Crăciunului și a vă limpezi sufletește, Asociația "Cultul Eroilor" Alba vă invită la concert. Un concert de colinde care va fi găzduit de Cercul Militar din Alba Iulia joi, 18 decembrie, ora 10.00. Intrarea este liberă. (A.D.)
Cadouri pentru copiii și bătrânii din Albac
      Primarul comunei Albac, Gheorghe Pașca, ne-a informat că în 21 decembrie a.c. va avea loc serbarea tradițională a bradului de Crăciun. Cu acest prilej, 300 de copii și 150 de bătrâni și văduve vor primi daruri din partea moșului. Copiii de la școala generală din localitate vor suține un concert de colinde.(F.R.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.