Prima pagină Ediția din: 15.12.2003

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
CIA, cu ajutorul kurzilor, a dat o grea lovitură terorismului
Saddam Hussein a fost capturat în orașul său natal
      Fostul președinte irakian a fost arestat sâmbătă seara, ora 20.30 GMT, într-un tunel de lângă o fermă din Tikrit, de către trupele speciale ale SUA și kurzi, conform unor relatări ale agențiilor de presă iraniană IRNA și France Press, care l-au citat pe Jalal Talabani, membru al Consiliului de guvernare irakian. Știrea a fost confirmată oficial și de administratorul american în Irak, Paul Bremer, dar și de premierul britanic Tony Blair, ea fiind certificată și de efectuarea testului ADN, chiar dacă între timp Saddam a devenit... bărbos. După cum se știe, Saddam Hussein se află pe primul loc pe lista neagră de 55 de membri ai fostului regim de la Bagdad, care sunt cele mai căutate persoane de către autoritățile militare din Irak. Spionajul american a declarat pentru CNN că Saddam a fost localizat la Tikrit, iar în casa în care acesta locuia s-au găsit numeroase casete audio și video, care au fost înregistrate după ce tiranul irakian a căzut de la Putere. Acestea conțin mesaje antiamericane, iar ultima casetă a fost difuzată în luna noiembrie.
    Capturarea fostului dictator irakian are loc la cinci luni de la uciderea de către forțele speciale americane a fiilor lui Saddam, Uday și Qusai, la Mosul, în timpul unui raid aerian. Inițial, șeful forțelor americane terestre din Irak, generalul Ricardo Sanchez, a fost mai reținut în declarații, așteptând proba cu ADN. Pe capul lui Saddam, americanii au fixat o recompensă de 25 de milioane de dolari. Se pare că reușita acestei acțiuni a constat în infiltrarea unor kurzi, cu ajutorul CIA, în anturajul oamenilor loiali lui Saddam. Aceștia au oferit spionajului american informații vitale pentru cap­turarea fostului președinte irakian.
Florin ROMAN

La Cisteiu de Mureș
Un bărbart a murit încercând să fure o... cărămidă
      Vineri, 12 decembrie, în jurul orei 14.30, poliția din Ocna Mureș a fost sesizată de o femeie despre faptul că, la castelul din Cisteiul de Mureș, s-a produs un accident în urma căruia și-a pierdut viața un bărbat. Deplasându-se la fața locului, polițiștii au constatat că decedatul se numește Daniel Rezmiveș, de 27 de ani, domiciliat în Cisteiul de Mureș. Oamenii legii au aflat că acesta și-a pierdut viața deoarece a încercat să sustragă o cărămidă din zidul castelului iar întregul perete s-a prăbușit peste el. (N.I.T.)
În Petrisat-Blaj
O Dacia 1300 cu patru persoane la bord a fost lovită de tren
      Vineri noaptea, în jurul orei 23.15, o Dacia 1300 în care se aflau patru persoane a fost lovită de trenul marfar Târnăveni-Blaj, la trecerea la nivel cu calea ferată din Petrisat-Blaj. Daciei, condusă de Marius Maier (20 de ani, din Crăciunelul de Jos) i-a murit motorul chiar în momentul când trecea peste calea ferată. În urma impactului cu trenul marfar, pasagerul Florin Isăilă, de 18 ani, elev din Blaj, a fost grav rănit la cap, fiind spitalizat cu fracturi multiple de boltă craniană. Un alt pasager, Horațiu Coman, de 19 ani, din Crăciunelul de Jos, a suferit un traumatism cranio-facial și alte leziuni ușoare în zona feței. Șoferul, Marius Maier și fratele acestuia, Romulus Maier, de 16 ani, au scăpat ca prin minune, doar cu o sperietură groaznică. (N.I.T.)
Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.