Ultima oră
Editorial
Prima pagină
Curier județean
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Școala politică a TSD Alba și-a atins obiectivele
      La sfârșitul săptămânii trecute în localitatea Vața Băi din județul Hunedoara, s-a desfășurat prima ediție a Școlii politice a Tineretului Social Democrat Alba, intitulată "Promovarea tinerilor în viața politică". Cursurile s-au desfășurat pe mai multe paliere, celor 50 de tineri participanți fiindu-le împărtășite as­pecte deosebit de interesante legate de învățământ, burse și valori, campanie electorală, administrație și de noile reglemen­tări ale Codului Muncii de către prefectul Mugurel Sârbu, de­putatul Ioan Andrei, de­putatul Constantin Selagea, primarul Blajului, Ioan Șolea, șeful ISJ Alba Dorin Sandea, Georgiana Jurcă, Cornel Suciu și Lucian Docea.
    De asemenea, au mai fost prezenți la Vața Băi, senatorul Cornel Filipescu - președintele PSD Alba și Ioan Popa - vicepreședintele organizației județene. Președintele TSD Alba, Nicolae Mera, ne-a declarat că fiecărui cursant i-a fost înmânat la final o diplomă de participare precum și faptul că obiectivele preconizate au fost atinse.(R.J.)
Cosmin Covaciu, noul președinte al tinerilor liberali din județul Alba
      În seara de duminică, 14 decembrie 2003, după o ședință de alegeri cu o numeroasă participare, a fost ales noul pre­ședinte al Tineretului Național Liberal din Alba: Cosmin Cova­ciu. Sosit la adunarea tinerilor cu un program politic coerent, Cosmin Covaciu a fost ales cu o majoritate covârșitoare de voturi în funcția de președinte al TNL Alba. Covaciu a ales să candideze pentru postura de lider al tineretului deși impe­tuozitatea de care a dat dovadă în activitatea sa politică îl în­dreptățea la o poziție binemeritată în rândul seniorilor. Alegerea sa a fost motivată de faptul că potențialul și forța de acțiune a tinerilor trebuie folosite inteligent și canalizate spre scopuri lu­crative astfel încât eficiența organizației să fie maximă. "În urma discuțiilor avute cu președintele PNL, dl. Theodor Stolojan și cu prietenul meu Dan Motreanu - președintele TNL, am concluzionat că tineretul are nevoie de un lider responsabil, un om cu experiență în munca de conducere. Sunt conștient că nu va fi ușor să mă constitui în punctul de plecare al unei organizații numeroase, mai ales în acest an electoral, dar sunt fericit că voi putea contribui activ la implementarea și dezvoltarea pro­gra­mului liberal de susținere a tinerilor, program care trebuie ga­ran­tat la toate nivelurile din teritoriu" a spus noul președinte al TNL Alba. În funcțiile de vicepreședinți au fost aleși: Rareș Bu­glea, Alexandru Cristorian, Dan Diprian și Daniel Herlea.(N.I.T.)
Liberalii vor promova tinerii și femeile la alegerile locale din 2004
      Delegația Permanentă a PNL a adoptat o rezoluție prin care se recomandă organizațiilor locale și județene ca pe lo­curile eligibile să fie susținuți tinerii și femeile, a declarat în ca­drul unei conferințe de presă președintele TNL, Dan Mo­treanu. Președintele TNL a afirmat că această Rezoluție este o în­cununare a eforturilor președintelui PNL, Theodor Stolojan, ca­re și-a propus încă de la alegerea sa în această funcție să reînnoiască partidul. Motreanu a precizat că această Rezoluție se referă deocamdată doar la alegerile locale însă și-a exprimat convingerea că ea va fi extinsă și la alegerile parlamentare. (N.I.T.)
Scandalul de la societatea de drumuri ține cât o telenovelă
Puterea a inițiat un nou proiect de hotărâre, alianța PNL-PD contestă modul de privatizare
      Scandalul declanșat la nivelul Consiliului Județean Alba în privința privatizării societății județene de drumuri a generat un conflict deschis între PSD pe de o parte și alianța PNL-PD pe altă parte. După ce mai bine de o lună și jumătate acest subiect a fost dezbătut pe toate fețele, CJ a aprobat proiectul de hotărâre referitor la privatizarea SC DPL SA, iar PNL l-a atacat în contencios administrativ. Ieri a fost rândul consilierilor PD care au depus o contestație asemănătoare cu a liberalilor. În replică, conducerea CJ Alba a venit cu un nou proiect de hotărâre, în care, spune vicepreședintele Ioan Florea, au fost trecute și propunerile liberalilor și ale pediștilor. Așa cum era de așteptat, acest proiect a aprins din nou spiritele, întrucât PD-istul Ion Dumitrel a declarat că revocarea primului proiect de hotărâre, arată acesta, a fost ilegal, iar cei vinovați trebuie să plătească. Vicele Ioan Florea a declarat că justificările alianței reprezintă de fapt un interes pentru ca privatizarea la SC DPL SA Alba să nu se realizeze. "D-le Florea, argumentația d-voastră este subțire și fără rost", a fost replica vicelui PD, Doru Victor Cetean. Așadar se anunță o nouă ședință lărgită plină de controverse și polemici, mai ales că proiectul a trecut de ordinea de zi. Oare se va termina vreodată această poveste?
Florin ROMAN

Primăria Sebeș așteaptă colindătorii
      În cursul acestei săptămâni, la sediul Primăriei municipiului Sebeș sunt așteptate grupurile de colindători ale elevilor din unitățile de învățământ de pe raza localității. Primarul Alexandru Dăncilă ne-a declarat că au fost pregătite peste 1200 de pachete cu dulciuri și fructe ce vor fi oferite colindătorilor. De asemenea, la fel ca și în anii trecuți, în incinta Primăriei au fost amplasați și împodobiți 2 brazi de Crăciun (unul în hol, iar celălalt în sala de ședințe "Radu Stanca"), un al treilea pom fiind poziționat în fața clădirii.(R.J.)
Pentru deszăpeziri sunați la 982
      Conducerea Consiliului județean Alba a hotărât că, în­cepând de astăzi, toate informațiile privind intervențiile pe drumurile județene pentru combaterea efectelor iernii (împrăș­tierea de materiale antiderapante, deszăpeziri etc.) vor fi fur­nizate de către Consiliul județean Alba și nu de reprezentanții S.C. D.P.L. S.A. "Totodată îi informăm pe toți cei care au pro­ble­me cu traficul rutier, din cauza iernii, că pot suna la telefonul 982 - Inspectoratul de Protecție Civilă - unde este asigurată permanența pe întreaga durată a sezonului rece 2003-2004", se precizează în comunicatul CJ Alba. (F.R.)
După ce au dat bani din propriul buzunar
Salariații CJ Alba primesc o "reparație" morală
      Delegația Permanentă a CJ Alba a aprobat ieri, cu unanimitate de voturi, alocarea sumei de 6,5 milioane de lei pentru fiecare salariat al instituției, reprezentând contravaloarea ținutei de serviciu. Această propunere a îmbrăcat forma unui proiect de hotărâre inițiat de vicepreședintele CJ Alba, Ioan Florea. Consilierul PD Alexandru Danciu a declarat că alocarea acestor bani ar fi o "reparație" morală pentru aparatul de specialitate, după ce salariații au plătit din buzunarul lor circa 250 de milioane de lei, după procesul pierdut de CJ Alba cu șeful CGP Alba, Roman Costan. Vicepreședintele CJ Alba și consilierul PD Ion Dumitrel s-au acuzat reciproc că PSD și PD s-au opus anul trecut aprobării acestui proiect. Decizia finală aparține plenului lărgit al CJ Alba care se va reuni vineri.(F.R.)
La Bistra
Un ARO s-a răsturnat în albia Văii Mari
      Duminică, 14 decembrie, în jurul orei 22.45, pe DC 97, spre comuna Bistra, s-a produs un accident rutier spectaculos, care nu s-a soldat, din fericire, cu victime. Conducând un autoturism ARO, Ioan Grigore Balea (de 33 de ani, din Bistra, șofer profesionist) nu a adaptat viteza la carosabilul umed și a derapat într-un viraj la dreapta. După ce a intrat pe contrasens, ARO a sărit 3 metri, de pe pod, în albia râului. Șoferul a suferit leziuni corporale care nu i-au pus viața în pericol, fiind spitalizat la Câmpeni. (N.I.T.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.