Prima pagină Ediția din: 19.12.2003

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Doliu și suferință pe Valea Arieșului, la Bistra
O mamă și trei copii au ars ca niște torțe vii
      Cea mai neagră zi din ultimii 50 de ani pentru moții de pe Valea Arieșului a fost 17 decembrie 2003. Este greu să descriem în cu­vinte durerea oamenilor la auzul unei vești atât de cutremurătoare. Laura Lazăr, de 25 de ani, și cei trei copii ai săi, Paula, de 2 ani și jumătate, Paul de 4 ani și Andrei, de 7 ani, au murit în propria locuință, arzând de vii. Mama și fetița dormeau, miercuri după-amiază, într-o cameră, iar băieții în alta. Cu toții îl așteptau pe tati, Nicolae Lazăr, de 36 de ani, muncitor la Roșia Poieni, care urma să le aducă daruri. Din păcate, tragedia s-a abătut asupra casei lor. Se pare că, din pricina unor defecțiuni la sobă, a izbucnit un incendiu devastator. Fumul gros s-a răspândit cu repeziciune și din cauza unui covor de cauciuc, aflat la intrarea în casă, ce a luat foc. Cel mai probabil, din cauza fumului, cei patru nu au mai putut să iasă din casă. Căzuți la pământ și adunați cu toții la un loc, mama și copiii au ars ca niște torțe vii. Nu mai era nimic de făcut, mai ales că toată casa de pe Valea Mare, din cătunul Boncești, era construită din lemn.
    În cursul zilei de ieri, la fața locului s-a deplasat o amplă echipă de polițiști, procurori, legiști și pompieri care au demarat cercetările. Primarul Ioan Bârla ne-a declarat că autoritățile locale îl vor ajuta pe Nicolae Lazăr să poată face înmormântarea și chiar să-și ridice o nouă casă. Pe de altă parte, liderul sindical Viorel Huțuleac a spus că și sindicatul său îl va ajuta pe Nicolae. "Domnule, este un tip extraordinar, care deși stă departe nu a întârziat niciodată la muncă. Băiat harnic, păcat de nenorocirea ce s-a abătut asupra lui. Acum făceam chetă să-l ajutăm să-și bage curentul în casă", a spus Huțuleac despre Nicolae Lazăr. Președintele CJ Alba, Eugen Popa, a declarat că va face toate demersurile pentru a-l ajuta pe Nicolae să-și ridice o nouă casă prin intermediul Asociației "Solidaritatea". Pe această cale, lansăm un apel de suflet către toți cei care pot da o mână de ajutor. Nu putem să-i mai aducem înapoi pe cei patru, dar încercăm să fim alături de Nicolae pentru ca acesta să simtă compasiunea și dragostea noastră creștinească.
Nicoleta IDITA-TOMUȚA, Florin ROMAN

Au venit colindătorii
      Cum le stă bine gazdelor mari, și Redacția ziarului Unirea a primit în aceste zile vizita și urările mai multor grupuri de colindători. Cu glasuri mici de prichindei, sau mai grave, de adulți, cu colinde tradiționale sau mai noi, ei toți ne-au bucurat sufletele în aceste zile în care ne pregătim să primim cum se cuvine vestea bună a Nașterii Mântuitorului. Printre cei care ne-au vizitat s-au numărat colindătorii de la Liceul de muzică și arte plastice din Alba Iulia, elevii de la Școala generală din comuna Unirea, Grupul Industrial Câmpeni și un grup de colindători din satul Segagea, comuna Poșaga. Le mulțumim tuturor pentru că s-au gândit la noi încălzindu-ne sufletele cu emoția inegalabilă a minunatelor colinde și le urăm la rândul nostru Crăciun fericit și La mulți ani! (A.D.)
Mort din cauza frigului
      Un bărbat din comuna Scărișoara a fost găsit mort într-o pădure din zona ghețarului. Victima este Remus Pașca, de 50 de ani. Bărbatul a băut cu un vecin câteva păhărele și în drum spre casă a căzut la pământ. El a înghețat și a murit. Legiștii au spus că decesul a intervenit din cauza unui șoc hipotermic.(F.R.)
Astăzi, la Casa de Cultură a Sindicatelor se inaugurează
Clubul pensionarilor din Alba Iulia
      Alianța Pensionarilor din România, filiala Alba, anunță pe toți pensionarii din municipiul Alba Iulia că vineri, 19 decembrie, ora 11.00, are loc, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Cetate, inaugurarea Clubului Pensionarilor, unde sunt așteptați cu drag.
(V.C.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.