Ultima oră
Editorial
Prima pagină
Curier județean
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Gripa bântuie și prin județul Alba
Peste 170 de oameni băgați în spitale de bolile de sezon
      În urma evaluării situației privind infecțiile respiratorii și gripa în perioada 8-14 decembrie 2003, DSP Alba ne comunică următoarele: *comparativ cu aceeași perioadă a anului 2002 se constată o creștere a numărului de îmbolnăviri, înregistrându-se: viroze - 1447 cu 77 de internări, pneumonii - 597 cu 92 de internări, numărul de gripe diagnosticate clinic este de 28 de cazuri cu 5 internări; *a fost întocmit și difuzat spre cei implicați (unități sanitare, medici, cabinete medici de familie, serviciul de ambulanță) planul de intervenție în cazul apariției și declanșării unei epidemii. *este asigurată permanența la sediul Direcției de Sănătate Publică Alba, inclusiv pe toată perioada sărbătorilor de iarnă pentru intervenția promptă în cazul apariției unei situații deosebite. *în colaborare cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate se va asigura funcționarea centrelor de permanență pentru rezolvarea tuturor solicitărilor apărute.
    Direcția de Sănătate Publică Alba va urmări în continuare evoluția incidenței acestor afecțiuni pentru a lua măsurile ce se impun și revine cu următoarele recomandări: *populația să evite aglomerațiile; *să consume o cantitate mai mare de fructe și legume (bogate în vitamine); *să se adreseze de urgență medicului de familie la primele simptome de boală (febră, dureri musculare, tuse, dureri de cap, dureri de gât).
    "Prin adresa Ministerului Sănătății nr. 60355/18.12.2003 Direcția Generală de Sănătate Publică și Inspecția Sanitară de Stat declară la nivel național o evoluție de tip epidemic a gripei și a celorlalte afecțiuni respiratorii acute cu precizări privind măsuri specifice ce vor fi luate în acest sens la nivelul unităților sanitare din județ", ne-a informat purtătorul de cuvânt al DSP Alba, dr. Cristina Galoș.
Florin ROMAN

Potrivit bilanțului pe 2003
Polițiștii din Alba au descoperit aproape 1.500 de infracțiuni, din care 580 de flagranturi
      Ieri, la sediul Inspectoratului Județean de Poliție Alba, inspectorul șef al acestei instituții, comisarul șef Marin Aron, a prezentat bilanțul de activitate pe anul 2003. La nivelul inspectoratului, în perioada la care se referă evaluarea, au fost constatate 6.544 de infracțiuni, din care 2.765 de natură economico-financiară și 1.261 de natură judiciară. Prejudiciul creat prin infracțiuni, în anul 2003, s-a cifrat la suma de 85,259 miliarde de lei, fiind recuperat în proporție de 70,50 %. În timpul celor 18.552 de patrulări, polițiștii au descoperit 1477 de infracțiuni, din care 580 în flagrant. Pentru cunoașterea și aplanarea unor stări de pericol și risc au fost luați în atenția poliției 509 bolnavi psihic și au fost aplanate 1.143 stări conflictuale.
    "O atenție deosebită s-a acordat aplicării programelor prioritare de acțiune a MAI pentru anul 2003, care au ca scop creșterea gradului de legalitate, ordine și siguranță publică, o mai bună apropiere a instituției de cetățean, îmbunătățirea activității și imaginii poliției", a declarat comisarul șef Marin Aron. (N.I.T.)
Și totuși
Liviu Stoica a fost exclus din PSD Alba Iulia
Comunicat
      Dorim să facem cunoscut pe această cale d-lui Liviu Stoica și tuturor celor interesați că domnul consilier județean Liviu Stoica a fost EXCLUS din PSD Alba.
    Nu a fost exclus de d-nul senator Cornel Filipescu - pre­ședinte al PSD Alba, pe care de altfel d-nul Liviu Stoica îl atacă necontenit făcându-și chiar un scop în viață din aceasta în ultimul timp, ci a fost exclus în data de 25 noiembrie 2003 din organizația locală nr.3 de care aparține iar în data de 28 noiembrie 2003 a fost confirmată excluderea de către Biroul Municipal PSD Alba Iulia.
    A fost EXCLUS conform prevederilor statutului PSD și este liber să-și aleagă rapid un alt partid, ca de altfel și cei ce stau în umbra lui și îl manipulează.
    Doresc să atrag foarte serios atenția tuturor "CIO­LĂ­NARILOR" că în PSD Alba nu mai au ce căuta, iar dacă scapă neobservați când se înscriu în partid, tot îi vom depista și ori își dau singuri demisia, ori vor fi excluși.
    Atenție deci d-lor CIOLĂNARI, în PSD a început CURĂ­ȚENIA, pentru că vrem să fim cu adevărat un partid modern-european.
Președinte PSD Alba Iulia Marius ROTAR

Din propriul buzunar
Vicepreședintele CJ Alba, Ioan Florea, a dat cadouri pentru 180 de copii
      În cursul zilei de ieri, moșul a venit și la cei 180 de copii de la Școala generală din Micești. Pachetele copiilor au fost sponsorizate de vicepreședintele CJ Alba, Ioan Florea, care a scos banii din propriul buzunar. Dânsul a fost însoțit la Micești de Ileana Ion, președinta organizației de femei a PSD, și a împărțit personal darurile.(F.R.)
A murit intoxicat cu oxid de carbon
      Un bărbat din Sebeș a murit intoxicat cu oxid de carbon, datorită unor defecțiuni la sobă. Victima se numește Gheorghe Fara, de 68 de ani. Din cauza frigului, omul a dorit să încăl­zească mai bine casa, dar această soluție s-a dovedit a-i fi fatală.(F.R.)
În acest an, în județul Alba
43 de persoane au murit în accidente rutiere
      Potrivit statisticii întocmite de IPJ Alba, în anul 2003 și-au pierdut viața în accidente rutiere, pe teritoriul județului Alba, un număr de 43 de persoane, față de 45 câte au decedat în aceleași condiții, anul trecut. În acest an s-au produs 136 de accidente rutiere, în care au fost rănite grav 114 persoane și rănite ușor alte 31. Potrivit poliției, accidentele s-au datorat vitezei neadaptate la condițiile de drum, traversărilor și de­pășirilor neregulamentare, conducerii imprudente sau nesu­pra­vegherii copiilor. (N.I.T.)
BCR rămâne banca sigură și de viitor din România
      În cursul zilei de ieri, la sala de conferințe a hotelului "Parc", din Alba Iulia, a avut loc deja tradiționala întâlnire a conducerii și salariaților Băncii Comerciale Române, Sucursala Alba, cu clienții fideli ai acestei instituții bancare. În cuvântul său adresat oaspeților, doamna Floarea Guțiu a mulțumit clienților fideli pentru încrederea arătată și a amintit că BCR este în primele 400 de bănci din lume și a șasea din Europa Centrală și de Est. Aceste lucruri spun multe despre ceea ce înseamnă siguranța și viitorul instituției. Anul 2004 va fi cel al privatizării, a mai spus doamna directoare, așa că BCR va deveni probabil și mai competitivă pe o piață bancară unde concurența este acerbă. Apropierea sărbătorilor de iarnă a fost marcată prin două recitaluri de colinde de înaltă ținută, susținute de teologi și de doi soliști ai operei din Cluj Napoca. La întâlnirea de ieri, alături de oameni de afaceri, au mai fost prezenți președintele CJ Alba, Eugen Popa și subprefectul Ioan Maier.(F.R.)
Prin grija Asociației "Solidaritatea",
Doi studenți albaiulieni vor studia timp de 5 luni în Suedia
      Prefectul județului Alba, Mugurel Sârbu, ne-a informat că, în ședinta de ieri a Asociației "Solidaritatea", prezidată de președintele CJ Alba, Eugen Popa, a fost aprobată în unanimitate alocarea sumei de 1000 de Euro (câte 500 de persoană), pentru doi studenți albaiulieni. Este vorba de Gabriel Constantinescu și Iulian Flaviu Joldeș, ambii studenți la Facultatea de Informatică din cadrul Universității "1 Decembrie 1918" din Alba Iulia, care au obținut o bursă de studii de 5 luni la Universitatea HOGSKOLAN KALMAR, din Suedia. Întrucât nu aveau banii necesari pentru cazare, cei doi tineri au apelat la bunăvoința asociației amintite, constituită de CJ Alba, consilii locale orășenești și comunale, firme, etc. Studenții se vor prezenta la noua lor universitate în data de 15 ianuarie 2004. De apreciat este faptul că scopul umanitar al acestei asociații nu este exclusiv, iar cei care conduc "Solidaritatea" nu i-au uitat pe tinerii talentați, dar fără ajutoare materiale. (F.R.)
Zilele "Radio XXI" la Alba Iulia
      Astăzi și mâine, colegii și prietenii de la cel mai important post de radio din Alba Iulia - "Radio XXI" - organizează o serie de manifestări reunite sub genericul "Zilele Radio XXI". Directorul postului, d-l Emil Pojar, ne-a declarat că în cursul acestei seri, de la ora 18.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, va fi organizat un emoționant spectacol de colinde susținut în premieră de formația "Crăișorul Munților" precum și de alți artiști surpriză, iar mâine seară, începând cu ora 23.00, la Clubul "Underground Pub" va fi oferit tinerilor un atractiv program de discotecă, "pigmentat" de recitalul formației "Crim".(R.J.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.