Curier județean
 
 Meniu
  • Ultima oră
  • Editorial
  • Prima pagină
  • Alte căutări în arhivă
  • Reveniți la ziua de azi
  • De la 1 ianuarie 2004
    A intrat în vigoare ordonanța guvernamentală care instituie acordarea alocațiilor familiale
        Guvernul a aprobat, în cursul ultimei luni a anului trecut, Normele metodologice pentru aplicarea OUG 105/2003 care stabilesc detaliat procedura de acordare a alocației familiale complementare și a alocației de susținere pentru familia monoparentală. Astfel, pentru familiile cu copii, care realizează venituri mai mici de 1500000 de lei pe membru de familie, reprezentantul acestora întocmește o cerere tip pentru acordarea alocației familiale complementare, care se depune și se înregistrează la primăria localității în a cărei rază teritorială familia își are domiciliul, reședința, sau pe a cărei rază trăiește fără să aibă domiciliul. De asemenea, reprezentantul familiei monoparentale cu copii, cu venituri mai mici de 1500000 de lei pe membru de familie, depune o cerere tip pentru acordarea alocației de susținere pentru familia monoparentală. Componența familiei, filiația copiilor și situația lor juridică față de reprezentantul legal se dovedesc cu livretul de familie completat la zi. În situația în care livretele de familie nu sunt complete, serviciul de stare civilă are obligația de a elibera aceste livrete în termen de 30 de zile, respectiv de a completa aceste livrete în termen de 10 zile de la data solicitării alocațiilor familiale (complementare, respectiv de susținere a familiei monoparentale). Categoriile de venituri și actele dove­ditoare sunt menționate în formularul de cerere.
        Dreptul la alocația familială, sau, după caz, la alocația de sus­ținere se acordă începând cu luna următoare înregistrării cererii. A­cor­darea alocației familiale complementare sau de susținere se aprobă de către primar, pe baza rezultatelor unei anchete sociale prin care se verifică datele înscrise în actele doveditoare. "Instituirea alocațiilor familiale complementare, respectiv de susținere a familiei monoparentale, începând cu anul 2004 prin Ordonanța de Urgență 105/2003, are în vedere diversificarea modalităților de sprijin pentru familiile cu copii și venituri reduse și va determina majorarea veni­turilor acestora, în spiritul principiului de trecere de la programele universaliste la programele țintite către grupurile nevoiașe, prevăzut în programul de guvernare pentru perioada 2001-2004", ne-a declarat directorul Direcției pentru Dialog, Familie și Solidaritate Socială Alba, d-na Sidonia Făgădar.
    Răzvan JURCĂ

    Fugă de la locul faptei
        Miercuri, 7 ianuarie, în jurul orei 7.00, pe raza localității Lancrăm s-a produs un accident rutier cu fugă de la locul faptei. Microbusul Ford YVY,aparținând SC Voltrans Sebeș, condus regulamentar de Ioan Cetean (de 28 de ani), cu 18 pasageri la bord, a fost acroșat de o Dacie care a părăsit ulterior locul accidentului. Polițiștii din Sebeș l-au identificat, la o oră după comiterea accidentului, pe șoferul Da­ciei: Ioan Stelian Rășinariu, de 30 de ani, din Sebeș. După ce a părăsit locul accidentului, acesta s-a oprit la un local de pe traseu unde a consumat băuturi alcoolice. Fiind testat cu aparatul etilotest, polițiștii au descoperit că Rășinariu avea 0,87 mg de alcool în litrul de aer respirat. Polițiștii din Sebeș îl cercetează pe Rășinariu pentru comiterea infracțiunilor de părăsire a locului accidentului și de con­ducerea pe drumurile publice a unui autoturism, având o îmbibație alcoolică în sânge peste limita legală. (N.I.T.)
    Accident rutier la Vinerea-Cugir
        Miercuri, 7 ianuarie, în jurul orei 18.00, pe drumul principal din Vinerea-Cugir s-a produs un accident rutier în urma căruia a fost rănit grav un bărbat. În timp ce conducea Dacia 1300 pe direcția Cugir-Șibot, Dumitru Ștefan Ciucur (39 de ani, din Cugir) nu l-a observat pe Damian Hladiuc (50 de ani, din Ipotești-Suceava) care se deplasa ca pieton pe partea stângă a carosabilului. După ce a fost acroșat cu partea dreaptă față a Daciei, Hladiuc a fost trans­portat la spitalul din Cugir unde a fost diagnosticat cu fractură des­chisă la gamba dreaptă, traumatism cranio-cerebral acut închis și contuzie cerebrală. În cauză, poliția Cugir continuă cercetările. (N.I.T.)
    Iubire, credință și speranță
        Societatea Handicapaților Neuropsihic "Speranța" Alba mulțu­mește cu iubire, credință și speranță sponsorilor: Asociația Alba Iulia - Langenberg, SC Albacarpet SRL, SC Ancău Company SRL, SC Ady S & A SRL, SC Baccio SRL, Caritas Romano-Catolic, SC Diafan SRL, Filiala Crucea Roșie, SC Mitovis SRL, Poliția Municipiului Alba Iulia, Cabinet Medical - Laborator VITAN, SC Pehart Petrești, SC Manufactura Porțelan IPEC, SC Rekord SRL, Direcția Silvică, Rusu Corina Semira, Rotariu Dumitru, care prin dragostea lor față de semenii în suferință ne-au ajutat ca sacul Moșului să aibă daruri și pentru ei.
        Tuturor celor care pe parcursul anului 2003 au fost alături de noi și în mod special mass-media locale - mulțumim și dorim sănătate, realizări prospere și frumoase în 2004.
    Comitetul de conducere: Mariana TUTELEA - președinte și Rozalia SUCEVESCU - director executiv

    Sus

    © Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
    Toate drepturile rezervate.