Curier județean
 
 Meniu
  • Ultima oră
  • Editorial
  • Prima pagină
  • Alte căutări în arhivă
  • Reveniți la ziua de azi
  • Omagiu lui Eminescu
        *Elevii Grupului școlar "Dorin Pavel" din municipiul Alba Iulia vor participa miercuri, 14 ianuarie, la o serie de activități dedicate lui Mihai Eminescu, de la a cărui naștere, la 15 ianuarie 1850, se împlinesc acum 154 de ani. Programul, alcătuit de colectivele de limba română, muzică, consiliere și de comisia învățătorilor, debu­tează la ora 12.00, în Sala festivă, cu un moment poetic și muzical pe versurile lui Mihai Eminescu, susținut de grupurile vocale îndrumate de învățătoarele Mariana Crișan și Tania Lovin, de solistul vocal și instrumental Tamara Sătmărean și de recitatorii elevi din clasele a III-a B și a IV-a B. Va urma prezentarea volumului "Tudor Arghezi azi în școală" - autor prof. Oliviu Iacob, precum și intervenții cu tema "Abordarea genului liric în gimnaziu și în liceu" - susținut de prof. Aurelia Ponoran, Liliana Stoica, M. Rădoi și Iuliana Drâm­bă­rean. În final, prof. Dumitru Mălin va prezenta un scurt moment poe­tic, iar prof. Liliana Stoica va prezenta proiectul "Nichita Stănescu". Nu va lipsi nici vernisarea expoziției de desene ale elevilor coordonați de prof. Olga Rădulescu. (A.D.)
        *Casa de cultură "Liviu Rebreanu" din municipiul Aiud va găzdui joi, 15 ianuarie, cu începere de la ora 16.00, simpozionul "Mihai Eminescu - 154 de ani de la nașterea poetului - actualitatea operei eminesciene". Simpozionul va fi susținut de cunoscuți și apreciați profesori de literatură, istorici literari din Aiud și Alba Iulia. Seara va fi încheiată cu un concurs de recitare din creația eminesciană, un recital de muzică folk susținut de Marius Moga și de vernisarea expoziției de artă plastică "Eminescu văzut de artiștii participanți la Tabăra Internațională de Artă Plastică", organizată de InterArt Aiud. Mai trebuie să precizăm că simpozionul a ajuns acum la cea de-a X-a ediție și este organizat de Biblioteca municipală "Liviu Re­brea­nu" Aiud, Primăria municipiului Aiud și Casa de cultură "Liviu Re­breanu" Aiud. (A.D.)
    PUR (S-L) și-a întărit rândurile în Apuseni
        Duminică, 11 ianuarie 2004, la Câmpeni s-a desfășurat ședința Biroului Executiv Județean al PUR (S-L) Alba și întâlnirea cu candidații la funcțiile de primari și consilieri locali din zona Munților Apuseni. Au fost lansați candidații la primărie în Câmpeni - prof. Gheorghe Badău; Ciuruleasa - Dan Simina; Bucium- Augustin Giur­giu; Poșaga - jr. Ioan Botaș; Ocoliș - jr. Victor Giurescu; Scărișoara - Florin Dobra; Vidra - Lia Vârciu; Avram Iancu - Constantin David; Poiana Vadului - muzeolog Daniel Pașca. A fost validată și noua componență a Biroului Orășenesc PUR (S-L) Câmpeni, președinte fiind ales av. Sorin Pleșa. A fost înființată filiala PUR (S-L) Poiana Vadului - președinte, muzeolog Daniel Pașca. În Biroul Executiv Județean au fost cooptați ca membri prof. Liviu Oneț (liderul filialei PUR Baia de Arieș) și av. Sorin Pleșa, ne-a informat secretarul general al PUR (S-L) Alba, Dan Costea. (N.I.T.)
    Județul Alba întârziat la aprobarea bugetelor locale
        În cadrul ultimei videoconferințe, ce a avut loc la sfârșitul săp­tămânii trecute, ministrul Gabriel Oprea a atras atenția că mai multe județe, printre care și Alba, sunt în întârziere în ceea ce privește adoptarea bu­getelor locale. Dânsul a cerut urgentarea adoptării bugetelor, motivând că autoritățile locale vor avea proiecte de in­vestiții întârziate. Până în prezent, 10 județe au încheiat acțiunea de adoptare a bugetelor pe 2004.(F.R.)
    Prefectura sprijină refacerea unei gospodării incendiate
        În urma unui incediu produs la finele anului trecut la locuința lui Nicolae Haida din satul Purcăreți, comuna Pianu, acesta a rămas cu o pagubă de peste 150 de milioane lei fiind distruse mai multe bunuri de bază din gopodărie. Păgubitul a apelat la bunăvoința cu­nos­cuților și a autorităților pentru sus­ținere materială, iar cazul său a intrat și atenția prefectului Mugurel Liviu Sârbu, care a decis să-l sprijine în demersurile sale. Șeful administrației publice județene a dispus tuturor primarilor din zona respectivă să găsească rapid u­nele surse de prim ajutor, iar ulterior va încerca să sensibilizeze a­numiți intreprinzători în vederea donării unor materiale de construcții pentru refacerea locuinței.(R.J.)

    Sus

    © Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
    Toate drepturile rezervate.