Curier județean
 
 Meniu
  • Ultima oră
  • Editorial
  • Prima pagină
  • Alte căutări în arhivă
  • Reveniți la ziua de azi
  • Conducerea de la Drumuri și Poduri Alba, muștruluită pentru neintervenția împotriva poleiului
        În cursul zilei de ieri vicepreședintele Consiliului județean Alba, Doru Cetean, l-a criticat dur în fața presei pe inginerul șef al SC DPL Alba SA pentru modul în care s-a executat contractul de intervenție pe drumurile județene în caz de înzăpezire sau polei. Încălzirea vremii din ultimele zile a dus la formarea poleiului pe drumurile județene, iar SC DPL, care trebuie să intervină cu antiderapant, a cam uitat s-o facă. Lucru constatat de vicepreședintele Cetean și de alți angajați ai CJ Alba, în urma controalelor efectuate în zilele de miercuri și joi. Abia după ce s-a cerut expres intervenția s-a început lucrul, dar în jurul orelor 9.00 -10.00 dimineața, când deja cursele cu navetiști și toți ceilalți participanți la trafic au avut destule probleme, iar unii au întârziat la locurile de muncă. Prevederile contractului spun că SC DPL trebuie să intervină în timp util, astfel încât drumurile să fie practicabile în permanență. Din cauza poleiului, în zona Sântimbru au avut loc trei derapaje grave și un accident, iar în zona Vințu de Jos un alt accident.
        În opinia vicepreședintelui Doru Cetean, SC DPL nu a respectat contractul încheiat cu administratorul drumurilor județene - Consiliul județean Alba. Apărându-se, inginerul șef Daniel Miclăuș a invocat sta­rea proastă a parcului de utilaje al societății de drumuri, dar a și a­cu­zat Consiliul Județean Alba că "ne duce spre un blo­caj" (financiar). El a precizat că SC DPL are de recuperat 12 mi­liarde de lei din lucrări executate în anul 2003 pe drumurile județene, în afara programului de 40 de mi­liarde de lei aprobat de consilierii județeni, dar a refuzat să spună cine a comandat aceste lucrări. În plus, SC DPL are datorii la stat de circa 10 miliarde de lei. Rezultă clar că situația nu este prea roz. Cu toate acestea, la finele anului trecut SC DPL a raportat către Consiliul județean Alba (unicul acți­onar al SC DPL) îndeplinirea integrală a contractului de performanță. Fapt care a cântărit și el la semnarea contractului de întreținere a drumurilor județene pe timp de iarnă. Întrebarea pe care în numele celor afectați ne-o punem și noi este de ce societatea de drumuri a acceptat contractul dacă știa în ce stare proastă se află din punct de vedere financiar și al parcului de utilaje. În plus, SC DPL nu trebuie să intervină doar la solicitarea CJ Alba, așa cum a încercat să justifice inginerul șef, ci întotdeauna când apar probleme curente.
    Anca DINICĂ

    La Consiliul județean Alba, în prezența presei
    Licitație (ratată) cu 500 de milioane de lei... în pungă pentru vânzarea castelului de la Zlatna
        În cursul zilei de ieri, s-a consumat o nouă premieră la Consiliul Județean Alba (după votul electronic al consilierilor) și anume organizarea unei licitații publice în prezența presei. La vânzare a fost scos castelul din Zlatna, evaluat la circa 5 miliarde de lei. Caietul de sarcini a fost cumpărat de SC ELCO INVEST Râmnicu Vâlcea, Ioan Neaga, persoană fizică din județul Alba și de SC AFARI INSIEME SRL Deva. Ultimul dintre ofertanți a plătit și taxa de participare în valoare de 10 milioane de lei. La licitația de ieri, la care au participat președintele comisiei de licitație, vicepreședintele Ioan Florea și vicele Doru Cetean, alături de salariați ai CJ Alba care s-au ocupat de această problemă, s-au prezentat doar reprezentanți ai firmei din Deva. Din păcate, aceștia nu au achitat garanția de participare, în valoare de 500 de milioane de lei, pentru că banii respectivi au fost aduși...într-o plasă. Prin urmare, licitația nu a mai avut loc, amânându-se cel mai probabil pentru sfârșitul acestei luni. Doamna Delia Gligor, membru al comisiei, ne-a declarat că și alte firme s-au arătat interesate de achiziționarea acestui castel. Firma din Deva a cerut să plătească eșalonat în termen de un an suma cu care va cumpăra castelul. Patronii firmei au spus că sunt interesați să transforme castelul într-o bază turistică, cu locuri de cazare, terenuri de fotbal și tenis și cu pârtie de schi.
    Florin ROMAN

    Bugetul Primăriei Cugir - aprobat de... alianța PD-PSD-PNȚCD
        Bugetul de venituri și cheltuieli al Primăriei Cugir a fost supus dez­baterii consilului local miercuri, 14 ianuarie a.c. Pentru cei in­teresați, proiectul a trecut la vot. Pentru cei și mai interesați, o să prezentăm o radiografie a alianțelor realizate ad-hoc în ședința de consiliu: au votat "pentru" consilierii PD-PSD-PNȚCD (să asistăm oa­re la geneza unei noi alianțe?!), obiecțiuni având consilierii PNL și PUR. Totalul veniturilor propuse pentru anul 2004 este de 106,63 miliarde de lei. Din totalul de 46 miliarde de lei, reprezentând sume defalcate din TVA, 45,7 miliarde de lei sunt destinate cheltuielilor cu personalul din învățământ, 127 milioane de lei sunt pentru burse iar 170 milioane de lei sunt alocați pentru consultanță agricolă. Din su­mele defalcate din impozitul pe venit, 5,5 miliarde de lei merg spre echilibrarea propriu-zisă și 4,5 miliarde pentru protecție socială. Pentru sănătate vor fi cheltuiți 4,7 miliarde de lei, în timp ce culturii i-au fost alocați 670 milioane de lei. Din bugetul total alte 12 miliarde vor fi cheltuite pen­tru asistența socială iar peste 20 miliarde de lei pentru servicii publice. (N.I.T.)

    Sus

    © Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
    Toate drepturile rezervate.