Curier județean
 Meniu pentru stângaci
  • Ultima oră
  • Editorial
  • Prima pagină
  • Alte căutări în arhivă
  • Reveniți la ziua de azi
  •  Meniu pentru dreptaci
  • Ultima oră
  • Editorial
  • Prima pagină
  • Alte căutări în arhivă
  • Reveniți la ziua de azi
  • A devenit operațional
    www.ziarulunirea.ro
        Așa după cum v-am obișnuit, din când în când facem schimbări în siteul Unirea. Pe lângă noul design ("vinovatul" principal fiind Ro­bert Lixandru), care îmbunătățește ergonomia, avem un nou do­meniu și un nou hosting. Astfel, de vineri, 16 ianuarie, este ope­rațional domeniul www.ziarulunirea.ro. Cei ce s-au obișnuit cu ve­chea adresă, unirea.3x.ro, nu trebuie să-și facă griji fiindcă pot și de acolo să acceseze acest site.
        N-am renunțat însă la prevedere și continuăm să avem al doilea hosting, unde găsiți ziarulunirea.dap.ro. Nici acesta nu conține ba­nnere sau ferestre pop-up publicitare, se deschide tot repede, iar conținutul celor două siteuri este identic. Pentru situația în care nici unul dintre cele două nu poate fi accesat, am păstrat și siteul de la adresa unirea.150m.com. Acolo însă vor fi updatate doar paginile la zi, nu și arhiva.
        Și în ceea ce privește conținutul au apărut schimbări importante. Acum găsiți și rubricile din Agenda zilei, și programul târgurilor de țară din Alba pentru tot anul. Totodată s-a reluat actualizarea zilnică a cursurilor valutare (BNR, case de schimb valutar și bănci). La mi­ca publicitate (imobiliare, terenuri, auto și vânzări-cumpărări diverse) n-au fost făcute modificări, a rămas la locul ei.
        Firește că mai sunt în plan și alte schimbări, însă, după cum ne stă în obicei, vi le vom aduce la cunoștință numai după ce au fost făcute deoarece cu promisiuni fără acoperire ne "aburesc" destul autoritățile.
    Florin SILEA

    Mai rar așa ceva
    Trei cetățeni au imobilizat un hoț ce fura din mașini
        Nu de puține ori, reprezentanții legii se plângeau de slaba cola­borare cu cetățenii pentru depistarea celor care comit fapte anti­sociale. Și asta pe bună dreptate, întrucât mass-media a prezentat o serie de cazuri în care tragedii cumplite puteau fi evitate dacă oamenii simpli ar fi dat dovadă de spirit civic. Cel mai bun exemplu care îmi vine minte este cel petrecut la sfârșitul anului trecut în Timișoara, unde o studentă a fost violată cu bestialitate, fără ca trecătorii să intervină. O excepție de la regulă ne-a fost oferită de trei albaiulieni, care văzând un hoț ce fură un radiocasetofon dintr-un autoturism au decis să-i vină acestuia de hac. Pe 16 ianuarie, poliția a fost sesizată de Gheorghe Huțan, de 26 de ani, că împreună cu doi amici, a văzut un bărbat care "opera" la o mașină. Cei trei l-au urmărit pe hoț, și în scurt timp l-au "calmat", după care l-au imo­bilizat. "Ghinionistul" este Ilie Ogaru, de 39 de ani, din Pitești. Ra­dio­casetofonul furat a fost aruncat și s-a distrus, dar hoțul a fost predat Poliției. Având în vedere că acesta este recidivist, el a primit un mandat de arest pentru 29 de zile.
        O asemenea știre ar trebui să ne bucure pe toți, iar pentru curajul și spiritul civic de care au dat dovadă, cei trei concetățeni ar trebui scoși din anonimat și felicitați de noi toți. Bravo lor!
    Florin ROMAN

    O țigară a ars dintr-un foc ...10 milioane de lei
        În 17 ianuarie a.c. în satul Cătănești, la gospodăria lui Iosif Popa a izbucnit un incendiu. Focul puternic a dus la arderea a circa 70 la sută din grajd, dar și la pârjolirea a circa 3000 de kg de fân. In­cen­diul a fost localizat și stins de pompierii militari din Aiud, iar cer­ce­tările au arătat că totul a plecat de la o țigară aruncată invo­luntar de proprietar. Prejudiciul a fost evaluat la circa 10 milioane de lei.(F.R.)
    Legea contabilității dă bătăi de cap comercianților
        O comisie mixtă din care fac parte reprezentanți ai DADR Alba, DSV, Garda Financiară, OJPC, Poliție și Metrologie, a verificat în perioada 8-13 ianuarie a.c. unitățile care funcționează în localitățile unde se țin piețe agroalimentare, Alba Iulia, Zlatna, Vințu de Jos și Cugir, precum și magazinele alimentare și firmele de producție a alimentelor din zonele amintite. De asemenea, au fost controlați pro­ducătorii particulari care comercializau mărfuri alimentare în piețe, animale vii, dar și agenții economici din industria alimentară, unitățile de desfacere și de alimentație publică. În urma deficiențelor con­sta­tate au fost aplicate amenzi ce totalizează 12,5 milioane de lei. Dintre neregulile depistate amintim: neacordarea certificatului de calitate și garanție la produsele de folosință îndelungată, neres­pecta­rea Legii contabilității etc. Pe parcursul controalelor au fost verificați 105 producători agricoli, care au prezentat certificate de producător pentru mărfurile comercializate, 48 unități de desfacere, 5 unități de alimentație publică, 11 firme de producție și două de­po­zite en gros. (A.D.T.)

    Sus

    © Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
    Toate drepturile rezervate.