Curier județean
 Meniu pentru stângaci
  • Ultima oră
  • Editorial
  • Prima pagină
  • Alte căutări în arhivă
  • Reveniți la ziua de azi
  •  Meniu pentru dreptaci
  • Ultima oră
  • Editorial
  • Prima pagină
  • Alte căutări în arhivă
  • Reveniți la ziua de azi
  • Interes major al furnizorilor de formare profesională
        În urmă cu câteva zile, la întâlnirea de lucru inițiată de comisia de autorizare din cadrul Direcției pentru Dialog, Familie și Solidaritate Socială Alba s-au prezentat 27 de furnizori de formare profesională din Alba Iulia, Aiud, Abrud, Blaj, Câmpeni, Ocna Mureș și Vințu de Jos. Președintele comisiei, d-na Sidonia Făgădar - directorul exe­cu­tiv al DDFSS Alba, împreună cu directorul executiv adjunct al AJOFM Alba, Daniel Suciu, mem­bru al comisiei împreună cu mem­brii secretariatului tehnic au prezentat participanților cadrul legislativ general al formării profesionale a adulților, precum și procedura de întocmire și de prezentare a documentației în vederea autorizării. Furnizorii de formare profesională au ridicat probleme referitoare la resursele financiare necesare autorizării, la standardele ocupa­țio­nale, la taxa de autorizare interesându-se totodată, dacă AJOFM colaborează numai cu furnizorii autorizați. În legătură cu aceste nelămuriri li s-a explicat faptul că cei care au datorii nu întrunesc condițiile de eligibilitate, autorizația este valabilă timp de 4 ani, iar taxa de autorizare reprezintă valoarea a trei salarii medii brute lu­nare, comunicate de către Institutul Național de Statistică, plătindu-se separat pentru fiecare program de finanțare. În ceea ce privește colaborarea cu AJOFM, aceasta este valabilă numai pentru furnizorii autorizați.
        Pentru detalii suplimentare, cei intersați pot viziona adresa de pe Internet www.cnfpa.ro unde vor putea găsi o amplă informare legată de acest subiect.
    Răzvan JURCĂ

    Teodor Hădărean a fost găsit nevinovat
        Teodor Hădărean ne-a contactat ieri telefonic pentru a ne informa că a fost găsit nevinovat de Judecătoria Blaj în dosarul penal de sechestrare întocmit de poliția Jidvei. Dl. Hădărean a făcut subiectul unui material apărut în ziarul nostru din 4 iunie 2003, cănd relatam că, potrivit unei plângeri depuse de un cioban la poliția Jidvei, l-ar fi... reținut pe acesta până la recuperarea pagubei provocată de oile pe care le păstorea. Justiția l-a scos nevinovat pe dl. Hădărean din lipsă de probe consistente în acuzare. Teodor Hădărean ne-a declarat că presupune că la mijloc ar fi... oarecari interese politice deoarece în prezent este consilier local din partea unui partid de opoziție și ar intenționa să candideze și la funcția de primar . (N.I.T.)
    Atenție, cad pietre în mijlocul... orașului!
        Albaiulienii care se perindă pe Bulevardul Transilvaniei din carti­erul Cetate al municipiului reședință de județ, în scop de promenadă sau cu intenția expresă de a face oarece cumpărături la magazinele de pe "corso" sunt expuși în această perioadă unui pericol pe care puțini îl conștientizează. Mai exact, pe partea dreaptă a bulevar­dului, dinspre Catedrala Reîntregirii, pe o porțiune de aproximativ 15 metri, cuprinsă între un magazin de patiserie/covrigărie și puțin după magazinul de electrice, plăcile de beton ornamentale ale blocului au început să cadă.
        Din cauza precipitațiilor căzute excesiv în ultimul timp, porțiuni destul de mari din cornișa de beton ornamentală, care protejează de ploaie intrarea în magazine, s-au desprins și au căzut pe calea de acces a pietonilor. Unii trecători le văd zdrobite pe trotuare, privesc în sus, observă pericolul, își fac cruce și trec mai departe forțându-se să țină minte și data viitoare să ocolească zona. Din fericire, plăcile de beton n-au căzut până acum în capul trecătorilor, pro­vocând o posibilă nenorocire. Pentru că în atribuțiunile noastre de ser­viciu nu intră consolidarea respectivelor cornișe din beton, ne facem doar datoria de a vă avertiza: Atenție, în centrul orașului cad... pietre! (N.I.T.)
    Neanunțarea unui accident de muncă, sancționată cu amendă
        Inspectorii de muncă din cadrul Serviciului de securitate și să­nă­tate în muncă au derulat în perioada 9-16 ianuarie a.c. un număr de 22 acțiuni de control. Ca urmare a neregulilor constatate au fost a­pli­cate 4 sancțiuni contravenționale: o amendă în valoare de 20 de mi­lioane de lei (din cauza neanunțării unui accident de muncă pro­dus la o firmă de construcții din Blaj) și 3 avertismente. În perioada de referință s-a produs un singur accident ușor și s-a finalizat cerce­tarea accidentului mortal produs la data de 23 decembrie 2003 la SC Transilvania Production SRL Câmpeni. De asemenea, s-a primit la ITM Alba doar o sesizare ce vizează sectorul securității și sănă­tății în muncă; ea se referea la neasigurarea temperaturii mediului de lucru la SC Prod Ina Mera SRL Alba Iulia, fapt confirmat parțial, ter­mo­metrul indicând în spațiul de lucru doar 18 grade Celsius.(A.D.T.)

    Sus

    © Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
    Toate drepturile rezervate.