Prima pagină Ediția din: 22.1.2004
 Meniu pentru stângaci
  • Curier județean
  • Ultima oră
  • Editorial
  • Alte căutări în arhivă
  • Reveniți la ziua de azi
  •  Meniu pentru dreptaci
  • Curier județean
  • Ultima oră
  • Editorial
  • Alte căutări în arhivă
  • Reveniți la ziua de azi
  • În următoarele zile
    Iarnă grea cu ger și viscol
        Vremea se va răci, gerul și viscolul fiind așteptate în aproape toa­tă țara, avertizează Ministerul Agriculturii, Pădurilor, Apelor și Me­diului. Potrivit meteorologilor, de astăzi va începe să viscolească, în special în zonele estice și sud-estice ale țării. Totodată, temperatura va scădea simțitor în următoarele trei zile. Potrivit prognozei exis­tente pe site-ul Institutului Național de Meteorologie și Hidrologie (INMH) temperaturile vor fi cuprinse între -8 și -2 grade Celsius ziua, și -16 și -6 grade noaptea. (F.R.)
    Zăpadă de jumătate de metru la munte
        Potrivit ultimelor date ale Inspectoratului de Protecție Civilă Alba, la munte stratul de zăpadă a ajuns la jumătate de metru, iar nu­me­roase drumuri comunale sunt blocate mai ales în Apuseni. Dacă la Vârtop stratul de nea măsoară 60 de cm, la Arieșeni și Avram Iancu se înregistrau 40 de cm, la Scărișoara-34, la Vadu Moților-31, la Abrud-28, iar la Câmpeni, Vadu Moților și Roșia Montană-24.(F.R.)
    Drumuri județene pe care se circulă anevoios
        Potrivit ofițerului de serviciu al Inspectoratului de Protecție Civilă Alba, toate drumurile sunt deschise cir­culației. Pe trei drumuri se circulă mai greu, în condiții de iarnă. Este vorba de DJ 107 K Între­galde-Ghioncani, 106 H Întregalde-Necrilești și 107 I Râmeț-Ponor-Întregalde.(F.R.)
    Ieri la București
    Organizația PSD Alba a primit o notă bună
        După o lungă așteptare, de aproape 7 ore, reprezentanții or­ga­ni­zației județene Alba a PSD au fost primiți ieri de către conducerea centrală a partidului de guvernământ, care în aceste zile au chemat la raport toate filialele județene din țară. După mai bine de o oră de discuții și analize pesediștii din Alba au părăsit sediul central al PSD de la București în jurul orei 20.00. Iată care sunt primele reacții ale liderilor PSD Alba, urmând să revenim cu alte amănunte în zilele următoare.
        * Cornel Filipescu - președinte interimar: "Organizația județeană Alba a PSD a primit din partea șefilor de la București o notă foarte bună, semn că lucrurile nu sunt nici pe departe așa de grave cum lăsau sau ar fi vrut unii să se înțeleagă. S-au discutat aspecte legate de strategia electorală, candidații pe care îi propunem și alte probleme legate de programul politic și administrativ al partidului în perioada care urmează".
        * Codrin Ștefănescu - secretar executiv al PSD, deputat de Alba: "Organizația PSD Alba ocupă primul loc în sondajele efectuate în Transilvania, aspect ce a fost bine apreciat de președintele nostru Adrian Năstase. Până la Conferința județeană vor mai avea loc două întâlniri de lucru în vederea organizării echipei de campanie electo­rală, la acestea urmând să participe ministrul Ioan Rus și vice­pre­ședintele Ioan Sasu. La jumătatea lunii februarie, vom anunța can­di­datul la Primăria municipiului Alba Iulia. Pentru alegerile din acest an PSD Alba și-a propus să obțină un procent de peste 50%".
        * Nicolae Gavrilă - vicepreședinte PSD Alba, membru în Biroul Executiv Central: "Membrii Delegației Permanente au convenit că actuala echipă de conducere a PSD Alba are rezultate notabile, este unită și nu se confruntă cu probleme majore de natură a genera schimbări esențiale la vârful organizației. La Conferința județeană, pe care vrem să o organizăm cât mai repede, actuala echipă urmează să fie validată definitiv".
        Toți interlocutorii noștri ne-au comunicat de asemenea că nu s-a fixat o dată certă a Conferinței județene extraordinare, acest lucru urmând probabil să fie definitivat în cursul unei noi vizite pe care o va efectua cât de curând la Alba Iulia, ministrul Ioan Rus. Din partea organizației Alba s-a propus data de 7 februarie, dar este posibil ca termenul să se prelungească până în jurul datei de 15 februarie.
    Răzvan JURCĂ, Adriana DURIGĂ

    Rabie la Mihalț
        Ca urmare a confirmării de către laboratorul DSV Alba a diag­nos­ticului de rabie în cazul a două vulpi, la Mihalț a fost declarată ca­rantina de gradul III. Directorul DSV Alba, dr. Ioan Dârzu, ne-a in­format că au fost luate o serie de măsuri, cum ar fi: declararea ofi­cială a bolii, efectuarea anchetei epizootologice, vaccinarea tutu­ror câi­nilor și pisicilor din localitate care din diverse motive nu au fost vaccinate în anul 2003, prinderea și uciderea tuturor câinilor va­ga­bonzi. În următoarea perioadă, DSV Alba va demara o acțiune de vac­cinare prin momeli vaccinale a vulpilor din mediul silvatic.(A.D.T.)
    Scade numărul îmbolnăvirilor de sezon
        Potrivit unei informări a DSP Alba, în ultima săptămână a scăzut numărul îmbolnăvirilor de sezon cu circa 500 de cazuri în comparație cu penultima raportare. Au fost luate în evidență 1152 de cazuri de viroze, 21 de cazuri de gripă și 541 de cazuri de pneumonii. 156 de persoane care s-au prezentat la medic au fost spitalizate întrucât prezentau forme mai grave ale bolilor. DSP Alba recomandă celor care prezintă simptomele bolilor de sezon să se adreseze de ur­gență medicului de familie.(F.R.)
    Ionuț Fulea vrea să fie primar la Sebeș
        Cunoscutul și îndrăgitul interpret de muzică populară Ionuț Fulea, în prezent consilier județean al Partidului Democrat, și-a anunțat in­tenția de a candida pentru fotoliul de primar al municipiului Sebeș. Din informațiile pe care le deținem, Ionuț Fulea are cele mai mari șan­se de a fi nominalizat. Oficializarea candidaturii va avea loc luni, 26 ianuarie, în cadrul ședinței Biroului Permanent Local Sebeș al Par­tidului Democrat. (A.D.)
    Prin intermediul Asociației "Montana Moților"
    Ambasada Regatului Țărilor de Jos finanțează un proiect în județul Alba
        Potrivit unui comunicat al Asociației "Montana Moților", în pe­rioada 23-25 ianuarie, la Arieșeni se va desfășura un seminar cu tema "Mizele inter­culturalității", în cadrul proiectului "Dialog inter­cultural în comunitățile școlare multietnice", derulat de Asociația "Mon­tana Moților", din Alba Iulia. Proiectul este finanțat de Am­ba­sada Regatului Țărilor de Jos, în cadrul programului MATRA- KAP, iar seminarul organizat la Arieșeni va beneficia de susținerea instructorului european specializat Teodora Borghoff. Scopul acestei manifestări este prevenirea marginalizării socio-școlare a copiilor etnici minoritari, prin promovarea educației interculturale în școală și comunitate, cu accent pe minoritatea rromă. (I.H.)
    Disco-carnaval pe gheață
        Clubul sportiv "Constructorul" din Alba Iulia vă invită în data de 24 ianuarie, cu începere de la ora 18.00, la distracție. Transformați astfel gerul anunțat în "fierbințeală" petrecând alături de toți cei dragi o seară minunată într-un peisaj de vis. Fiind vorba de un carnaval, măștile sunt binevenite. Și nu uitați patinele, deși nu sunt obligatorii. Minibarul vă așteaptă cu ceai fierbinte, dulciuri, cafea și vin cald. Parada măștilor va avea loc la ora 20.00. Întreaga acțiune este găzduită de baza sportivă "Constructorul" (situată pe partea stângă a șoselei spre Pâclișa). (A.D.)

    Sus
    © Copyright S.C. Unirea Pres SRL
    Toate drepturile rezervate.