Curier județean
 Meniu pentru stângaci
  • Ultima oră
  • Editorial
  • Prima pagină
  • Alte căutări în arhivă
  • Reveniți la ziua de azi
  •  Meniu pentru dreptaci
  • Ultima oră
  • Editorial
  • Prima pagină
  • Alte căutări în arhivă
  • Reveniți la ziua de azi
  • Organizația "Trebuie, pentru copii și adulți cu nevoi speciale" își promovează serviciile
        Organizația "Trebuie, pentru copii și adulți cu nevoi speciale", din Sebeș, vă este cunoscută, în mare măsură, grație mediatizării in­ten­se de care s-a bucurat, atât la nivel județean, cât și la nivel național. Iar cotidianul "Unirea" a fost întotdeauna alături de președinta orga­nizației, d-na Ana Buta, în acțiunile și demersurile întreprinse de dânsa. Vă reamintim, succint, doar câteva dintre proiectele derulate cu succes de organizația sebeșană și partenerii acesteia: Program individual de recuperare (USAID- România; World Learning); Asis­ten­ță la domiciliu - Program de integrare (persoane private, Consiliul local Sebeș, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, Biserica Creș­tină Baptistă din Sebeș); Centrul de zi- Program de integrare (Con­siliul local Sebeș, Inspectoratul Școlar Județean Alba, Organizația "Radda Barnen"- Suedia, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale); Mini- atelier -Centru de terapie ocupațională și recuperare prin muncă (Consiliul local Sebeș, Rotary Club- Anglia, Organizația "Capability- Anglia, Organizația "Radda Barnen"- Suedia, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale) etc. La toate acestea se adaugă nu­meroase acțiuni de strângere de fonduri în beneficiul persoanelor cu dizabilități. (Ultima acțiune de acest gen a avut loc în decembrie 2003, cu prilejul organizării celei de a doua ediții a Festivalului folcloric "Felician Fărcașu", care a avut drept rezultat strângerea sumei de 8,5 milioane de lei- prețul biletelor de intrare la spectacol- și 4,5 milioane de lei din diferite donații ale spectatorilor și artiștilor.)
        În momentul de față organizația are 320 de beneficiari, cu diferite grade de handicap: 150- oligofrenie; 15- sindromul "Down"; 60- han­dicap fizic; 90- afecțiuni fizice și asociate. Și, după cum am fost informați recent, pentru o mai bună promovare a pachetului de servicii oferit de această structură asociativă, neguvernamentală, apolitică și nonprofit, Organizația "Trebuie" a inițiat un nou proiect, finanțat de Ministerul Educației, Cercetării și Tineretului, prin In­specto­ratul Școlar Județean Alba, în cadrul căruia a fost editată o publicație de prezentare a activității și a evoluției în timp a acestei structuri, care a schimbat radical, în numai câțiva ani, atât viața per­soanelor cu handicap, cât și mentalitatea comunității cu privire la aceș­tia. Privind acum realizările Organizației "Trebuie", orice per­soană rămâne mirată, mai ales atunci când află că totul a pornit de la... dragostea de mamă. Pentru că d-na Ana Buta are ea însăși un copil suferind de sindromul "Down", pentru integrarea căruia nici un efort nu i s-a părut prea mic, extinzând ulterior acest efort asupra tuturor suferinzilor de pe raza municipiului Sebeș. (I.H.)
    Serviciul de salubritate al Primăriei Sebeș - dotat cu utilaje noi
        Primarul municipiului Sebeș, Alexandru Dăncilă, ne-a infoirmat că în cursul zilei de ieri au sosit în localitate toate utilajele necesare dotării Serviciului de salubritate al Primăriei. Acestea au fost achi­ziționate cu aproximativ 1,5 miliarde lei de la o firmă din Alba Iulia, fiind vorba printre altele de un tractor cu remorcă, un utilaj pentru împrăștierea materialelor antiderapante și un plug pentru zăpadă. Serviciul de salubritate este deservit de către 40 de persoane.(R.J.)
    Câștigul mediu net - 4.955.214 lei
        Câștigul salarial mediu brut pe județ a fost în luna noiembrie a anului 2003 de 6.744.429 lei, cu 3 la sută mai mare decât cel din luna precedentă. În ceea ce privește câștigul mediu net, acesta a fost în aceeași perioadă de 4.955.214 lei, cu 2,2 la sută mai mare decât cel din luna anterioară.(A.D.T.)

    Sus

    © Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
    Toate drepturile rezervate.