Prima pagină Ediția din: 23.1.2004
 Meniu pentru stângaci
  • Curier județean
  • Ultima oră
  • Editorial
  • Alte căutări în arhivă
  • Reveniți la ziua de azi
  •  Meniu pentru dreptaci
  • Curier județean
  • Ultima oră
  • Editorial
  • Alte căutări în arhivă
  • Reveniți la ziua de azi
  • Deși nu o spune tranșant
    Cornel Filipescu pare a fi tot mai sigur de validarea sa în funcția de președinte al PSD Alba
    •O posibilă revenire spectaculoasă a lui Ioan Rus, care săptămâna viitoare se va întâlni la București cu Octav Cozmâncă
          Președintele interimar al PSD Alba, senatorul Cornel Filipescu, a afișat ieri, la conferința de presă organizată la sediul partidului, o siguranță aproape dezarmantă, lăsând impresia că validarea sa defi­nitivă în fruntea organizației județene ar reprezenta o simplă forma­litate. Deși inițial domnia-sa a încercat să evite anumite răspunsuri "che­ie" în legătură cu acest spinos subiect, în cele din urmă a con­cluzionat sec: "Sunt bun, sunt pregătit să fiu președinte deoarece am acumulat destulă experiență, spre deosebire de alții care nu au condus nici măcar o organizație comunală sau municipală. Un partid în ansamblul său este o structură complexă, cu 380 de secții în județul nostru și nu oricine are capacitatea să o gestioneze. Un partid nu se conduce numai de la centru, ci pornindu-se de la bază, stând de vorbă cu oamenii simpli, făcându-i să înțeleagă care este rolul lor în acest angrenaj. Cei tineri au și ei importanța lor în partid, dar toate la timpul potrivit, trebuie să mai învețe, să mai capete cunoștințe suplimentare. Nici nu cred că acum, când partidul se află în fața unor aspre bătălii electorale este indicată o schimbare majoră la vârf", a menționat senatorul Cornel Filipescu, atacul in­direct la a­dresa lui Mugurel Sârbu - unul dintre potențialii candidați la șefia PSD Alba fiind evident, chiar dacă președintele interimar nu a pro­nunțat nici un nume.
        Senatorul Cornel Filipescu a menționat în continuare că listele cu candidații de primar la comune sunt în curs de definitivare, iar la municipii și orașe, cu foarte puține excepții aceștia vor fi stabiliți în urma unor sondaje de opinie care vor fie efectuate în prima parte a lunii februarie. "Ne propunem să obținem cel puțin 6 mandate de pri­mar în municipiile și orașele județului, iar candidatul pentru municipiul Alba Iulia îl vom anunța oficial în maxim 3 săptămâni. Avem câteva variante, dar nu vi le pot spune acum. Vom organiza sondaje cu precădere în acele orașe unde actualmente nu sunt primari de-ai noștri și anume Alba Iulia, Ocna Mureș, Teiuș, Zlatna și Cugir, pentru a afla care sunt preferințele populației". Nu în cele din urmă, Cornel Filipescu a dezvăluit că la întâlnirea de la Bu­curești a fost chestionat și despre situația președintelui suspendat av. Ioan Rus, cel care săptămâna viitoare va avea o întâlnire cu unul dintre "greii" partidului de guvernământ - Octav Cozmâncă. Să fie vor­ba oare de o revenire spectaculoasă, în prim - planul organizației PSD Alba, a lui Ioan Rus?
    Răzvan JURCĂ

    Ger și zăpadă în județul Alba
        Ieri noapte în județul Alba au fost înregistrate cele mai scăzute temperaturi din acest an, de minus 22 grade Celsius la Roșia Mon­tană și minus 21 de grade Celsius la Arieșeni. Stratul de zăpadă este 60 de centimetri pe Valea Sebeșului, la Oașa, iar la Roșia Mon­tană de jumătate de metru. La Avram Iancu și Arieșeni, stratul de zăpadă este de 40 de cm. În ceea ce privește traficul rutier, acesta este îngreunat pe DJ 107 I, între Aiud și Râmeț. (F.R.)
    Prodecan nou la Baroul de avocați Alba
        În ședința Baroului de avocați Alba din data de 19 ianuarie 2004, doamna avocat Olga Jidveian a fost aleasă în funcția de prodecan. Așadar, conducerea Baroului este asigurată de două renumite avo­cate: Doina Scutea și Olga Jidveian. Le dorim succese în nobila activitate de apărare a dreptății. (A.C.)
    Prefectul la București
        Marți, 27 ianuarie a.c. la București se va desfășura seminarul cu tema "Dezvoltarea durabilă a României - Orizonturi 2025" la care va fi prezent și președintele României Ion Iliescu. Printre participanți se va regăsi și prefectul județului Alba, Mugurel Liviu Sârbu, seminarul urmând să cuprindă trei secțiuni și anume: salubritatea, gos­po­dă­rirea serviciilor și demografia.(R.J.)
    Autobasculantă gigant la Roșia Poieni
        Combinatul minier Roșia Poieni s-a dotat recent cu o auto­bas­culantă gigant în valoare de circa 30 de miliarde de lei, care poate transporta 100 de tone de minereu la o singură cursă. Luni, autobasculanta va intra în fronturile de lucru din Cariera Roșia Poieni. Acest utilaj va asigura o creștere substanțială a producti­vi­tății la Uzina de Preparare Roșia Poieni. Evenimentul lansării în pro­ducție al acestei "Bijuterii tehnice", adevărată uzină pe roți, va fi a­sis­tat de mai multe VIP-uri locale și județene.(F.R.)
    Loto
    4 milioane de dolari - potul la 6/49
        Duminică, Loteria Română pune în joc la Loto 6/49 fabuloasa sumă de aproximativ 4 milioane de dolari. În continuare, vă pre­zen­tăm costurile variantelor ce se pot juca: variantă simplă-30.000 de lei, cu 7 nu­mere-210.000 de lei, cu 8 numere-840.000 de lei, cu 9 numere-2,52 milioane de lei, cu 10 - numere 6,3 milioane de lei, cu 11 numere - 13,86 milioane de lei, cu 12 numere-27,72 milioane de lei, cu 13 numere-51,48 milioane de lei, cu 14 numere-90 milioane de lei, cu 15 numere-150 milioane de lei, cu 16 numere-240 milioane de lei. Pe scheme reduse variantele sunt: cod 48-9 numere-360.000 de lei, cod 49-10 numere-450.000 de lei, cod 50-10 numere-900.000 de lei, cod 56-11 numere-1,98 milioane de lei, cod 58-12 numere-3,96 milioane de lei, cod 59-16 numere-3,36 milioane de lei. Spe­cialiștii recomandă schemele de 9 numere-cod 48, 10 numere-cod 50, 11 numere-cod 56 și 12 numere-cod 58.(F.R.)

    Sus
    © Copyright S.C. Unirea Pres SRL
    Toate drepturile rezervate.