Curier județean
 Meniu pentru stângaci
  • Ultima oră
  • Editorial
  • Prima pagină
  • Alte căutări în arhivă
  • Reveniți la ziua de azi
  •  Meniu pentru dreptaci
  • Ultima oră
  • Editorial
  • Prima pagină
  • Alte căutări în arhivă
  • Reveniți la ziua de azi
  • La aniversarea ierarhului
        AndreiÎnaintea aniversării unui Ierarh (Înalt Prea Sfințitul Andrei împli­neș­te astăzi, 24 ianuarie, o frumoasă vâr­stă), gândurile și bucuriile capătă: "ele în­sele, dincolo de orice convenție conjun­cturală, o alură solemnă, aristocrată, ca­re le scoate din stereotipie și le mântuie de banalitate". Pentru că o viață de Ie­rarh, indiferent de vârstă, nu se numără oricum. Ci viața unui Ierarh rânduit de Dum­nezeu este în­țe­lepciunea și blân­dețea "recurentă". Totul, pentru ca între Ierarh și fiii Săi duhovnicești să fie co­municare și taină, în așa fel încât la fiecare întâlnire cu Ierarhul toți "să afle câteva vorbe și câteva lucruri și câ­teva fapte care să le așeze altfel viața" - asta este puterea și lu­crarea "alesului" (...)
        Lângă Ierarh oricine și oriunde simte că se află aproape, că indiferent câți îl ascultă, fiecare, în parte, știe că i se adresează (și) lui. Chipul Ierarhului rânduit de Dumnezeu este asemenea Proto­tipului, tocmai pentru că el este chemat să lase ceva în urmă - o liniște, o împăcare, o speranță, un dor. Pentru că "alesul" are puterea să ia asupră-și tot ceea ce este "precar în ființa celuilalt", toate căderile, disperările, toate sfâșierile lui să și le prezinte, spre prefacere întru bucurie, la tronul Stăpânului său.
        Fără să știm, poate, Ierarhul stă la temelia "zidului de ființe iubite care ne înconjoară" și se numără, alături de Dumnezeu și alături de mama, între puținele ființe care ne iubesc și ne iartă până la capăt. Ierarhul este "alesul" care intră, prin iubire și afierosire în sufletul și Destinul fiecăruia dintre noi. Ierarhul este discreția, bunătatea, idea­lizarea, slujirea și iubirea ca Destin.
        ÎNTRU MULȚI ȘI FERICIȚI ANI, ÎNALT PREA SFINȚITE PĂRINTE!
    În numele colaboratorilor, consilier cultural, pr. Iosif Zoica

    "Transavia" construiește cel mai mare abator din Europa de Est
        Producătorul de carne de pasăre "Transavia" Alba Iulia are în derulare un program de investiții de circa 11,5 milioane de euro, care vizează construirea unui abator și a unui complex de creștere a pui­lor, a declarat Ioan Popa, directorul firmei. "Abatorul, construit după normele comunitare, urmează să fie dat în funcțiune în luna iu­nie, în timp ce complexul va fi finalizat mai repede, cel mai probabil în jurul datei de 1 aprilie", a precizat Popa. Lucrările la cele două obiective au început anul trecut, iar finanțarea este asigurată din surse proprii și din credite contractate de la diverse bănci. Complexul va avea o capacitate de 350.000 de pui. În prezent, firma dispune de șapte ferme de pui de carne, precum și de o fermă de producție, deținând efective de circa șapte milioane de pui pe an. Transavia a înregistrat, anul trecut, o cifră de afaceri de 400 mld. lei, ceea ce reprezintă o creștere de 30% față de anul anterior. (F.R.)

    Sus

    © Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
    Toate drepturile rezervate.