Ultima oră
 Meniu pentru stângaci
  • Editorial
  • Prima pagină
  • Curier județean
  • Alte căutări în arhivă
  • Reveniți la ziua de azi
  •  Meniu pentru dreptaci
  • Editorial
  • Prima pagină
  • Curier județean
  • Alte căutări în arhivă
  • Reveniți la ziua de azi
  • Scandalul audiențelor la Ocna Mureș
    Cetățenii reclamă abuzurile primarului Vasile Bugnar
        Joi, 22 ianuarie a.c. prefectul județului Alba, dr. ing. ec. Mugurel Liviu Sârbu a acordat audiențe la Ocna Mureș. Au fost prezenți cir­ca 30 de cetățeni aparținând diverselor categorii sociale, profesii sau orientări politice, inclusiv membri ai PNL care, în majoritatea lor, au reclamat abuzurile primarului Vasile Bugnar. Principalele nemul­țu­miri ale oamenilor au vizat fondul funciar, starea proastă a dru­mu­rilor, modul incorect în care sunt acordate locurile de muncă, spre exemplu, în Primărie, potrivit reclamațiilor, acestea nefiind ocupate prin concurs, ci destinate în mod direct și cu prioritate cunoscuților a­cestuia.
        Un obiect aparte al plângerilor l-a vizat închiderea și presupusa vânzare ilegală a Băilor Sărate din localitate, care reprezentau un adevărat colac de salvare pentru oraș, în condițiile în care rata șo­majului și nivelul scăzut de trai al populației grăiesc de la sine des­pre starea precară în care se zbate populația.(R.J.)
    Audiențe la prefect sau la președintele PSD?
        Ieri, în cadrul unei conferințe de presă, președintele liberalilor din Alba, Teodor Atanasiu, a declarat că mai mulți cetățeni cu probleme reale din Ocna Mureș, au renunțat să intre în audiență la prefectul de Alba, ing. ec. dr. Liviu Mugurel Sârbu de­oarece acesta a ales să stea de vorbă cu oamenii în sediul PSD din localitatea de pe Mureș. "Oamenii cu pricina au renunțat să stea de vorbă cu prefectul de­oarece au crezut că audiențele se țin la sediul PSD doar pentru membrii PSD" a spus Atanasiu. "Este foarte grav că un demnitar pu­blic, cum este prefectul unui județ, nu face distincție între rolul său administrativ și rolul său politic. Trebuia să țină audiențele la se­diul primăriei sau, dacă nu-i place primarul, la sediul oricărei direcții descentralizate pe care o are în Ocna Mureș. Mă intrigă că a folosit funcția pe care o deține în interes electoral pentru partidul pe care îl reprezintă" a spus Atanasiu. (N.I.T.)
    Candidați de primari ai PD în zona Munților Apuseni
        Vicepreședintele Partidului Democrat Alba, Doru Cetean, a anun­țat în cadrul unei conferințe de presă că au fost deja stabiliți can­didații PD pentru fotoliile de primari pentru majoritatea localităților din Munții Apuseni. Este vorba despre Nicolae Trifu - Sohodol, A­lexandru Re­siga (fost ApR) - Vidra, Chira Traian (actualul primar) - Avram Iancu, Cornel Bodea (fost primar PNȚCD) - Vadu Moților, Tiberiu Todea (actual consilier local PD) - Albac, Gheorghe Pantea - Arieșeni, Corneliu Olar (actualul primar) - Horea și Călin Nicoară - Gârda. Candidatul pentru fotoliul de primar al comunei Scărișoara - Traian Jurj, a fost anunțat anterior. Astfel, a precizat Doru Cetean, PD are deja stabiliți candidații pentru 11 din cele 13 localități din zona Munților Apuseni. Mai sunt în discuție candidații pentru orașul Câmpeni și comuna Poiana Vadului. (A.D.)
    O femeie și-a găsit fostul soț mort în casă
        Poliția Alba Iulia a fost sesizată joi, 22 ianuarie, în jurul orei 20.35, de Aurelia D., din localitate, despre faptul că, sosind acasă împreună cu fiicele sale, a găsit ușa de la intrare forțată și pe fostul său soț mort în bu­cătărie. Echipa de cercetare a poliției, sosită la fața locului, a descoperit că bărbatul zăcea mort pe gresia din bu­cătărie iar medicul de familie a stabilit că probabil omul a suferit un infarct miocardic. Bărbatul, Ioan D. (44 de ani) se afla în evidențele medicale ca suferind de hepatită toxică alcoolică, ulcer și hiper­tensiune arterială. Acesta nu locuia cu soția lui, cu care se afla în divorț. Din motive neelucidate încă, Ioan D. a spart în seara cu pri­cina ușa garsonierei în care locuia fosta nevastă cu fetele și a murit în casa acesteia. Corpul neînsuflețit a fost transportat la Laboratorul de medicină legală pentru stabilirea exactă a cauzei morții. (N.I.T.)
    Cea mai acută criză a sistemului public de sănă­tate
    La Spitalul județean din Alba Iulia operațiile au fost amânate din pricina lipsei de... oxigen sanitar!
        Despre criza din sistemul public de sănătate din România (și din județul Alba), am mai scris și cu alte prilejuri, atrăgând atenția mai ales asupra uriașei datorii acumulate către furnizorii de materiale și medicamente, care se cifrează, la nivel național, numai în anul 2002, la peste 4.600 de miliarde de lei. Revenim asupra acestui subiect de permanentă (și, din nefericire, dramatică) actualitate, în urma unui comunicat trimis pe adresa redacției noastre de Biroul de presă al PNȚCD Alba, prin care se trage un semnal de alarmă asupra crizei din sănătate, definită drept "cea mai acută din ultimii 50 de ani": "Pentru prima dată, Casa Națională de Asigurări pentru Sănătate a impus medicilor specialiști, prin contract, o limită la numărul de consultații, urmând ca cele ce depășesc această limită să fie de­contate la o valoare mai mică. Medicii afirmă că, în aceste condiții, vor fi nevoiți să apeleze la consultațiile plătite de pacienți, să dea afară personalul auxiliar și să nu-și mai cumpere aparatură me­dicală." În același comunicat se atrage atenția asupra faptului că în unele spitale județene, din lipsa medicamentelor, s-au întrerupt tra­tamentele pe bază de insulină, punându-se astfel în pericol viața bolnavilor insulino-dependenți! De asemenea, fapt fără precedent, acum câteva zile, "la Spitalul județean din Alba Iulia s-au întrerupt și s-au amânat operațiile chirurgicale programate, din pricina banalei lipse a... oxigenului sanitar!"
        În acest context, PNȚCD Alba solicită imperativ actualilor gu­ver­nanți să acorde minimul respect oamenilor bolnavi și oropsiți, pentru că "obligațiile actului de guvernare asumat trebuie să fie respectate nu numai în folosul baronilor și potentaților de partid, ci și în folosul celor mulți, mereu păcăliți în campania electorală." (I.H.)
    Fugită de la 14 ani de acasă
    Lenuța a ajuns dansatoare într-un bar din zona Sebeș
        Ofițerii Serviciului pentru Combaterea Crimei Organizate și Anti­drog din cadrul IPJ Alba au depistat-o pe Elena Fuerescu, de 16 ani, din Brezoi - Vâlcea, dansatoare la un bar de pe Drumul Sibiului, la ieșirea din municipiul Sebeș. Tânăra era dispărută de acasă din 11 aprilie 2002 (când avea 14 ani), fiind dată în urmărire generală pe țară. Elena Fuerescu a fost condusă de polițiștii din Brezoi înapoi acasă, la părinți. (N.I.T.)
    46 de miliarde de lei în plus pentru drumurile județene
        Pe lângă cele 40 de miliarde de lei alocate din bugetul CJ Alba pe anul 2004 pentru drumuri județene, Ministerul Transporturilor, Con­strucțiilor și Turismului a alocat alte 46 de miliarde de lei. In­formația ne-a fost comunicată de președintele Consiliului Județean Alba, Eugen Popa.(F.R.)

    Sus
    © Copyright S.C. Unirea Pres SRL
    Toate drepturile rezervate.