Prima pagină Ediția din: 27.1.2004
 Meniu pentru stângaci
  • Curier județean
  • Ultima oră
  • Editorial
  • Alte căutări în arhivă
  • Reveniți la ziua de azi
  •  Meniu pentru dreptaci
  • Curier județean
  • Ultima oră
  • Editorial
  • Alte căutări în arhivă
  • Reveniți la ziua de azi
  • Cetățenii din Sebeș solicită primarului
    Eliberarea chitanțelor fiscale pentru serviciile funerare
        Primarul municipiului Sebeș a avut de curând o întâlnire cu proto­popul Ion Galață vizând unele probleme pe care le-au ridicat eno­riașii din localitate. Localnicii și-au manifestat nemulțumirile în legă­tură cu modul în care este administrat cimitirul situat la ieșirea din municipiu spre Vinț, societatea care are în concesionare această activitate neeliberând chitanțe fiscale pentru serviciile efectuate și anume taxa pe un mormânt sau două, cheltuieli legate de îngro­păciune și alte servicii funerare. Alexandru Dăncilă ne-a declarat că s-a ajuns în cele din urmă la o înțelegere și că cetățenii vor primi o chitanță în schimbul banilor plătiți. De asemenea, primarul Sebeșului a discutat cu reprezentantul Bisericii și despre situația bugetului lo­calității alocat cultelor pe anul 2004, a cărui valoare este de 300 mi­lioane lei.(R.J.)
    Parlamentarii PSD Alba - sub lupa conducerii superioare a partidului
        Senatorul PSD de Alba, Cornel Filipescu, a menționat în cadrul unei conferințe de presă că în zilele de 28 și 29 ianuarie, la Brașov, conducerea superioară a partidului de guvernământ va analiza acti­vitatea tuturor parlamentarilor proprii depusă în cadrul Legisla­tivului în cursul anului trecut. "Analiza a ceea ce s-a făcut efectiv pentru ju­dețul Alba, de către parlamentarii noștri, s-a consumat cu prilejul în­tâlnirii de la București, acum este rândul să răspundem pentru acti­vitatea noastră de la Senat sau Camera Deputaților", a spus preșe­dintele interimar al PSD Alba. Județul Alba va fi reprezentat la Bra­șov de către senatorul Cornel Filipescu și deputații Codrin Ștefă­nescu, Constantin Selagea și Ioan Andrei. (R.J.)
    Programul SAMTID pe drumul cel bun
        În cursul zilei de ieri primarul municipiului Alba Iulia - Mircea Hava a avut o nouă rundă de discuții pentru ducerea la bun sfârșit a pro­iectului SAMTID. Au fost prezenți directorul SC Apa CCTA - Viorel Lazăr, vicepreședintele CJ Alba - Ioan Florea și Ioan Drăghici - di­rectorul SC Apă-Canal Alba Iulia. Concret s-au lămurit aspecte lega­te de crearea noului operator unic de distribuție a apei potabile (ce­rință înclusă în programul SAMTID). Primul pas îl face administrația albaiuliană care va promova în ședința de vineri a Consiliului local un proiect de hotărâre pentru fuziunea dintre SC Apă-Canal Alba Iulia și SC Apa CCTA. Odată primit acceptul consiliului local și după vali­darea hotărârii, preluarea efectivă se va putea încheia până la sfâr­șitul lunii februarie. Mircea Hava a precizat că administrațiile locale incluse în program vor deveni acționari ai societății nou create, cu aproximativ aceleași drepturi și obligații ca și în prezent când în fiecare localitate există o societate distinctă. De asemenea, Mircea Hava și-a exprimat speranța ca și celelalte administrații locale să fie prompte.
    Anca DINICĂ

    "Feeria pe gheață" sau calvarul cotidian al câmpănarilor
        Potrivit informațiilor furnizate de locuitorii orașului Câmpeni (con­firmate telefonic și de cei care au preferat să rămână acasă) în aces­te zile, străzile din orașul Câmpeni formează un patinoar veritabil, abordat doar de copiii săltăreți sau de salariații care trebuie să ajungă to­tuși la locul de muncă. Cetățenii nemulțumiți spun că ieri nu se putea circula în siguranță (aproape deloc!) prin centrul orașului, pe Calea Moților, pe strada Horea, deoarece străzile erau "sticlă". Cei care domiciliază pe străzi aflate în pantă și au dorit to­tuși să-și parcheze mașinile în garaje au fost nevoiți să și le tracteze cu diverse utilaje. De la un vecin la altul se mai poate circula grație pensionarilor care mai aruncă cenușa din sobe, ca antiderapant, pe căile de acces.
        Și ca peisajul din centrul orașului (prima la dreapta, că a doua la stânga e la fel de "sticloasă", duce la primărie) să fie și mai de­zo­lant, aici poți întâlni tot felul de deșeuri menajere și... dejecții uma­ne. În zona unde se preconizează a fi finalizat Palatul de Justiție (de altfel unul dintre cele mai moderne din țară) personaje sub influența alcoolului se ușurează sub imperiul nevoilor de moment (fie zi sau noapte și indiferent de afluența de trecători din zonă). Din această privință, iarna este de un real folos pentru că acoperă cu un strat de "igienizare" toate deșeurile și estompează mirosurile. Totuși, câm­pănarii speră că măcar beneficiarii de ajutor social din partea pri­măriei nu sunt plătiți degeaba și vor contribui la deblocarea căilor de acces din oraș... (N.I.T.)
    "Uzină pe roți" dată în folosință
        În cursul zilei de ieri, la Abrud, a fost dată în folosință o auto­basculantă modernă, de fabricație japoneză, de circa 100 de tone, ce va fi folosită pentru transportul minereului. La acest moment au fost prezenți prefectul județului Alba, Liviu Mugurel Sârbu, deputatul Constantin Selagea, primarii din Abrud și Roșia Montană, Ștefan David și Virgil Narița, conducerea societății de la Roșia Poieni. Con­su­mul de carburant al noului utilaj este cu 30 la sută mai mic față de utilajele similare. În medie, "uzina pe roți" consumă circa 160 de litri de carburant pe oră. Valoarea utilajului este de circa 30 de miliarde de lei.(F.R.)
    Candidații PSD de primar în zona Sebeș
        În urmă cu câteva zile, Delegația Parmanentă a Biroului Executiv al PSD Alba a validat candidații la funcția de primar pentru comunele din zona Sebeș. Aceștia sunt: Doru Damian - Daia Română; Vasile Albu - Doștat; Eugen Cuteanu - Câlnic; Ioan Fulea - Gârbova; Vasile Springean - Roșia de Secaș; Nicolae Mihălțan - Ohaba; Florin Morar - Săsciori; Ioan Ciucă - Șpring.(R.J.)
    Bani puțini pentru drumuri
        Vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Ioan Florea, ne-a de­clarat că în prima ședință de consiliu va fi prezentat programul de lucrări pe drumurile publice pe anul 2004. Pentru acest program au fost alocați de la bugetul propriu suma de 40 miliarde de lei( din care 17 miliarde vor fi folosiți pentru plata datoriilor pe anul trecut, iar alte 8-9 miliarde pentru intervenții pe timpul sezonului rece), iar din fondul special a fost repartizată suma de 45 de miliarde de lei. Așadar în modernizarea drumurilor se va investi în jur de 60 de miliarde de lei, sumă ce reprezintă maxim 12-15 la sută din necesarul pe acest an.(F.R.)

    Sus
    © Copyright S.C. Unirea Pres SRL
    Toate drepturile rezervate.