Curier județean
 Meniu pentru stângaci
  • Ultima oră
  • Editorial
  • Prima pagină
  • Alte căutări în arhivă
  • Reveniți la ziua de azi
  •  Meniu pentru dreptaci
  • Ultima oră
  • Editorial
  • Prima pagină
  • Alte căutări în arhivă
  • Reveniți la ziua de azi
  • Unde sunt parazăpezile de altădată?
        Consilierul județean PNL, Georgel Tudose, a destrămat într-o con­ferință de presă misterul dispariției parazăpezilor din România: "În precedenta guvernare PDSR-istă, unul dintre VIP-urile PDSR a rămas împotmolit în zăpadă deoarece parazăpezile nu au fost mon­tate la o distanță corespunzătoare de șosea. După două-trei zile, a apărut o hotărâre internă de desființare a tuturor parazăpezilor și de predare a acestora la... fier vechi. Județul Alba avea peste 60 km de parazăpezi, există chiar o hartă cu locurile exacte unde se montea­ză. Atunci au trebuit arătate adeverințele cum că parazăpezile au fost predate la fier vechi. Dacă te mai găsea cu ele în stoc, era de­zastru. Așa au dispărut parazăpezile. Legea dă dreptul în continuare să se folosească parazăpezile, dar din păcate ele nu mai există. Posibilități financiare să cumpere altele nu sunt, așa că acum pa­tinăm, în loc să circulăm" a subliniat Tudose.
    Nicoleta IDITA-TOMUȚA

    La Horea, se pregătește
    Crosul Moșilor
        Decis să atragă în tot soiul de activități cetățenii comunei, in­diferent de vârstă, pregătire sau sex, primarul comunei Horea - Corneliu Olar este deja binecunoscut pentru inițiativele sale. Una dintre ele, care s-a bucurat de mare succes, este Crosul Moșilor. Prima ediție a avut loc anul trecut și a reunit la start câteva zeci de oameni în vârstă. Dar prima ediție a adus și ceva învățăminte. Astfel, la ediția din acest an, care va avea loc la 15 februarie, sunt invitați toți moșii din Munții Apuseni, nu numai cei din comuna Horea, care au vârsta de peste 60 de ani. Distanța pe care trebuie s-o parcurgă este de 200 de metri. Înainte de cros, toți cei care se înscriu la start vor fi verificați medical, iar pentru orice eventualitate, primarul Cor­neliu Olar a primit promisiunea SMURD Târgu Mureș de asistență medicală de urgență. Deci, doritorii mai au la dispoziție trei săptă­mâni pentru antrenament. (A.D.)
    Donați cărți pentru românii din Ungaria!
        Cei cinci ani de relații de colaborare între unitățile de învățământ din Aiud și o școală din Gyomaendrod (Ungaria) s-au dovedit un bun exemplu, astfel încât de curând s-a deschis colaborarea și cu școa­la românească din Micherechi. O scrisoare recentă din partea paro­hiei românești din Micherechi arată că principala lipsă pe care șco­lile românești din Ungaria o au este lipsa cărților în limba română, mai ales a manualelor. O deficiență pe care, parțial, o va rezolva Des­părțământul ASTRA "Ovidiu Hulea" Aiud, care a lansat deja o acțiune de strângere de carte. Printre primii repondenți este orga­nizația PD Aiud, care, la rândul său, a declanșat strângerea de cărți - ne informează Oana Badea - secretar executiv al PD. Se speră ca acestea să ajungă la destinatari în cursul lunii martie. (A.D.)
    PUR solicită consiliilor locale din Alba
    Introducerea urgentă a sistemului "e-tax"
        Legea nr. 291/ 15 mai 2002 privind încasarea impozitelor și taxe­lor locale prin mijloace electronice nu se aplică încă în județul Alba. Mai mult, populația nu este informată când va fi implementat acest sistem electronic de plată cu scopul de a crea o interacțiune ci­vilizată între cetățeni și administrație. Un sistem "e-tax" are două componente majore: partea de informare și sistemul de plăți electro­nice prin care se achită sumele datorate. La noi, în Alba, nici măcar partea de informare ce permite cetățeanului să obțină rapid date des­pre taxele și impozitele locale pe care le are de achitat, nu este funcțională. Câte primării din județul Alba au instalat "info-chioșcuri" de unde cetățenii să poată accesa "e-tax" locale? Când va fi im­plementat oare sistemul "e-tax" și în județul Alba?
    ing. ec. Ioan CĂLDARE vicepreședinte PUR (S-L) cu IMM-urile

    Sus

    © Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
    Toate drepturile rezervate.