Ultima oră
 Meniu pentru stângaci
  • Editorial
  • Prima pagină
  • Curier județean
  • Alte căutări în arhivă
  • Reveniți la ziua de azi
  •  Meniu pentru dreptaci
  • Editorial
  • Prima pagină
  • Curier județean
  • Alte căutări în arhivă
  • Reveniți la ziua de azi
  • Parteneriat cu o societate americană interesată de salubritate în zona Alba Iulia - Sebeș
        Ieri la sediul Prefecturii Alba, cei 28 de membri ai Asociației de Salubritate Alba Iulia - Sebeș - Cugir - Zlatna au avut un prim con­tact cu un posibil partener din zona privată interesat de finanțarea acestui amplu proiect inițiat la nivel județean de către prefectul Mu­gurel Sârbu. Este vorba despre firmele SC Proied SA și SC Inter­mediar Business Ventures SRL din București care sunt de fapt reprezentantele în România a unui consorțiu american, specializat în finanțarea și managementul proiectelor de mediu.
        Aceste firme, care doresc să-și permanentizeze prezența în jude­țul Alba, au fost aduse la Alba Iulia de către prof. dr. ing. Gheorghe Constantin Rusu de la Universitatea Tehnică de Construcții Bucu­rești - Facultatea de Hidrotehnică și Protecție a Mediului. Cu prilejul întâlnirii de ieri, la care a participat și prefectul Mugurel Sârbu, fir­mele respective au prezentat ofertele către Asociația de Salubri­tate, care urmează să fie studiate și apoi se va decide dacă se va de­mara parteneriatul cu societatea americană.(R.J.)
    PSD Ocna Mureș mizează pe tinerețe
        Vicepreședintele PSD Alba, Mugurel Liviu Sârbu a participat joi, 22 ianuarie a.c. la ședința Biroului PSD Ocna Mureș. Au fost trecute în revistă principalele activități pe care organizația locală le preco­nizează a le realiza în prima parte a anului în curs. După cum era de așteptat, principalul punct de dezbatere l-a constituit problemele cauzate de apropiatele alegeri locale, membrii organizației lucrând în prezent la un plan de campanie cu sorți de izbândă. Vicepre­șe­dintele Sârbu a menționat că obiectivul principal al PSD îl reprezintă câștigarea alegerilor locale și generale. Domnia sa a destăinuit din propria sa experiență câștigată în precedentele alegeri locale și a spus că mizează pe tinerețea candidatului propus de PSD la Ocna Mureș, îndemnând la o campanie electorală pozitivă bazată pe ar­gumente concrete și convingătoare.(R.J.)
    A doua noastră casă la Abrud
        Consiliul Local al orașului Abrud, în parteneriat cu Prefectura Al­ba și organizația Caritas Alba Iulia implementează proiectul "A doua noastră casă" finanțat de Uniunea Europeană. Valoarea totală a proiectului este de 202.896 EURO, din care 178.548,48 EURO re­prezintă con­tribuția Uniunii Europene, iar 24.347,52 EURO con­tri­buția locală, asigurată de Consiliul Local al orașului Abrud. Proiectul are ca obiective includerea socială a persoanelor vârstnice asistate în Centrul de Îngrijire și Asistență Abrud, reabilitarea și amenajarea Centrului de Îngrijire și Asistență Abrud, precum și dotarea acestuia cu echipament specific (medical, social, terapie de întreținere și reabilitare). Perioada de implementare a proiectului este de 12 luni și se va încheia în noiembrie 2004. (F.R.)
    De ce nu se vinde petrolul în stațiile PECO
        Referitor la conținutul articolului publicat de dumneavoastră în ziarul nr. 4113/24 ianuarie 2004 intitulat "La Cugir - Petrolul nu se vinde pentru că n-are preț", vă comunicăm următoarele:
        *Noul Cod Fiscal al României intrat în vigoare la data de 1 ia­nu­arie 2004, prevede la Capitolul IV, art. 240 alin. 2 interzicerea co­mer­cializării, prin pompele stațiilor de distribuție a altor produse pe­troliere decât cele din categoria gazelor petroliere lichefiate, ben­zinelor și motorinelor auto. Petrolul, fiind un combustibil utilizat la instalațiile de încălzire și la iluminat (conf. STAS 177-89) nu face par­te din categoria carburanților auto, și, în consecință, a fost dis­pusă sistarea comercializării lui. Produsul nu a fost retras din stații deoarece SNP PETROM SA a solicitat clarificarea acestor prevederi Ministerelor Finanțelor Publice, clarificări care vor apărea odată cu publicarea Normelor Metodologice de aplicare a Codului Fiscal, în Monitorul Oficial al României - norme care, până astăzi, 26 ianurie 2004 nu au fost publicate. Considerăm că C.P., semnatarul arti­colului, a înțeles în mod voit eronat că situația creată se datorează "birocraților de la Petrom". Rugăm ca U.M. Cugir să se adreseze conducerii Sucursalei PECO Alba pentru găsirea unei variante de livrare direct din Depozitele Sucursalei.
        Populația de la sate poate cumpăra acest pro­dus de la alți fur­nizori care comercializează petrol lampant ambalat în recipienți spe­ciali. În speranța că veți publica aceste clarificări, pentru a le aduce la cunoștința celor interesați, vă mulțumim. (Director PECO Alba, ing. Marian ARDELEAN)
    Planul de implementare al Acquisului comunitar
        Biroul de Integrare Europeană din cadrul Prefecturii Alba a lucrat intens în aceste zile la elaborarea Planului de Implementare la nivel județean al legislației armonizate cu Acquisul comunitar pe anul 2004. Structurile descentralizate din județ au transmis compar­ti­men­tului respectiv al Prefecturii planul aferent obiectului lor de activitate, iar Planul de Im­plementare se compune din agregarea acestora și este structurat pe 29 de capitole de Acquis comunitar. Planul de Implementare a fost transmis Ministerului Integrării Europene și Mi­nisterului Administrației și Internelor.(R.J.)
    Dezvoltarea afacerilor în regiunea Munților Apuseni
        Centrul de informare și formare profesională a beneficiat de spriji­nul financiar al Uniunii Europene, în valoare de 23.808 EURO și a fost realizat în colaborare cu Fundația PAEM Alba Iulia. Centrul a organizat cursuri gratuite de instruire profesională în domeniul agro­turismului, industriei de prelucrare a laptelui, instruire antre­pre­no­rială, instruire managerială pentru persoane fizice și agenți eco­no­mici. Centrul a dispus de consilieri instruiți pentru a acorda servicii prom­pte, deschise și corecte. De serviciile Centrului au beneficiat un număr de 660 persoane, din zona Munților Apuseni, cursurile des­fășurându-se în orașul Abrud și comunele Bucium, Vadu Moților. (F.R.)
    În opinia consilierului local PNL Horațiu Josan,
    Bugetul Primăriei Aiud a fost umflat în mod artificial
        Consilierul local PNL Aiud, Horațiu Josan a apreciat în cadrul unei conferințe de presă că bugetul Primăriei Aiud a fost "umflat" cu 75% față de anul 2003. "La capitolul penalități pentru nedepunerea sau depunerea cu întârziere a declarațiilor de impozite și taxe progno­zăm o creștere de... 398,5 %, considerând că contribuabilul suferă de... nesimțire și nu dorește să-și depună aceste declarații. La venituri din capital, se consideră că Primăria Aiud va obține din valo­rificarea unor instituții publice o creștere la buget de 656,6 % față de 2003.
        Cheltuielile, care se vor angaja pe acest buget fantezist și foarte gras, vor consuma până la alegerile din iunie bugetul real de venituri al Primăriei Aiud, urmând ca cine va câștiga alegerile să se des­curce cum poate. Bugetul pe 2004 prevede 137, 97 miliarde lei față de un buget realizat în 2003 de 110, 73 miliarde de lei. Au fost "umflate" veniturile proprii de la 25,02 miliarde lei la 43,806 miliarde de lei" a explicat Horațiu Josan. (N.I.T.)
    Primarul Blajului nu se joacă de-a realizările
        Nici nu a început bine campania electorală și se atacă PSD-ul și primarul municipiului Blaj, domnul Ioan Șolea, cu toate armele in­clusiv cu una mârșavă - lașitatea, folosindu-se de numele unui de­cedat, dar nu un decedat oarecare, ci singurul cardinal greco-catolic al românilor, Alexandru Todea. Se încearcă să se discrediteze acti­vitatea primarului Ioan Șolea care nu se joacă de-a realizările, ci transformă visele blăjenilor în realitate. Sunt o mulțime de realizări dar pot să vă dau un singur exemplu: trecerea pe sub calea ferată refăcută în întregime pentru tiruri, legând astfel economic și rutier Blajul de țară și străinătate. În ceea ce privește confesiunea greco-catolică, domnul primar Ioan Șolea a ajutat-o întotdeauna, de­mon­strând că partidele de stânga au realizat mai multe lucruri pentru aceasta decât cele de dreapta. Interpretarea eronată a bilanțului de realizări ale domnului Ioan Șolea de către PUR este regretabilă, ei ar trebui să-și ceară scuze și să vină la Blaj să se edifice temeinic înainte de a scrie articole calomnioase. (Dr. Mircea FRENȚIU, vice­președinte PSD Blaj)
    Duplicitate
        Odată cu apropierea alegerilor locale, tot mai mulți candidați de pri­mari sau consilieri locali, înscriși în cursa electorală, au un com­portament contradictoriu, făcând promisiuni la toate partidele.
        În această situație se află și domnul Crișan Vladu, care după re­petatele discuții avute cu vicepreședintele cu probleme organiza­to­rice a PUR (social-liberal) Alba, ing. Toader Ulise, a consimțit, de co­mun acord prezentarea pe lista candidaților de primari și consilieri locali, pentru comuna Ceru Băcăinți, dânsul fiind membru PUR(S-L), filiala Cugir, din data de 5 iunie 2002.
        În ceea ce-l privește pe domnul Crișan Vladu, prin duplicitatea ma­nifestată prin înscrierea și pe listele altui partid, și-a asumat în­călcarea valorilor morale de demnitate și onoare, pe care orice fost militar este obligat să le apere cu sfințenie.
    Ing. Toader ULISE, vicepreședinte cu probleme organizatorice PUR (social-liberal) Alba

    Sus
    © Copyright S.C. Unirea Pres SRL
    Toate drepturile rezervate.