Ultima oră
 Meniu pentru stângaci
  • Editorial
  • Prima pagină
  • Curier județean
  • Alte căutări în arhivă
  • Reveniți la ziua de azi
  •  Meniu pentru dreptaci
  • Editorial
  • Prima pagină
  • Curier județean
  • Alte căutări în arhivă
  • Reveniți la ziua de azi
  • Codrin Ștefănescu, uitat de Cornel Filipescu în prezentarea activității parlamentarilor PSD
    •"A omis din neatenție acest nesemnificativ amă­nunt", a comentat deputatul de Alba
          Într-o recentă conferință de presă, președintele interimar al PSD Alba, Cornel Filipescu, a dat citire unor materiale referitoare la acti­vitatea în teritoriu a parlamentarilor PSD din județ, cu o singură ex­cepție și anume secretarul executiv al PSD, deputatul Codrin Ștefă­nescu. Potrivit spuselor senatorului Filipescu, documentele res­pecti­ve au fost prezentate și Delegației Permanente cu prilejul recentei ședințe de analiză de la București. Sigur că deputatul Codrin Ște­fănescu nu s-a arătat prea încântat de "scăparea" colegului său de partid, dar nici nu a dorit să inflameze atmosfera, declarându-ne următoarele: "Probabil că am fost omis din neatenție, deși acti­vi­ta­tea mea este foarte cunoscută atât pe plan local, cât și la nivel național. Doresc să întăresc ideea de unitate a echipei parlamentare din județ, chiar eu am solicitat mereu ca întotdeauna când se vor­bește de activitatea pozitivă a unui parlamentar, se cuvine să fie a­min­tiți și ceilalți. În ceea ce mă privește, cred că președintele inte­rimar, a omis din neatenție acest nesemnificativ amănunt".
        Mai trebuie spus faptul că senatorul Cornel Filipescu a mai avut chiar zilele trecute un "exces" de colegialitate vizavi de prefectul Mu­gurel Sârbu, cei doi ignorându-se reciproc cu prilejul mani­fes­tă­rilor ocazionate de aniversarea a 145 de la Unirea Principatelor Ro­mâne. Aspre mai sunt bătăliile, mai ceva ca gerul de afară.
    Adriana DURIGĂ, Răzvan JURCĂ

    Inspecțiile școlare au stabilit
    Cele mai bune unități de învățământ din județul Alba
        În urma celor 18 acțiuni de monitorizare și control efectuate de In­spectoratul școlar județean Alba în cursul semestrului I al anului școlar 2003-2004, au fost stabilite, de fapt reconfirmate, cele mai bune unități de în­vățământ preuniversitar din județul Alba. Astfel au fost inspectate 159 de unități de învățământ dintre care 147 din învățământul de stat și 12 din învățământul particular, ne-a informat Dorin Sandea - inspectorul școlar general al ISJ Alba. În urma acestor controale, care au inclus și asistarea activităților didactice a 386 de dascăli, s-a conturat și clasamentul celor mai bune unități de învățământ din județ: Colegiul Național "Horea, Cloșca și Crișan" Alba Iulia, Colegiul economic "Dionisie Pop Marțian" Alba Iulia, Grup școlar "Horea, Cloșca și Crișan" Abrud, Colegiul Național "David Pro­dan" Cugir, Colegiul Național "Lucian Blaga" Sebeș, Colegiul Național "I.I. Micu Clain" Blaj, Grupul școlar de industrie ușoară Alba Iulia, Colegiul Național "A­vram Iancu" Câmpeni, Grupul școlar "A­vram Iancu" Aiud, Colegiul Național "Titu Maiorescu" Aiud, Școala generală Câmpeni, Școala generală "Vasile Goldiș" Alba Iulia, Grădinița cu program normal Zlatna, grădinița cu program normal nr. 1 Cugir. La polul opus se află mai multe unități de învățământ din me­diul rural, printre care Școala generală Tătârlaua, Școala ge­nerală Feneș etc. Se constată o tendință de cronicizare a dis­cre­panțelor dintre calitatea învățământului în mediul urban și cel rural, dar trebuie menționat că există și unități școlare bune și foarte bune și în mediul rural.
    Anca DINICĂ

    Mai bine mai târziu decât niciodată
    Consiliile locale din Alba au prins gustul fondurilor derulate de SAPARD
        În cadrul programului SAPARD, din județul Alba au depus pro­iecte în sesiunea din octombrie 2002, un număr de 16 consilii lo­cale. Dintre acestea, 7 au fost selectate pentru finanțare, după cum urmează: modernizare drum comunal - Sohodol; modernizare dru­muri comunale 12 km - Mogoș; modernizare drum comunal DC 135 și DC 134 Scărișoara - Runc - Preluca - Negrești - Dealu Or­dâncușei - Sfoar­tea - Scărișoara; modernizare drum comunal DC 156 Ciuruleasa - Bodrești - Ciuruleasa; modernizare drumuri DC 130 Sălciua de Jos - Sub Piatră; DC 104 Brădești - Valea Poienii - Dumești - Sălciua de Jos - Sălciua; alimentare cu apă potabilă - Galda de Jos; canalizare menajeră și stație de epurare pentru lo­calitățile comunei Ighiu - Ighiu.
        Celelalte 9 proiecte depuse sunt considerate eligibile fără fonduri.
        În sesiunea din noiembrie 2002 au depus proiecte un număr de alte 6 consilii locale. În data de 27 ianuarie 2004, Consiliul județean Alba a organziat o întâlnire cu reprezentanții celor 7 consilii locale care au primit surse de finanțare. Întâlnirea a fost coordonată de domnul Victor Doru Cetean, vicepreședinte al CJ Alba, și a avut ca temă oferirea de sprijin pentru identificarea resurselor de finanțare. S-a discutat posibilitatea contractării unui credit bancar, dar și solicitarea unui sprijin financiar din partea Guvernului României. În acest sens vor fi îndeplinite toate procedurile necesare.
        La această întâlnire au participat reprezentanții celor 6 consilii locale: Mogoș, Scărișoara, Ciuruleasa, Sălciua, Galda de Jos și Ighiu, ale căror proiecte se află în faza de semnare și de întocmire a proiectului tehnic, precum și reprezentanți ai Consiliului Local So­hodol, al cărui proiect este în faza de finalizare a procesului de achiziții în ceea ce privește execuția.
        La nivelul Consiliului județean Alba s-a constituit un colectiv de sprijin care va acorda asistență și va urmări îndeaproape derularea tuturor celor 7 proiecte ale consiliilor locale din județul Alba, care au primit finanțare în cadrul Programului SAPARD.
    Florin ROMAN

    Un secretar pentru Vidra
    •Scrisoare deschisă domnului prefect
          Suntem mai mulți în comuna Vidra care îndeplinim condițiile pen­tru ocuparea postului de secretar la Primărie. Întrucât în luna noiembrie 2003 postul de secretar al Primăriei comunei Vidra a devenit vacant în urma împlinirii vârstei standard de pensionare a secretarului comunei, acest post de secretar nu a fost scos la concurs până în prezent, funcționând pe el tot vechiul secretar, deși are numai studii medii. Vrem să cunoaștem dacă pentru secretarul comunei Vidra sunt aplicabile dispozițiile cuprinse în art. 56, lit. d din Codul Muncii și alte dispoziții referitoare la pensionare.
        În aceste condiții, vă rugăm să ne răspundeți prin intermediul pre­sei, respectiv ziarul "Unirea", de ce nu a fost scos la concurs până acum postul de secretar al comunei Vidra și de ce funcționează tot vechiul secretar, altul nu ar mânca o pâine? Vă rugăm să luați toate măsurile ca postul de secretar la comuna Vidra să fie scos cât mai urgent la concurs în presa județului nu în ascuns și să fie încadrat pe acest post, care este o funcție de mare importanță pentru lo­cuitorii comunei, un om capabil și cu credință. La fel, dorim să fie publicate, tot în presă, condițiile pentru ocuparea funcției de secretar și bibliografia pentru concurs.Sperăm că, prin ajutorul dumnea­voastră, pentru locuitorii comunei Vidra va răsări steaua păcii, stea­ua dreptății așteptată cu atâta rugă către Dumnezeu. Vă mulțumim și vă dorim multă sănătate, putere de muncă, înțelepciune în slujba pe care o îndepliniți. (În numele celor care doresc dreptatea, AF. DREPTATEA)
    Candidații PD pentru primăriile Sebeș și Cugir
        Luni seara au avut loc ședințele Birourilor Permanente Locale ale Par­tidului Democrat din Sebeș și Cugir, principala problemă dis­cutată fiind în ambele cazuri desemnarea candidatului pentru fotoliul de primar - ne-a informat vicepreședintele PD Alba - Doru Cetean. La Sebeș au existat trei candidați pentru nominalizarea oficială în lupta pentru funcția de primar, dar după analizarea tuturor, BPL al PD Sebeș a decis prin vot nominalizarea lui Ionuț Fulea, care în pre­zent este consilier județean al PD. La Cugir va intra în competiție pentru un nou mandat primarul actual Aurel Voicu. (A.D.)
    Cheag de sânge sub piele
        La serviciul de urgențe al Spitalului județean Alba a fost adus un băiețel, care a suferit cu ceva timp în urmă un traumatism la cap. De această dată, medicii au constatat că Savcenko Z. are format un cheag de sânge sub piele. După ce i se va face tomografia com­puterizată, cadrele medicale vor stabili dacă este cazul unei inter­ven­ții chirurgicale.(F.R.)

    Sus
    © Copyright S.C. Unirea Pres SRL
    Toate drepturile rezervate.