Curier județean
 Meniu pentru stângaci
  • Ultima oră
  • Editorial
  • Prima pagină
  • Alte căutări în arhivă
  • Reveniți la ziua de azi
  •  Meniu pentru dreptaci
  • Ultima oră
  • Editorial
  • Prima pagină
  • Alte căutări în arhivă
  • Reveniți la ziua de azi
  • Propunere pentru Comisia de evaluare și acreditare a învățământului preuniversitar
        Având în vedere prevederile Legii nr.196/1999 pentru aprobarea Or­donanței Guvernului nr.87/1998 privind înființarea Comisiei de Eva­luare și Acreditare a Învățământului Preuniversitar, art.2, în locul d-lui prof. ing. Dan Cherecheș, profesor titular la Colegiul Tehnic "I.D. Lă­ză­rescu" Cugir, care a fost ales ca membru al Comisiei Naționale de Evaluare și Acreditare a Învățământului Preuniversitar, inspectorul șco­lar general adj. prof. Marian Muntean propune pe doamna di­rector adjunct prof. Victoria Popa de la Colegiul Economic "D.P. Mar­țian" Alba Iulia.
        Eventualele contestații se depun la cabinetul inspectorului școlar general în termen de 15 zile de la publicare. (Inspector școlar ge­neral, prof. Dorin Gheorghe SANDEA)
    O nouă inițiativă parlamentară a deputatului Co­drin Ștefănescu
    Legea privind protecția ziariștilor
        După cum se cunoaște, în ultima vreme numeroși ziariști au fost tratați "cu blândețe" de unii dintre semenii lor, aceasta petrecându-se chiar în timp ce se documentau pentru realizarea unor reportaje. Toate cele întâmplate cu slujitorii presei l-au determinat pe deputatul de Alba, Codrin Ștefănescu, să elaboreze și să depună spre apro­bare parlamentului un proiect de lege la care a lucrat timp de 6 luni și care se referă la protecția ziariștilor și reporterilor în timpul exer­citării meseriei, idee ce constituie o premieră absolută pentru Ro­mânia. Iată ce ne-a declarat parlamentarul PSD, în exclusivitate pen­tru ziarul "Unirea": "Înainte de definitivarea proiectului voi orga­niza o masă rotundă la care vor fi invitați să participe toți repre­zen­tan­ții mass media la nivel central. Voi discuta împreună cu ei despre acest document, voi ține seama de propunerile fiecăruia dintre ei, care apoi vor fi înglobate în proiectul pe care l-am elaborat".
    Adriana DURIGĂ

    Elevi ai Colegiului Național "Lucian Blaga" din Sebeș, în vizită la Bad Tölz (Germania)
        La inițiativa Asociației Bavaria-Transilvania ai cărei promotori sunt prefectul de Alba, domnul Mugurel Sârbu și domnii Walter Krafft și Andreas Orendi din Bad Tölz, Germania și cu sprijinul Primăriei Se­beș, cinci elevi ai Colegiului Național "Lucian Blaga" din Sebeș: Ni­colae Nistor - clasa a XI-a A, Andrei Gaia, clasa a X-a A, Oana Muntean, clasa a X-a E, Diana Gafton și Florina Apolzan, clasa a XI-a I, buni cunoscători ai limbii germane, au petrecut o săptămână la Bad Tölz, Germania.
        Elevii au fost invitați între 10-16 ianuarie la un schimb de expe­riență cu Gimnaziul "Gabriel von Seidl" din Bad Tölz. Tinerii români au frecventat cursurile gimnaziului german, s-au întâlnit cu doamna doctor Gabriele Stauner, membră a Parlamentului European, care a vorbit despre lărgirea Uniunii Europene și au vizitat împrejurimile o­rașului. Vizita a constituit pentru elevii români un bun prilej de cu­noaștere a învățământului din Germania dar și de legare a unor noi prietenii cu adolescenții germani. Elevii au fost însoțiți de profesoara Anca Drăghiță. (R.J.)
    9 miliarde de lei pentru funcționarea Căminului de Bătrâni din Alba Iulia
        Numeroasele probleme cu care se confruntă Căminul de per­soane vârstnice din Alba Iulia, cauzate de insuficiența mijloacelor fi­nanciare sunt pe cale să dispară. În acest sens a fost elaborat un proiect de hotărâre de guvern conform căruia respectivul așezământ să primească prin intermediul bugetului local al municipiului Alba Iulia suma de 9 miliarde lei pentru buna sa funcționare în anul 2004. Prefectul Mugurel Sârbu a spus ieri că proiectul a fost deja avizat de către cei doi miniștri ai Administrației și Internelor, Ioan Rus și Ga­briel Oprea, și urmează să fie trimis către Ministerul Muncii, Minis­terul de Finanțe și Ministerul Justiției. De asemenea, este necesară întrunirea cât mai grabnică a CLM Alba Iulia într-o ședință extra­ordinară pentru a se aproba preluarea în administrare a Căminului de Bătrâni.(R.J.)

    Sus

    © Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
    Toate drepturile rezervate.