Curier județean
 Meniu pentru stângaci
  • Ultima oră
  • Editorial
  • Prima pagină
  • Alte căutări în arhivă
  • Reveniți la ziua de azi
  •  Meniu pentru dreptaci
  • Ultima oră
  • Editorial
  • Prima pagină
  • Alte căutări în arhivă
  • Reveniți la ziua de azi
  • La primăriile din Teiuș și Crăciunelu de Jos
    Instituțiile statului și comunitățile de rromi au dezbătut împreună problemele sociale
        Prefectura Alba derulează, prin biroul său specializat, un proiect în cadrul programului "Împreună pentru comunitate" (finanțat de UE), care are ca obiectiv declarat "integrarea comunităților de rromi". Par­te­nerii Prefecturii în derularea acestuia sunt Inspectoratul Județean de Poliție, Direcția de Sănătate Publică și Direcția pentru Protecția Drepturilor Copilului Alba, instituții care și-au trimis (în data de 28 ia­nuarie a.c.) reprezentanții la două întâlniri cu comunități-țintă din lo­calitățile Teiuș și Crăciunelu de jos. La aceste întâlniri au mai par­ticipat, cum era și firesc, reprezentanții administrației publice locale, care au apreciat în ambele cazuri că au o bună colaborare cu re­pre­zentanții rromilor, discuțiile purtate vizând identificarea problemelor sociale locale și elaborarea unui plan realist de măsuri de integrare, bazat pe situații concrete de dificultate la nivel local și regional. (I.H.)
    Polițiștii au prins patru hoți care au furat un an întreg Aiudul
        Constantin Drăgoi, Nicolae Drăgoi, Nicolae Covaciu și Laurențiu Balog sunt cercetați de poliția Aiud pentru comiterea a mai multor infracțiuni de furt calificat. În perioada iunie-decembrie 2003, Con­stantin Drăgoi, în parteneriat divers cu cei enumerați mai sus, a spart mai multe societăți comerciale sau a furat de la persoane par­ticulare bani și bunuri în valoare totală de 17,7 milioane de lei. Pre­judiciul a fost recuperat de poliție în procent de 95%. Cei patru au fost prezentați instanței cu propunerea de arestare preventivă însă ju­decătorii au apreciat că aceștia, deoarece nu sunt recidiviști, pot fi mai bine anchetați în stare de libertate. (N.I.T.)
    Lovită de mașină pe trecerea de pietoni
        Eugenia Șilea, de 62 de ani, din Râmeț, a fost internată la Spi­talul Județean Alba - secția Ortopedie după ce a fost lovită de o ma­șină pe o trecere pentru pietoni din Alba Iulia. Femeia a fost sur­prinsă și accidentată de autoturismul Opel Astra Caravan condus de Nicolae Ciocan, de 36 de ani, din Alba Iulia. Victima a fost diag­nosticată cu fractură transversală la gamba dreaptă.
        În cauză, poiliția rutieră Alba Iulia continuă cercetările. (N.I.T.)
    Italianul a confundat "bambinele"
        Italianul Manuel Dismondo D.L, de 52 de ani, care a reclamat po­liției Alba Iulia că fusese prădat în 30 ianuarie a.c. de... o prietenă și-a schimbat între timp depoziția, indicând-o ca autoare pe Lore­dana B, de 17 ani, din Brad-Hunedoara, o cunoștință a Aureliei M., de 16 ani, incriminată inițial. "Latin lover-ul" le-a spus polițiștilor că fetele semănau atât de mult una cu cealaltă încât... le-a confundat. Bunurile pe care le-a dat ca furate italianul au fost recuperate de po­liție, urmând ca acest incident să se încheie pe cale amiabilă, ținând cont de relațiile de "amiciție" existente între făptuitoare și victimă. (N.I.T.)
    9.306 unități înregistrate la I.T.M. Alba
        La finele lunii ianuarie, la ITM Alba erau înregistrate 9306 so­cietăți, iar numărul contractelor de muncă aflate în evidență se ridica la 69.033. Totalul registrelor de evidență a salariaților înregistrate la ITM Alba era la finele lunii trecute de 4.850 bucăți, iar cel al carne­telor de muncă aflate la inspectorat se ridica la 34.823. (A.D.T.)

    Sus

    © Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
    Toate drepturile rezervate.