Prima pagină Ediția din: 10.2.2004
 Meniu pentru stângaci
  • Curier județean
  • Ultima oră
  • Editorial
  • Alte căutări în arhivă
  • Reveniți la ziua de azi
  •  Meniu pentru dreptaci
  • Curier județean
  • Ultima oră
  • Editorial
  • Alte căutări în arhivă
  • Reveniți la ziua de azi
  • Avalanșă de recuzări în Dosarul Jidvei
        Ieri, la Judecătoria Alba s-a judecat un nou termen în "Dosarul Jid­vei" avându-l ca principal protagonist pe Toader Ignat care este judecat în stare de arest preventiv pentru prejudicierea celebrei firme producătoare de vinuri Jidvei SRL - cu peste 85 miliarde de lei.
        Procesul s-a putut judeca cu toate părțile în sală, abia ieri în jurul amiezii, din cauza faptului că avocatul apărării a întârziat - fapt re­clamat și de avocații Jidvei SRL care au solicitat în mod expres judecătorului stabilirea unei ore fixe pentru ședința de judecată, sub sancțiunea fixării unui avocat din oficiu pentru Toader Ignat. Avocatul inculpatului Toader Ignat a solicitat recuzarea completului de jude­cată și strămutarea procesului de către Înalta Curte de Justiție și de Casație, cerere atacată de avocații Jidvei SRL ca având două vicii de procedură. De altfel, avocații Jidvei SRL s-au arătat din nou nemul­țumiți de tergiversarea judecării acestui caz, arătând că este cea de-a treia cerere de recuzare și strămutare a procesului. Deși aceștia au considerat că este legală o astfel de cerere, ei au atras atenția că această amânare poate fi doar în detrimentul inculpatului Toader Ignat, care din ianuarie 2004 se află în arest preventiv.
        Judecătorul s-a pronunțat pentru suspendarea judecării acestei cauze și trimiterea dosarului cu cererea de recuzare instanței ime­diat superioare, respectiv Curtea de Apel Alba Iulia, precizând că nu este abilitat să judece viciul de procedură reclamat de avocații apă­rării (cererea de recuzare nu a fost motivată distinct pentru jude­cătorul în cauză de către avocatul lui Toader Ignat). Următorul ter­men de judecată a fost fixat pentru 23 februarie, timp suficient pen­tru analizarea cererii de recuzare și pentru prelungirea, respectiv re­vo­carea mandatului de arestare preventivă a lui Toader Ignat. (B.I.U.)
    Dificultăți în reamenajarea Stadionului Cetate
    Primăria Alba Iulia nu găsește nici un proiect de construcție
        Startul în returul Diviziei A la fotbal se apropie cu pași repezi, dar speranțele că până la acea dată Stadionul Cetate va avea cele 7.000 de scaune impuse de FRF, sunt încă departe de a se împlini. Și nu pentru că Primăria municipiului Alba Iulia, care s-a dovedit princi­pa­lul susținător al echipei FC Unirea, nu ar face toate demersurile ne­ce­sare, ci pentru că situația stadionului este mult mai încurcată de­cât și-ar fi putut cineva imagina. Starea sa de degradare este evi­dentă pentru oricine-i trece poarta, iar lucrările de reamenajare se impun. După demersuri care au durat peste un an de zile, Primăria Alba Iulia a reușit să obțină proprietatea asupra acestui obiectiv și primarul și ceilalți responsabili se gândeau că greul a trecut și, o­dată învinsă birocrația Bucureștiului, lucrurile se vor derula mai re­pede. Numai că socoteala de la primărie nu se potrivește cu cea de la stadion! Gradenele sunt foarte deteriorate, iar la tribuna întâi sunt necesare lucrări de consolidare. De aceea trebuie făcut un studiu de rezistență, un proiect de consolidare și reamenajare. Partea dificilă este însă, spune primarul Mircea Hava, faptul că nu se găsește nici măcar o schiță, darmite un proiect al stadionului. Totul trebuie luat de la zero. Și se lucrează în acest sens, numai că este dificil de în­deplinit cerința FRF până la începerea returului. Pentru că se lu­crează, primarul speră că FRF va înțelege situația și nu va pune piedici înscrierii FC Unirea în anul competițional viitor.
    Anca DINICĂ

    Instruire la București
        În cursul acestei zile, vicepreședintele Consiliului județean Alba, Ioan Florea, va participa la București la Adunarea Generală a Fe­derației Autorităților Locale din România. Cu acest prilej, partici­panților le vor fi aduse la cunoștiință cele mai noi prevederi în ceea ce privește legislația în domeniul reformei din administrația publică locală.(F.R.)
    Lovit de tren
        Duminică, 8 februarie, în jurul orei 20.40, lucrătorii CFR din Halta Blandiana au sesizat poliția TF din Vințu de Jos despre faptul că un tren marfar a acroșat și a accidentat grav un bărbat. Polițiștii au identificat victima ca fiind Nicolae Sentea, de 68 de ani, din Petrești-Sebeș. Acesta a fost transportat la Spitalul Județean Alba în comă de gradul I iar de aici a fost trimis, în stare gravă, la Spitalul Ju­dețean Sibiu. În cauză, poliția TF continuă cercetările. (N.I.T.)
    La Ocna Mureș
    Unitatea medico-socială se naște greu
        Prefectul județului Alba, Mugurel Liviu Sârbu s-a arătat nemul­țumit de ritmul lent în care decurg acțiunile vizavi de înființarea uni­tății medico - sociale de la Ocna Mureș. Șeful administrației publice județene l-a găsit în acest sens "țap ispășitor" pe primarul Vasile Bug­nar care "nu a catadicsit nici măcar să comunice cu instituțiile abilitate cum ar fi Direcția de Sănătate Publică și Casa județeană de Pensii". Totuși, prefectul de Alba a menționat că a reușit în final să-i a­dune pe toți la aceeași masă, stabilindu-se într-o primă instanță or­ganigrama, urmând ca în viitorul apropiat să fie parcurse și celelalte etape. Una dintre probleme a fost cea legată de personal, conve­nindu-se în cele din urmă ca acesta să provină din rândul salariaților Spitalului orășenesc, iar plata acestora urmează să se facă prin diminuarea la capitolul salarii a bugetului respectivei unități de să­nătate.(R.J.)
    După mai multe zbateri
    SAMTID-ul a trecut și la Aiud
        După mai multe chinuri și zbateri, consilierii locali din Aiud au re­ușit să facă front comun în a vota programul SAMTID, așa că nu­mărul consiliilor locale care au aderat la proiect a ajuns la zece. Din totalul consilierilor, 16 au votat pentru (PSD, PNL, PNȚCD), 2 de la PSD și FER s-au abținut, iar unul a lipsit. Programul SAMTID va intra acum într-o nouă fază, dar semnele sunt bune având în vedere că orgoliile politice au fost lăsate la o parte.(F.R.)

    Sus
    © Copyright S.C. Unirea Pres SRL
    Toate drepturile rezervate.