Curier județean
 Meniu pentru stângaci
  • Ultima oră
  • Editorial
  • Prima pagină
  • Alte căutări în arhivă
  • Reveniți la ziua de azi
  •  Meniu pentru dreptaci
  • Ultima oră
  • Editorial
  • Prima pagină
  • Alte căutări în arhivă
  • Reveniți la ziua de azi
  • "Revoluție anti-SIDA", la Oarda de Jos!
        După cum știți, Direcția pentru protecția drepturilor copilului (DG PDC) Alba și-a exprimat intenția de a constitui, la Oarda de Jos , o casă de tip familial pentru copiii bolnavi de SIDA. Aceasta, cu a­cordul Consiliului Județean și, din câte am aflat, după consultări prealabile la nivelul Consiliului local al municipiului Alba Iulia. Mai mult decât atât, în comunitate, la Oarda de Jos, a fost organizată recent o dezbatere la care au fost invitați localnicii și la care au par­ticipat reprezentanții administrației publice locale, ai DGPDC, ai Di­recției de Sănătate Publică Alba, etc. Demersul respectiv era foarte aproape de finalizarea sa (imobilul a fost achiziționat cu suma de 1,2 miliarde de lei, s-au făcut amenajări și reparații în valoare de cca. 200 de milioane de lei etc.) când, iată, la Oarda de Jos a izbucnit o... "revoluție anti-SIDA". Astfel, luni, 9 februarie a.c., când angajații Direcției s-au deplasat la fața locului pentru a mai dota viitoarea casă de tip familial cu mobilier, au avut surpriza de a fi întâmpinați de un grup de ordeni îndârjiți, care blocau strada și care nu le-au permis accesul în imobil. (Un martor ocular a afirmat că ordenii au legat porțile și era cât pe-aci să treacă de la amenințările directe, la fapte... și mai directe!). Anunțată imediat, directoarea DGP DC Alba, d-na Lenica Bucur, a ajuns la locul incidentului în scurt timp, dar nici demersurile sale "diplomatice", nici calitatea sa de femeie, nu au ferit-o de virulența "opozanților" la acest proiect. După cum ne-a declarat dânsa, ultimul argument al ordenilor (care se și văd deja îmbolnăvindu-se de la... găini, șobolani și țânțari) a fost "referendum"-ul. Cu alte cuvinte, deși imobilul este deja cum­părat și amenajat, copiii aceia amărâți și bolnavi să nu fie mutați acolo, până când nu se va face o "listă nominală" prin care (în cursul unor plimbări din poartă-n poartă) toți ordenii să-și dea acordul scris și semnat (sau să respingă proiectul), că vorba aia... "vox populi, vox dei"! Pe de altă parte, consilierul local Pavel Popa Pistol (care n-a fost de față la incidentul respectiv), consideră în­dreptățită reacția oamenilor, atâta timp cât DGPDC nu și-a respectat obligația de a redimensiona fosa septică și de a construi un gard împrejmuitor mai solid. Iată încă o dovadă a incapacității comu­nităților locale românești de a se adapta la politicile de integrare, politici care implică eliminarea prejudecăților de orice natură! Căci, orice ar spune unii sau alții, noi românii suntem recunoscuți ca un neam ospitalier, dar numai cu cei de la care avem ceva de câștigat, cu cei bogați, frumoși, sănătoși... sau cu străinii de aiurea, indiferent de unde!
    Ioan HĂNȚULESCU

    Vicepreședintele Ioan Florea și-a văzut visul îm­plinit
    Programul SAMTID a trecut și ultimul hop în Consiliul Județean Alba
        Vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Ioan Florea, unul din principalii susținători ai programului SAMTID și-a văzut visul împlinit: Programul SAMTID a trecut și ultimul hop la nivel județean, proiectul de hotărâre fiind aprobat cu 33 de voturi pentru, și doar unul îm­potrivă în ședința de ieri. Acest lucru ne va permite cel mai probabil să ne păstrăm primul loc pe țară în această etapă și prin urmare șansele de implementare sunt foarte mari. Printre susținătorii con­secvenți și înfocați ai programului se mai numără primarul munici­piului Alba Iulia, Mircea Hava, prefectul Mugurel Sârbu, deputatul Constantin Selagea și nu în cele din urmă, colectivul de lucru care a muncit din greu la scrierea SAMTID-ului. Așa cum v-am mai in­for­mat, acest program va permite reabilitarea rețelelor de apă din jude­țul Alba, valoarea acestuia fiind de circa 13 milioane de Euro.(F.R.)
    Pentru a-i forța să-și plătească facturile
    SC APA CTTA va semna contracte individuale cu toți clienții
        Consiliul județean Alba a aprobat ieri bugetul de venituri și chel­tuieli al societății comerciale SC APA CTTA SA, veniturile fiind estimate la circa 52 de miliarde de lei, iar cheltuielile cu aproximativ 1,3 miliarde de lei mai puțin. Din totalul cheltuielilor, jumătate sunt destinate pentru plata personalului. Directorul acestei societăți, Vio­rel Lazăr, a declarat că pe viitor, APA CTTA va încheia contracte individuale cu abonații pentru ca rău platnicii să poată fi debranșați i­mediat.
        La începutul acestui an au fost întocmite grafice de reeșalonare, care până în prezent au fost respectate, a mai spus Viorel Lazăr, din acest motiv nefiind necesară debranșarea. Cele mai mari pro­bleme sunt în continuare cu spitalele, datoriile acestora totalizând circa 6 miliarde de lei.(F.R.)
    N-au demisionat (încă) din PSD
        Conform unui comunicat remis redacției noastre de către Biroul comunal Poiana Vadului al PSD, viceprimarul acestei localități Tra­ian Ciupa nu și-a prezentat oficial demisia din rândul organizației pentru a se înscrie în PRM. Același lucru este valabil și în cazul altor 73 de membri ai PSD, singura demisie înregistrată fiind cea a d-nei Gabi Luminița Floca, pe motive de sănătate. În comunicat se mai menționează faptul că PSD este singurul partid care își face simțită prezența în zonă, care a contribuit de-a lungul timpului cu alimente și îmbrăcăminte pentru familiile nevoiașe și a dotat școala generală cu 2 calculatoare.(R.J.)

    Sus

    © Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
    Toate drepturile rezervate.