Ultima oră
 Meniu pentru stângaci
  • Editorial
  • Prima pagină
  • Curier județean
  • Alte căutări în arhivă
  • Reveniți la ziua de azi
  •  Meniu pentru dreptaci
  • Editorial
  • Prima pagină
  • Curier județean
  • Alte căutări în arhivă
  • Reveniți la ziua de azi
  • Comunicat de presă pentru domnul Dumitrel
        Domnule consilier județean Ion Dumitrel, aripioară PD a Alianței PNL-PD, prescurtată D.A., am deosebita plăcere să contribui cu in­formații necesare și utile pentru dumneavoastră, referitoare la județul Alba și istoria economică a ultimilor 7 ani.
        Înainte de a vă furniza o serie de date, aș dori să stabilim sensul termenului "trădare" a intereselor județului și ale locuitorilor aces­tuia. Acest termen drag dumneavoastră și pe care îl purtați la piept este caracteristic Partidului Democrat și Alianței din care faceți par­te.
        În acest sens vă ofer o serie de argumente, care grăiesc de la sine:
        În perioada 1996-2000 ați făcut parte din Alianța politică CDR-PD; ați fost unul din cei 15.000 de specialiști care au trădat România și județul nostru. În anul 2003 ați creat o nouă alianță care nu este alt­ceva decât rezultatul operațiunilor aritmetice: CDR împărțit la doi și radical din 15.000 de specialiști (de această dată uzați).
        În perioada 1996-2000 conducerea unităților economice la care fa­ceți referire, era formată din specialiștii dumneavoastră. Manage­men­tul "performant" din acea vreme a avut unele rezultate "deo­se­bite", cum ar fi tergiversarea punerii în funcțiune a investiției începută înainte de 1996 privind modernizarea sectorului special de la UM Cu­gir, investiție care a fost preluată și finalizată de actuala guver­nare; divizarea S.C. Ampelum Zlatna și privatizarea cu "aparatul de sudură" a capacității nou create, ceea ce a dus în timp la deteri­orarea unității și la acumularea de imense datorii atât la bugetul de stat cât și la diverși furnizori de utilități.
        Soarta căilor ferate văd că vă preocupă foarte tare, dar vă readuc în memorie data de 1 martie 1998. Atunci, calea ferată Abrud-Turda a fost transformată în pârtie de schi prin decizia unuia din liderii dum­neavoastră.
        Situația mineritului este un alt subiect delicat, care în urma tratamentului aplicat în perioada 1996-2000 are enorm de suferit. Acum se încearcă resuscitarea și salvarea a ceea ce a mai rămas prin programe pertinente care prevăd și investiții în domeniu.
        Referitor la părerea dumneavoastră despre Roșia Montană autori­zările nu fac parte din atribuțiile prefectului, și v-aș recomanda să studiați în profunzime documentele și legislația existentă și să nu emiteți teorii proprii.
        Vă rog să nu confundați Parcul Industrial Cugir cu un parc de joacă pentru copii. Sunteți consilier județean PD, spuneți-ne care sunt propunerile dumneavoastră în ședințele Consiliului vizavi de funcționarea parcului, sau faptul că aceste ședințe se țin în sala Mihai Viteazul, din cadrul Prefecturii vă intimidează și intrați în pană de idei?
        V-aș mai recomanda să studiați cu atenție programul de guver­nare PSD. Unde nu înțelegeți vă rog să apelați la consultații, fiind poate prea dificil pentru înțelesul dumneavoastră.
        Candidatul PSD pentru primăria Alba Iulia este o propunere pen­tru binele municipiului. De ce vă deranjează? Competiția este des­chisă.
    deputat Constantin SELAGEA, vicepreședinte PSD Alba

    Prefectul Mugurel Sârbu nemulțumit de activitatea Biroului SAPARD
        Ieri, în cadrul unei conferințe de presă, prefectul Mugurel Sârbu s-a arătat nemulțumit de faptul că județul Alba se situează la un nivel scăzut în ceea ce privește accesarea fondurilor SAPARD cu toate că în municipiul Alba Iulia se află sediul Biroului Regional. "Infor­mațiile ajung foarte greu sau deloc la potențialii beneficiari pentru că angajații Biroului, precum și cei de la Oficiul de Consultanță Agricolă nu catadicsesc să se deplaseze în teritoriu. Pentru ce oare mai sunt plătiți acești oameni dacă nu sunt în stare să facă o promovare suficientă a acestui program?", a spus șeful administrației publice județene. Domnia - sa a menționat apoi că a dispus intensificarea deplasărilor în județ avându-se în vedere cu precădere măsurile 3.1 - investiții în exploatații agricole și 3.4 - dezvoltarea și diversificarea activităților economice care să genereze activități multiple și venituri alternative. De asemenea, prefectul mai dorește și o întâlnire la care să participe reprezentanți ai instituțiilor bancare care ar putea asigura prin credite cofinanțarea acestor proiecte.(R.J.)
    Investitorii din SUA și Israel sunt chemați la Cugir
        Alarmați de situația economică dezastruoasă în care se zbate o­rașul Cugir, un grup de ingineri din cadrul PUR (S-L) Cugir a adre­sat două scrisori - una camerei de Comerț și Industrie a Israelului și alta Camerei de Comerț și Industrie a SUA prin care invită investitori din aceste țări la Cugir pentru inițierea unor afaceri în domeniul prelu­crărilor mecanice și al injecțiilor de mase plastice. Această încer­care este motivată de șomajul masiv existent în prezent în Cugir, din cei 18.700 de angajați ai uzinei din localitate, în prezent mai acti­vând doar 5000.(N.I.T.)
    Romii în cadrul politicilor europene
        Astăzi încep la Crown Plaza București lucrările seminarului "Ro­mii în cadrul politicilor europene. Planul de acțiune privind îmbună­tățirea situației romilor și sintilor din regiunea OSCE". Seminarul are ca obiectiv consultarea organizațiilor de romi și a structurilor guver­namentale privind implementarea planului de acțiune amintit, promo­varea parteneriatului între organizațiile guvernamentale, intergu­ver­namentale și organizațiile neguvernamentale care se ocupă de pro­ble­mele romilor și informarea participanților despre recenta Inițiativă Europeană a Romilor și începerea primului stadiu de consultare a structurilor romilor de toate tipurile în vederea coordonării activității în perioada 2004-2005. Printre participanții la acest seminar se află Nielsen Anders - primul secretar al Ambasadei Norvegiei la Bu­curești, Nicolae Păun - președintele Partidei Social Democrate a Romilor din România, Florin Moisă - președintele Centrului de Re­sur­se pentru Comunitățile de Romi, analistul politic Dan Pavel. În ca­drul secțiunii "Practici pozitive", vicepreședintele Uniunii Demo­crate a Romilor - Gruia Bumbu va prezenta, în calitatea sa de con­silier pe problemele romilor în cadrul Serviciului Public de Asistență Socială Alba Iulia, experiența locală privind Comisia locală pentru Romi înființată la Alba Iulia
    Anca DINICĂ

    Sancțiuni drastice pentru încălcarea legislației
        Inspectorii de specialitate din cadrul DSV Alba au controlat în luna ianuarie un număr de 23 obiective medicale veterinare parti­culare (cabinete veterinare, depozite de uz veterinar, puncte farma­ceutice). Au fost aplicate 3 amenzi contravenționale în valoare totală de 60 de milioane de lei pentru deținerea, manipularea, ambalarea, depozitarea și folosirea produselor biologice și medicamentoase de uz veterinar, cu încalcarea dispozițiilor legale. De asemenea, di­rectorul executiv al DSV Alba, dr. Ioan Dârzu ne-a informat că au fost emise 5 ordonanțe privind suspendarea temporară a activității în cazul a 5 puncte farmaceutice veterinare. (A.D.T.)
    Tinerii pediști din Sebeș au șefi noi
        Reunită în ședință duminică, 8 februarie, Organizația locală a Ti­nerilor Democrați Sebeș a făcut o analiză a activității organizației în ultimul an și și-a ales o nouă conducere, președintele de până acum al organizației - Sorin Zbuchea ajungând la sfârșitul celor 4 ani de mandat. Cei peste 100 de delegați prezenți l-au ales președinte pe Adrian Bogdan - 33 de ani, consilier local, fost membru al PUR, ajutat de un birou executiv din care mai fac parte Cosmin Ioan Iosif, Cristina Podean, Dan Dumitreasă, Ioan Marius Farcașiu, Anca Elena Pătru, Crenguța Bălălău - vicepreședinți, Nelu Comșa, Amalia Găldean, Ovidiu Popa, Cătălin Cotea, Cosmin Vasiliu și Ovidiu Mun­tean - secretari executivi. La reuniunea Consiliului de Coordonare local au fost prezenți - Ionuț Fulea, candidatul de primar al PD pen­tru Primăria municipiului Sebeș, Monica Pop - președinta OTD Alba și vicepreședinții OTD Alba - Alina Hăprian și Luciana Ștef. (A.D.)
    La Ohaba
    Combaterea consumului de alcool... la botul calului
        O razie de amploare s-a desfășurat marți, 10 februarie, printre căruțașii care tranzitau comuna Ohaba. Polițiștii au ieșit în traficul comunal hotărâți să combată consumul de alcool la bordul... căru­țelor de transport persoane și marfă. Au fost verificate 15 atelaje, cu căruțașii aferenți. Caii..putere au fost găsiți în regulă, în toate cazurile, însă trei piloți au fost surprinși băuți la capătul hățurilor. Alți 5 căruțași neglijenți au fost amendați deoarece atelajele proprietate personală nu erau dotate cu plăcuțe avertizoare fosforescente, pen­tru circulația pe timp de noapte. La capătul unei zile de muncă, polițiștii din comună au reușit să strângă pentru bugetul statului 4,8 milioane de lei, bani proveniți din amenzi. (N.I.T.)
    Costurile campaniei agricole de primăvară
        Potrivit datelor furnizate de Direcția pentru Agricultură și Dez­voltare Rurală Alba, costul pregătirii terenului pentru însămânțare se ridică în acest an, la nivelul județului, la 156 de miliarde de lei, din care aratul suprafețelor agricole - 38 de miliarde de lei, grăpat și discuit - 118 miliarde de lei. Pentru fertilizarea și erbicidarea cul­turilor vor fi necesare 125 de miliarde de lei, iar costul tratamentului semințelor și al combaterii dăunătorilor se apropie de 133 de mi­liarde de lei. Sume importante vor trebui alocate și pentru înființarea culturilor și executarea lucrărilor de întreținere, valoarea totală în­sumând 223 miliarde de lei. Costurile totale ale campaniei agricole de primăvară din acest an se ridică la aproape 640 de miliarde de lei. (A.D.T.)
    Rata criminalității în România
        Numărul crimelor comise anual în România este de trei ori mai mic decât în țările Uniunii Europene se arată într-un raport publicat de către United Nations Office on Drugs and Crime și Centrefor International Crime Prevention. Media omorurilor în țara noastră este de 3 la suta de mii de locuitori, în timp ce în UE este de 9 la suta de mii de locuitori. Ultimele rapoarte ale Poliției române arată că în anul 2003 s-a constatat chiar o scădere a criminalității la nivel național. (S.T.)

    Sus
    © Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
    Toate drepturile rezervate.