Prima pagină Ediția din: 14.2.2004
 Meniu pentru stângaci
  • Curier județean
  • Ultima oră
  • Editorial
  • Alte căutări în arhivă
  • Reveniți la ziua de azi
  •  Meniu pentru dreptaci
  • Curier județean
  • Ultima oră
  • Editorial
  • Alte căutări în arhivă
  • Reveniți la ziua de azi
  • Tâlhărie în miez de noapte la Sebeș
    •Taximetrist atacat pentru... 60.000 de lei *Urmă­rire cu împușcături
          În noaptea de 11/12 februarie a.c., taximetristul Florian Oprița (de 50 de ani, din Sebeș) se afla de serviciu, în schimbul de noapte, având mașina staționată în centrul municipiului Sebeș. În jurul orei 12.20, în mașina sa au urcat, pe bancheta din spate, doi clienți care i-au solicitat să-i transporte până în cartierul de romi din Petrești. Cunoscând zona, taximetristul a încercat să nu intre prea adânc în cartier, însă clienții săi i-au cerut să mai ruleze câțiva metri. Oprița ne-a declarat că, în momentul în care a oprit și a aprins lumina din interior, ca clienții să-i poată achita cursa, bărbatul din spatele lui i-a pus ceva rece la gât și i-a solicitat să nu miște că-i "va lua be­re­gata". "Panicat, am îndrăznit totuși să privesc în oglinda retrovizoare și am observat că, de fapt, individul mi-a pus la gât... bricheta. A­tunci l-am lovit cu cotul în față și am luat dintr-un suport al ușii un cuțit, părăsind mașina. Afară, cei doi au încercat să mă atace din nou. Pe unul dintre ei l-am tăiat binișor la o mână deoarece poliția, sosită ulterior la fața locului, a găsit multe urme de sânge. Pe ur­mele stropilor de sânge polițiștii s-au dus până la gardul unei curți în care nu au mai intrat deoarece nu aveau mandat, la acea oră. Precizez că cei doi romi - tineri, de 17-18 ani, unul cu geacă roșie, altul cu geacă neagră - urmau să-mi achite pentru cursă 60.000 de lei".
        Taximetristul atacat ne-a declarat că, în prezent, colegii săi au intrat în alertă, încercând să ajute poliția să identifice și să prindă autorii acestei tentative de tâlhărie. De asemenea, aceștia sunt acum mult mai precauți în selectarea clienților.
        *În aceeași noapte de 11/12 februarie doi spărgători minori au fost prinși de polițiștii din Sebeș după o urmărire cu împușcături. Cei doi au fost surprinși de agenții de pază, aflați în patrulare, după ce au spart un geam de la biroul Administrației Pieței și au furat o combină muzicală. Deoarece indivizii nu s-au oprit la somația verbală a po­lițiștilor, oamenii legii au făcut uz de armă, trăgând două focuri de avertisment în aer. Gestul polițiștilor i-a înțepenit pe hoți, aceștia o­prindu-se din fugă. Conduși la sediul poliției, spărgătorii au fost i­dentificați, ei fiind Ioan Florin Bumbu (de 17 ani) și Andrei Sărăcsan de 16 ani), din Sebeș. Cei doi sunt cercetați în stare de libertate pentru documentarea întregii activități infracționale.
    Nicoleta IDITA-TOMUȚA

    PNA înființează noi structuri
        Ioan Amarie, procurorul general al Parchetului Național Anti­corupție, a declarat că în cadrul PNA au fost înființate structuri noi, printre care Serviciul de Anchetă Specială care se ocupă de demni­tari și magistrați, Serviciul de Cercetare a Fraudelor Comunitare și Serviciul de Combatere a Crimei Organizate. În plus, PNA poate să intercepteze convorbirile telefonice. Ioan Amarie a precizat că biroul tehnic care interceptează telefoanele este funcțional și are în pre­zent activitate. (N.I.T.)
    Supermarket KAUFLAND la Alba Iulia
        Zona de dezvoltare urbană dintre Alba Iulia și localitatea apar­ținătoare Micești, pentru care în urmă cu câteva luni Consiliul local Alba Iulia a aprobat Planul Urbanistic de Zonă, atrage tot mai mulți "clienți". Printre ei, alături de micii proprietari care-și construiesc case în acest perimetru se află și mai multe societăți comerciale. Ultimul exemplu este cel al SC Kaufland, care a primit aprobarea Consiliului local pentru construirea unui supermarket. Este cel mai mare spațiu comercial de acest fel care se construiește deo­camdată în municipiul Alba Iulia. Supermarket-ul va fi situat pe Calea Moților, în zona unde se construiește deja și supermarket-ul PROFI. Construcția va avea o suprafață totală de 6000 mp, din care suprafața de vânzare de 4800 mp. Vor fi amenajate 290 de spații de parcare. Produsele care se vor desface în supermarket sunt în pro­porție de 70% produse alimentare și 30% produse nealimentare: uz casnic, electronice, accesorii auto, confecții. În fața supermarket-ului se va amenaja o galerie comercială unde spațiile vor putea fi închiriate de comercianți care desfac alte produse decât cele din supermarket. Prezent la ședința Consiliului local, reprezentantul SC Kaufland a precizat că supermarket-ul din Alba Iulia este parte a "pri­mului val" al rețelei Kaufland în România. Dacă realizarea pro­iectelor și obținerea tuturor autorizațiilor necesare merg bine, con­strucția supermarket-ului va începe în lunile mai sau iunie 2004 și va dura circa 6 luni. Astfel, sunt create 80-100 de noi locuri de muncă.
    Anca DINICĂ

    Trei ani închisoare cu suspendare pentru Viorel Oniga
        Viorel Oniga, fostul director al EM Baia de Arieș, a fost condam­nat de Tribunalul Alba la trei ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită, faptă comisă în toamna anului 2002. Din această pedeapsă a fost scăzută perioada de nouă luni de arest preventiv în care, pe parcursul procesului, Dan Viorel Oniga a fost încarcerat în Penitenciarul Aiud. Ambele părți implicate în această cauză vor face apel la sentință. (N.I.T.)
    Umaniștii vă pun azi dragostea în balanță
        De Valentine's Day, PUR (S-L) filiala Sebeș le-a pregătit tuturor îndrăgostiților un concurs desfășurat prin intermediul Radio Star Se­beș. Cei care răspund corect întrebărilor puse de DJ vor câștiga pre­mii tentante: *locul I - o cină romantică la Motelul Dacia din Sebeș plus o surpriză pe măsură; *locul II - o șampanie savurată, tot în doi, la restaurantul Motelului Dacia; *locul III- un CD cu muzica preferată de câștigător. Tot de Ziua Îndrăgostiților, doamnele și domnișoarele vor primi flori și cadouri din partea PUR (S-L) Alba. (N.I.T.)
    Bursă specială a Guvernului
        Guvernul a instituit printr-un proiect de lege Bursa Specială Gu­vernul României, pentru formarea viitorilor manageri din sectorul pu­blic. Beneficiarii vor urma, începând din anul universitar 2005-2006, cursu­rile unor universități străine de prestigiu, după care vor fi obligați prin contract să lucreze cinci ani ca manageri în sector public. Bursele pot ajunge la 30.000 de dolari/an, iar banii vor fi ges­tionați de o bancă internațională care va fi aleasă prin licitație. (A.D.)

    Sus
    © Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
    Toate drepturile rezervate.