Prima pagină Ediția din: 23.2.2004
Accident rutier la Vințișoara
Cunoscuta interpretă Mariana Deac a fost grav rănită, iar taragotistul acesteia a decedat pe loc
    Sâmbătă, 21 februarie, ora 7.45, pe DN 7, în zona Vințișoara (în­tre Sebeș și Vințu de Jos) s-a produs un grav accident rutier în care cunoscuta interpretă de muzică populară Mariana Deac Pânzariu a fost grav rănită iar șoferul (și taragotistul) acesteia - Călin Julescu (de 36 de ani, din Deva) și-a pierdut viața. Cei doi se întorceau de la un concert pe care îl susținuseră cu o seară înainte la Sibiu. Julescu conducea autoturismul marca Audi, proprietatea Marianei Deac, spre Deva. Potrivit declarației date de cântăreață polițiștilor din Alba, după concert s-au oprit la un restaurant unde au servit masa iar ulterior, pe drumul spre Deva, ea a adormit, trezindu-se la...spital. Polițiștii bănuiesc că șoferul, la rândul său, a adormit la volan. Autoturismul, scăpat de sub control, a intrat pe contrasens și apoi a ieșit în decor, rostogolindu-se de circa 4-5 ori. Șoferul a murit pe loc. Mariana Deac a fost diagnosticată de medicii albaiulieni cu frac­tură la coloana vertebrală - inelul C2. Pacienta a fost trimisă ulterior la Sibiu, pentru tomografie (asta pentru că, după ce a funcționat doar o lună, tubul Roentgen - adus din SUA - al tomografului din Al­ba Iulia s-a ars din nou). În prezent, starea sănătății Marianei Deac este stabilă.
Nicoleta IDITA-TOMUȚA

Bătaie cu strigături și picioare rupte la Ghirbom
    Sâmbătă, 21 februarie, în jurul orei 22.30, în satul Ghirbom, co­muna Berghin, s-a consumat un incident violent în urma căruia Ovi­diu Popa, de 19 ani, a ajuns la spital cu piciorul drept rupt. Deo­camdată, polițiștii au aflat că acesta consumase alcool în același local în care se aflau și Ioan Frățilă (tatăl), de 60 de ani și Vasile Frățilă (fiul) de 30 de ani. La ieșirea din local, între cei trei a izbucnit o ceartă cu înjurături și lovituri. În cauză, polițiștii cercetează îm­prejurările în care Ovidiu Popa s-a ales cu o fractură cu deplasare la piciorul drept. Au fost aplicate sancțiuni la Legea 61/1991 pentru tul­burarea ordinii și liniștii publice. În funcție de numărul de zile de spi­talizare și de rezultatul cercetărilor preliminare, polițiștii vor demara și urmărirea penală împotriva celor doi Frățilă pentru vătămare corpo­rală gravă. (N.I.T.)
În noaptea de 21/22 februarie
Polițiștii și mascații au făcut o razie de amploare
    La o săptămână după incidentele consumate la discoteca Elit din Alba Iulia, polițiștii din IPJ Alba, împreună cu mascații de la DPIR, au fost mobilizați sâmbătă, 21 februarie, într-o razie de proporții, în­tre orele 21.00 -2.00. Au fost vizitate 46 de localuri de noapte, fiind legitimate 180 de persoane. Au fost amprentați și luați în evidențele poliției 4 boschetari. Prin filtrele poliției rutiere au trecut 137 de auto­turisme, 4 șoferi rămânând fără permise din cauză că au fost sur­prinși băuți la volan. Au fost aplicate 95 de sancțiuni contravenționale în valoare de 57,95 milioane de lei. Noaptea de 21/22 februarie a fost apreciată ca "liniștită" de oamenii legii, participanți la razie. (N.I.T.)
Agenția de Protecția Mediului Alba pe internet
    La data de 15 februarie a.c., Agenția de Protecția Mediului Alba și-a lansat propriul site, www.apm-alba.ro, proiectat, realizat și actu­alizat la APM. Site-ul conține informații privind organizarea agenției, actele de reglementare emise de APM Alba, documentele necesare pentru eliberarea acordului de mediu, autorizației de mediu și a altor avize, precum și tarifele percepute. În următoarea perioadă, ne-a informat șeful APM Alba, ing. Dimitrie Clepan, pe adresa electronică vor fi prezentate directivele UE, legislația de mediu, programele și proiectele APM Alba, date legate de biodiversitate, arii protejate, starea mediului și multe alte informații utile. (A.D.T.)
În noaptea de 21/22 februarie
Polițiștii și mascații au făcut o razie de amploare
    La o săptămână după incidentele consumate la discoteca Elit din Alba Iulia, polițiștii din IPJ Alba, împreună cu mascații de la DPIR, au fost mobilizați sâmbătă, 21 februarie, într-o razie de proporții, între orele 21.00 -2.00. Au fost vizitate 46 de localuri de noapte, fiind legitimate 180 de persoane. Au fost amprentați și luați în evidențele poliției 4 boschetari. Prin filtrele poliției rutiere au trecut 137 de auto­turisme, 4 șoferi rămânând fără permise din cauză că au fost sur­prinși băuți la volan. Au fost aplicate 95 de sancțiuni contravenționale în valoare de 57,95 milioane de lei. Noaptea de 21/22 februarie a fost apreciată ca "liniștită" de oamenii legii, participanți la razie. (N.I.T.)
Incendiu la Șibot
    Pompierii militari din Orăștie au intervenit ieri, în jurul orei 3 dimineața, la stingerea unui incendiu izbucnit în curtea lui Aron T. din comuna Șibot. Din cauza unei afumători lăsată nesupravegheată peste noapte s-au aprins unele anexe gospodărești, flăcările ex­tinzându-se și la acoperișul unui vecin. Pompierii militari au reușit să stingă incendiul și să salveze locuințele celor doi, limitând tot­odată pagubele la circa 1,5 milioane de lei.(N.I.T.)
Bilete de tratament pentru pensionari
    La fel ca și în anii trecuți, pensionarii pot beneficia și în acest an de bilete de tratament la un preț accesibil în stațiunile balneo-climaterice din țară. Începând cu data de 1 martie 2004, ei pot depune cererile de bilete pentru trimestrul II la sediul Casei Județene de Pensii Alba, urmând ca apoi, în ordinea depunerii acestora, să se facă repartizarea biletelor. (A.D.T.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.