Curier județean
În anul agricol 2003-2004
Subvenții de aproape 137 de miliarde de lei
    Potrivit prevederilor Ordonanței nr. 72/2003, în anul agricol 2003-2004 se acordă sprijin direct din partea statului în valoare de 2 mi­lioane de lei/hectar producătorilor agricoli, pentru suprafețe de teren arabil de până la 5 ha inclusiv. Beneficiarii sprijinului financiar sunt producătorii agricoli care au în proprietate teren arabil pe care îl exploatează direct și persoanele fizice proprietare de teren arabil - pentru suprafețe de până la 5 ha, organizate în exploatații agricole fără personalitate juridică sau în societăți agricole constituite con­form Legii 36/1991.
    Astfel, producătorii agricoli care au depus cererile în termenul prevăzut de lege, au beneficiat de sprijin financiar în valoare de 1 milion de lei/ha destinat înființării culturilor de toamnă până la data de 1 octombrie 2003. Pentru executarea arăturilor la culturile din pri­măvara acestui an agricultorii vor primi 700.000 de lei/ha până la 1 martie a.c., iar pentru fertilizarea și erbicidarea culturilor înființate în toamna anului 2003 va fi repartizat 1 milion de lei/ha, termenul limită fiind 1 aprilie 2004.
    Întreținerea, fertilizarea și erbicidarea culturilor înființate în pri­măvara anului 2004 va fi susținută de stat cu suma de 600.000 de lei/ha, până la 1 iulie 2004, iar pentru recoltarea culturilor înființate în toamna anului trecut vor fi repartizate 700.000 lei/ha, termenul limită - 1 septembrie 2004. Potrivit datelor furnizate de DADR Alba, su­prafața pentru care producătorii agricoli din județ vor beneficia de subvenții se ridică la peste 68.379 hectare, iar valoarea subvențiilor solicitate de agricultori pentru terenurile exploatate în anul agricol 2003-2004 totalizează aproape 137 de miliarde de lei. (A.D.T.)
"România Mare" și-a desemnat candidații la alegerile locale
    Vineri, 20 februarie a.c., la Aiud a avut loc o ședință extraordinară a liderilor locali ai Partidului "România Mare", care a avut ur­mă­toarea ordine de zi: prezentarea strategiei electorale dezbătute de Biroul Permanent PRM în data de 17 februarie; prezentarea listelor de can­didați la funcțiile de primari și consilieri municipali, precum și la cele de consilieri județeni; prezentarea platformei-program a can­didaților propuși pentru funcțiile de primari în municipiile din județul Alba; informare cu privire la activitatea de propagandă în acest an electoral. Prezidată de deputatul Emil Crișan (președintele PRM Alba), ședința a debutat cu alegerea celor mai importante persoane în implementarea cu succes a strategiei electorale: directorul de campanie, șeful biroului de presă și șeful de­par­tamentului financiar. În urma deliberării prin vot deschis, ca director de campanie a fost ales Traian Ursaleș (un tânăr absolvent de două facultăți, notat cu 10 pentru lucrarea sa de diplomă de la Școala Națională de Științe Politice, în care a abordat tocmai tema unei strategii de campanie electorală), ca șef al biroului de presă a fost aleasă Dana Șerb, președinta Organizației de femei a PRM Alba, iar ca șef al de­partamentului financiar a fost ales col. Aurel Ebâncă. Pentru candidatura la primăriile celor patru municipii s-au făcut ur­mătoarele propuneri: Alba Iulia- prof. Constantin Opincariu, asistent univ. Călin Buda și ing. Florin Iosa; Blaj- Teodor Cristea; Sebeș- Dorian Bușcan (jurist, 27 de ani!); Aiud- Victor Alexa- directorul SC "Becom" SA. (cu mențiunea din partea deputatului Crișan că acestea nu sunt definitive, urmând a fi dezbătute în cadrul comisiilor de cadre de la nivel județean și central, care-i va audia în cursul acestei săptămâni pe candidații propuși). Pentru Consiliul Județean s-au reținut ur­mă­toarele propuneri: Emil Crișan, Iosif Rociu, Dana Șerb, Victor Alexa, Călin Buda, Traian Ursaleș, Nicolae Bercea, Mircea Chirițoiu, Teodor Cristea și Mircea Iacob. La acest punct a existat o singură obiecție, din partea candidatului Victor Alexa, care și-a exprimat dorința de a-și ceda locul de pe lista pentru Consiliul Județean în favoarea lui Marcel Sârbu, argumentând că dânsul nu-și dorește decât funcția de primar al Aiudului, fiind convins că de pe această poziție ar putea rămâne mai aproape de problemele aiudenilor, ca să le rezolve. Pro­punerea a fost acceptată. (I.H.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.