Curier județean
Prin colaborarea administrației albaiuliene cu SEWS România
Se extinde canalizarea pe strada Clujului
    Extinderea rețelelor de utilități (canalizare, apă potabilă, electri­ci­tate, gaze naturale), este una dintre marile necesități ale muni­ci­piu­lui Alba Iulia, dar și una dintre probleme. Nu pentru că nu ar exista elaborate proiecte și programe, ci pentru că aceste lucrări sunt cos­ti­sitoare și nu pot fi realizate în ritmul dorit atât de Primăria mu­ni­cipiului Alba Iulia, cât și de cetățeni. Din fericire, administrația pri­mește din când în când ajutor și din altă parte. Este cazul firmei SEWS România, care investește în Alba Iulia și care acum a propus primăriei încheierea unei convenții de colaborare pentru realizarea unei extinderi a rețelei de canalizare în zona industrială de pe strada Clujului, mai exact pe tronsonul UTEPS și intersecția cu strada Cio­cârliei.
    Lucrarea va avea o lungime de 520 ml cu un diametru de 500 mm. Valoarea este de 5 miliarde de lei, sumă care, conform con­venției aprobată de Consiliul local Alba Iulia, va fi suportată în pro­porție de 50% de SEWS România și 50% de bugetul local. Cei doi parteneri doresc finalizarea ei încă din această vară.
Anca DINICĂ

Consilierul Teodor Atanasiu nemulțumit de abuzurile conducerii CJ Alba
    Președintele PNL Alba, Teodor Atanasiu, a criticat în termeni duri activitatea conducerii CJ Alba, pentru că în opinia domniei sale, une­le sedințe și proiecte de hotărâre sunt promovate cu încălcarea legii. El a dat ca exemplu faptul că în acest an nu a fost organizată nici o ședință ordinară, ci doar extraordinare, deși legea prevede obli­ga­ti­vitatea organizării a cel puțin unei ședințe ordinare o dată la două luni. De altfel, chiar ieri, în anunțata ședință extraordinară, pe unele pro­iecte de hotărâre era scris....ședință ordinară. Atanasiu a mai spus că s-a încălcat legea și atunci când a fost numit repre­zen­tan­tul CJ Alba , în AGA la Apa CTTA, în persoana PSD-istului Florin Nistor. Dânsul a refuzat să voteze acest proiect declarând că Legea 215/2001 prevede că AGA,în cazul Apa CTTA SA, unde CJ Alba este unic acționar, este reprezentată de consilierii județeni. Deși dl. Nistor a fost validat, consilierul județean Atanasiu a declarat că PNL va ataca în contencios administrativ acest proiect de hotărâre.(F.R.)
Proiectul "Albajobs" validat de consilieri
    Plenul Consiliului județean Alba a aprobat inițierea proiectului "Al­ba­jobs", în cadrul Programului Phare 2002 - Coeziune economică și socială, Dezvoltarea resurselor umane. Acest proiect va fi imple­men­tat în parteneriat cu Inspectoratul școlar și Camera de comerț, industrie și agricultură Alba. Valoarea maximă a proiectului este de 75.000 de Euro, din care 6 la sută este contribuția în numerar a solicitantului, iar 94 la sută reprezintă finanțare nerambursabilă din fonduri Phare. CJ Alba participă în acest parteneriat cu suma de 4.500 de Euro.(F.R.)
CJ Alba se pregătește de integrarea în UE
    În ultima ședință consilierii județeni au aprobat proiectul de ho­tărâre referitor la "Stra­tegia de modernizare a administrației publice a județului Alba până în 2006" și "Planul de acțiune". Aceste stra­tegii au fost elaborate ca urmare a solicitării premierului Adrian Năs­tase, pentru a răspunde mai bune așteptărilor cetățenilor și stan­dardelor integrării României în Uniunea Europeană. Mai în glumă, mai în serios, consilierul PNL Teodor Atanasiu a declarat că este de acord cu votarea acestui proiect deoarece, în opinia sa, nu conține "nimic important".(F.R.)
Taxe și impozite locale
    CJ Alba a aprobat proiectul de hotărâre referitor la modificarea u­nor taxe și impozite locale. Astfel, din acest an, taxa pentru eli­be­rarea avizului comisiei de urbanism și amenajarea teritoriului va fi de 100.000 de lei.Aceeași sumă va fi plătită și pentru eliberarea avizului de către arhitectul șef, necesar pentru emiterea certificatului de ur­ba­nism, precum și a autorizației de construcție.(F.R.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.