Prima pagină Ediția din: 3.4.2004
Drapelul NATO flutură și la Alba Iulia
    NATOMomentul aderării României la NATO a fost marcat ieri și la Alba Iulia prin manifestări complexe ce au a­vut loc în fața Casei de Cultură a Sin­dicatelor, începând cu ora 10.30, în pre­zența prefectului Liviu Mugurel Sârbu, a senatorului PSD Cornel Filipescu, a pre­ședintelui CJ Alba Eugen Popa, a repre­zentanților instituțiilor publice descen­tra­lizate și a altor invitați. Au vorbit asis­ten­ței despre importanța acestui moment e­mo­ționant prefectul Liviu Mugurel Sârbu, președintele CJ Alba - Eugen Popa și col. Petru Toader - comandantul Garni­zoanei Alba Iulia. Apoi s-a intonat Imnul de stat al României și au fost arborate cele două drapele, tricolorul și drapelul NATO, pe ca­targele din fața Casei de Cultură a Sindicatelor. O gardă de onoare a dat onorul oficialităților ce au luat parte la manifestare. În continuare a putut fi urmărită o inedită demonstrație de carting, iar apoi s-a dat startul în Crosul NATO al liceelor. Din păcate, chiar dacă mulți dintre cei ce muncesc au avut ieri zi liberă și vremea a fost minunată, to­tuși puțini au fost aceia care s-au hotărât să vină pe Platoul Ro­manilor și să ia parte la sărbătoarea prilejuită de primirea României în rândul țărilor membre NATO. (A.D.T.)
A venit vacanța!
    De ieri elevii și preșcolarii au intrat într-o vacanță de două săp­tămâni, cu ocazia Sărbătorilor de Paște, deși prima zi de vacanță trebuia să fie abia astăzi, dar ziua liberă acordată de guvern pentru a marca intrarea României în NATO a picat la țanc. Cursurile vor fi reluate luni, 19 aprilie. Pe perioada vacanței, Agenția Națională a Ta­berelor și Turismului școlar a pus la dispoziția elevilor, cadrelor di­dactice, dar și a studenților, aproximativ 10.000 de locuri în cele 41 de baze din toată țara. Prețurile pentru o zi de cazare și masă sunt cuprinse între 210.000 de lei/persoană și 250.000 de lei persoană. Taberele se organizează în perioada 4-9 aprilie. (A.D.)
Scandalagiii vor fi aspru sancționați
    Deputații au decis că participarea la grupuri de presiune în sălile de judecată ori în incinta instanței, cu scopul de a intimida sau in­fluența în orice fel judecata, se va sancționa cu închisoare. Pedeap­sa pentru acest gen de infracțiune este închisoarea de la o lună la șase luni sau zile amendă.(F.R.)
CJ Alba - dator la Drumuri
    Consilierii județeni au aprobat în ultima ședință bugetul de venituri și cheltuieli al SC DPL SA pentru acest an. Potrivit datelor eco­nomice, societatea județeană de drumuri estimează să realizeze venituri de 76 de miliarde de lei. Cel mai mare datornic la DPL este unicul acționar, respectiv Consiliul județean Alba, cu circa 14 mili­arde de lei, lucrări executate dar nedecontate.(F.R.)
Până în 2007
Refuzul încorporării se pedepsește cu închisoare
    În pofida opoziției exprimate de PD, PNL și UDMR, partidul de gu­vernământ și PRM au decis că stagiul militar este obligatoriu pâ­nă în 2007. Ba mai mult, cele două partide au decis că sustragerea de la recrutare pe timp de pace se va pedepsi, prin noul Cod Penal, cu închisoare de la o lună la trei luni sau cu zile-amendă. PNL, PD, și UDMR nu au fost de acord cu stagiul militar obligatoriu, întrucât noua Constituție nu mai prevede obligativitatea armatei. Pe timp de război, sustragerea de la recrutare va fi pedepsită cu închisoare de la 1 la 5 ani. PSD și PRM nu au acceptat nici propunerile venite de la PNL, PD și UDMR prin care cei care nu se prezintă la încorporare să fie pedepsiți cu amendă.(F.R.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.