Curier județean
PUR își continuă ofensiva pentru sprijinirea IMM-urilor
    Partidul Umanist salută și mulțumește în mod public parla­men­tarilor PNL, PD și PRM, precum și senatorilor independenți care au votat în plenul Senatului pentru amendarea Codului Fiscal, respectiv pentru eliminarea impozitului pe profitul reinvestit.
    După cum Partidul Umanist a explicat în repetate rânduri, profitul reinvestit asigură locuri de muncă, încasări suplimentare la bugetul de stat și relansarea economiei.
    Deși actualul Guvern a semnat Cartea Europeană a IMM-urilor, nu se respectă nici pe departe prevederile și condițiile impuse de aceasta. Guvernul PSD duce o luptă de distrugere și desființare a IMM-urilor, nerespectând propriul program de guvernare aprobat prin HG în anul 2000.
    Mult mediatizatul Cod Fiscal, o adevărată "Mare Adunare Na­țio­nală" a actelor normative care mențin în continuare o stare sufo­cantă în domeniul fiscal, dar pe de altă parte este politizat în ultimul grad, pentru ca sute de taxe și impozite sunt lansate la discreția ministerelor și agențiilor guvernamentale care au apărut ca "ciuper­cile după ploaie".
    Până în prezent, Partidul Umanist a reușit strângerea unui număr de circa 100.000 de semnături de la cetățenii României ca sprijin popular pentru invitația sa și va insista ca, la actualizarea Codului Fiscal, această măsură de creștere economică să fie acceptată de Guvernul Năstase, dacă nu odată ajunși la guvernare, PUR (s-l) va amenda în mod prioritar Codul Fiscal, urmărind în principal sprijinul real pentru IMM-uri.
Președinte PUR (S-L), ec. Nicolae POPA

Moarte mai puțin obișnuită
A decedat după ce s-a îndestulat cu pomana porcului
    Un bărbat a decedat, la sfârșitul săptămânii trecute, la Trâm­po­iele. Aurel Hendrea de 53 de ani a fost joi la un localnic căruia i-a sacrificat un porc. Așa cum se obișnuiește în asemenea situații, du­pă ce porcul este "dovedit", măcelarul este servit cu tot felul de bu­nătăți de la porc, carne, cârnaț, mezeluri, caltaboș, sângerete etc. Din păcate pentru el, Aurel a întrecut, se pare, măsura, iar bună­tățile consumate i s-au dovedit a fi fatale. La scurt timp după ce a mân­cat, omul a fost dus la spital. A decedat la scurt timp. Legiștii au declarat că decesul a intervenit din cauza unei pancreatite.(F.R.)
"Ampelum" și-a încetat activitatea, dar...
Obiectivele sociale ce i-au aparținut nu au fost încă predate!
    După cum știți, "Ampelum" Zlatna nu mai funcționează. Odată cu lichidarea societății, după cum ne-a declarat viceprimarul orașului, d-na Claudia Vultur, obiectivele sociale ce au aparținut de aceasta ar fi trebuit predate administrației publice locale. Termenul limită pentru a­ceastă predare era 31 martie a.c., dar situația obiectivelor res­pective e încă neclară. "E inadmisibil, afirmă d-na Vultur, ca un oraș cum e Zlatna să rămână fără «uzina de apă». Iar aceasta, din câte știu eu, este acum sub sechestru și urmează să fie scoasă la vân­zare. Alături de acest obiectiv, mai există și altele, care ar fi trebuit predate Primăriei până în data de 31 martie: blocul de locuințe so­ciale, cantina, stadionul și așa zisa «bază de recuperare» (cabana "Am­pelum", de la Feneșasa)". (I.H.)
Jandarmii spun că
În Alba Iulia nu sunt bande organizate
    În cadrul unei conferințe de presă, col. Aurel Capătă, adjunctul șe­fului Comandamentului de Jandarmi Județean Alba, a declarat că în Alba Iulia "nu există grupări adverse ci doar indivizi care desfă­șoară cam aceleași activități: taxe de protecție sau alte activități ili­cite". Afirmația a fost făcută în contextul discuțiilor legate de ciocni­rile repetate între grupuri de tineri provenind din lumea interlopă alba­iuliană. "Noi îi tratăm pe aceștia ca persoane fizice care comit indivi­dual infracțiuni" a subliniat col. Capătă. (N.I.T.)
"Vestitorii primăverii", la Petrești
    Cică abia acum ar fi venit primăvara. Mă rog, schimbarea vremii pare a îndreptăți această afirmație, pe care o face Direcția pentru Pro­tecția Copilului (DGPDC) Alba, printr-un recent comunicat de presă. În textul acestuia se arată că de curând, la Centrul de zi Se­beș-Petrești (serviciu de protecție a copilului aflat în subordinea DGPDC Alba), s-a desfășurat un program artistic dedicat mamei (cu o oarecare întârziere) și venirii primăverii. La serbare au participat 30 de copii beneficiari ai serviciilor instituției, 23 de părinți ai acestora, educatoare și învățătoare, personalul angajat al Centrului de zi Se­beș-Petrești, precum și reprezentanți ai DGPDC. Programul pre­zen­tat de copii a cuprins poezii, cântece, dansuri orientale, dansuri spor­tive, scenete de teatru etc., iar la încheierea acestuia micii ar­tiști s-au putut bucura de propria lor "fiesta", cu muzică și dans. (I.H.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.