Curier județean
În Duminica Învierii
ÎPS Andrei a stat la masă cu cei mai săraci albaiulieni
    Adevărata trăire creștinească nu se relevă în vorbe, ci în fapte. Nu în predici și în nesfârșite închinăciuni (deși și acestea aparțin vieții creștinești), ci mai ales în coborârea, după pilda Mântuitorului, în mij­locul celor aflați în suferință. Și, pentru că în societatea româ­nească sunt prea mulți dintre aceia ce pot spune "Ocara îmi rupe inima și sunt bolnav; aștept să-i fie cuiva milă dar degeaba; aștept mângâietori și nu găsesc nici unul" (Ps. 68, 24), sunt îndreptățite eforturile depuse de Biserica Ortodoxă în alinarea suferințelor su­fletești și trupești ale nevoiașilor. Iar Arhiepiscopia de Alba Iulia a demonstrat până acum că depune eforturi în acest sens. Astfel, în Duminica Învierii, Înalt Prea Sfințitul Andrei, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a fost alături de cei mai sărmani albaiulieni, cei îngrijiți în așe­zământul social "Filantropia Ortodoxă", care funcționează în gara CFR din municipiul nostru, "pentru a prăznui împreună această aleasă și sfântă zi, dată spre luminare și bucurie". Acest moment de comuniune sufletească a fost posibil grație sprijinului oferit de Grupul "Ulpia Traiana", care a contribuit substanțial la oferirea mesei de Paști și a pachetelor cu alimente și dulciuri pentru cele 60 de persoane nevoiașe, beneficiare ale serviciilor sociale ale așeză­mân­tului.
    Având în vedere această contribuție și altele de acest gen, făcute de-a lungul timpului de alte societăți, partide politice, persoane fizice etc., Asociația "Filantropia Ortodoxă" dorește să mulțumească celor ce s-au implicat în activitățile sale umanitare, împlinind astfel cu­vintele Sfântului Ioan Gură de Aur: "În Ziua Învierii toți să intre întru bucuria Domnului, masa este plină, toți să se împărtășească din bo­găția bunătății, nimeni să nu se plângă de lipsă, că s-a arătat Îm­părăția cea de obște". (I.H.)
Lectori de limba română la universități din străinătate
    Pentru ocuparea mai multor posturi de lectori universitari de limba română la universități din străinătate - India (New Delhi), Slovenia (Ljubljana), Cehia (Praga), Italia (Milano) și Franța (Aix-Marseille, Grenoble, Montpellier și Strasbourg) -, Ministerul Educației și Cer­cetării va organiza concurs. Candidații pentru unul dintre aceste pos­turi trebuie să îndeplinească următoarele condiții: cetățeni cu domi­ciliul stabil în România; absolvenți ai Facultății de Limba și literatura română; cadre didactice universitare din sistemul de învățământ de stat, cu contract de muncă pe durată nelimitată; experiență în pre­darea limbii române pentru străini; doctori, doctoranzi sau absolvenți de studii aprofundate; activitate didactică și științifică; buni cunos­cători ai limbii respective sau ai unei limbi de circulație inter­na­ți­onală. Pe lângă aceste condiții, din partea universităților străine e­xis­tă și cerințe speciale. Acestea, precum și alte informații supli­mentare, inclusiv privind dosarele de concurs, se pot afla de la In­stitutul Limbii Române (ILR) din București, str. Spiru Haret nr. 12, camera 89, telefon 311.06.31, în zilele de luni-joi între orele 10-14 și vineri între orele 10-13. Dosarele de concurs trebuie depuse per­sonal sau trimise prin poștă până în data de 16 aprilie a.c. la sediul ILR. (A.D.)
Vulpile servesc autovaccin
    În urma diagnosticării a două vulpi contaminate cu rabie, în lo­calitățile Mihalț și Sântimbru, Laboratorul veterinar al DSV Alba a declarat carantină de gradul 3 în aceste zone. Imediat a fost luată măsura distribuirii a 1.000 de momeli vaccinale în fondurile de vâ­nătoare de pe întreg teritoriul județului. (A.D.T.)
Inviere    Cu smerenie și evlavie în suflet zeci și sute de credin­cioși albaiulieni au așteptat sâm­băta dinaintea Învierii să primească de la Catedrala Re­în­tregirii Neamului vinul și pâi­nea pascală, numite în limbaj comun Sfintele Paști.
Foto-text: Victor BOTEI

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.