Ultima oră
În perioada 1997-2004
S-au plătit 19.000 de miliarde de lei pe disponibilizări
    În loc să se ocupe de crearea unei industrii performante, care să atragă forța de muncă disponibilizată, statul s-a complăcut să a­corde sume enorme personalului disponibilizat. Din 1997 și până în prezent, statul a achitat plăți compensatorii în valoare de 19.000 de miliarde de lei, iar pentru acest an se prevede disponibilizarea a 17.000 de salariați. Cele mai multe persoane care își vor pierde locul de muncă (circa 6.000) provin din minerit, 1.300 din CFR și peste 10.000 de la societățile din portofoliul APAPS ce vor fi privatizate. (A.D.T.)
Privatizarea de la SC DPL SA Alba în linie dreaptă
    Vicepreședintele CJ Alba, Ioan Florea, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că în următoarea ședință a Consiliului Județean va fi prezentată documentația de privatizare la societatea județeană de drumuri și poduri Alba. El a adăugat că se depun eforturi con­siderabile pentru ca societatea să fie privatizată cel târziu până la mijlocul acestui an.(F.R.)
Bani pentru agricultori
•DADR Alba a primit 19,1 miliarde de lei subvenții
      O veste bună pentru beneficiarii subvențiilor agricole de 2 mi­lioane de lei/ha. La DADR Alba s-a primit suma de 19,1 miliarde de lei pentru toate cele 76 de primării din județ. Această sumă re­prezintă contravaloarea tranșei a doua pentru culturile de toamnă, respectiv pentru fertilizarea și erbicidarea culturilor de toamnă, în valoare de 1 milion de lei/ha. Cei în drept se pot prezenta la primării pentru ridicarea subvențiilor ce li se cuvin. S-au primit și banii pentru plata subvențiilor la laptele predat în luna februarie. Valoarea totală a subvențiilor achitate în această etapă este de 23,5 miliarde de lei. (A.D.T.)
Candidații PSD pentru Zlatna și Ighiu
    Marți ,13 aprilie a.c, au fost lansați în cursa electorală candidații Partidului Social Democrat pentru primăriile Zlatna și Ighiu. Daniel Negrea, candidatul PSD pentru Primăria Zlatna, a avut un discurs pragmatic, prin care a subliniat realitatea cruntă în care se zbate orașul. Spiciul actualului primar al Zlatnei s-a adresat în special reprezentanților agenților economici din oraș care au fost prezenți la lansare într-o proporție covârșitoare, aceștia fiind numiți de Negrea ca adevărați stâlpi ai orașului, singura speranță de supraviețuire a Zlatnei. "Deși puțini, puterea orașului gravitează în jurul dumnea­voastră. Voi reprezentați pionul cheie în relansarea acestui oraș, de aceea programul meu este destinat în special promovării de noi oportunități pentru agenții economici și pentru sprijinirea acestora", a declarat primarul Daniel Negrea. Principalele obiective ale acestuia au fost sintetizate astfel: relansarea orașului Zlatna în circuitul economic al țării, implicarea administrației județene în protecție și asistență socială, crearea unui parc industrial, pregătirea unui program bine conturat pentru ecologizarea iazurilor de steril, găsirea de noi parteneri de afaceri, etc. Președintele Mugurel Sârbu a apreciat că primarul Negrea are obiective bine ancorate în realitate, caracterizându-l ca un veritabil luptător, de care Zlatna are cu adevărat nevoie pentru a ieși din starea de pesimism în care se zbate și din statutul de asistat social. La eveniment au mai fost prezenți președintele executiv al PSD Alba, Cornel Filipescu, președintele Consiliului județean, Eugen Popa, subprefectul Ioan Maier, vicepreședintele CJ Alba, Ioan Florea, viceprimarul Marius Rotar, vicepreședintele Alexandru Retegan și domnul Achim Moise, responsabil PSD pe zona Zlatna.
    Al doilea eveniment l-a constituit lansarea candidatului PSD, Ilie Macarie, pentru Primăria Ighiu. Într-o atmosferă de sărbătoare, în fața a peste 500 de participanți, Ilie Macarie și-a prezentat câteva din obiectivele sale, printre care amintim: înființarea de exploatații agricole, dezvoltarea fermelor de producție și exploatare, asigurarea unui sistem stimulativ de creditare a micilor producători, încurajarea inițiativelor particulare, realizarea canalizării prin programul Sapard, refacerea infrastructurii rutiere, refacerea patrimoniului viticol al co­munei, introducerea televiziunii prin cablu în fiecare sat al comunei, extindere de magazine sătești, reabilitarea unităților de învățămănt și a dispensarelor etc. Lansarea a continuat cu un program artistic pe placul și voia bună a cetățenilor prezenți. (R.J.) (P)
Lansarea candidaților PSD la Primăria Cugir
    Azi, cu începere de la ora 17.00, la Clubul Sindicatului Liber din Cugir se va desfășura festivitatea de lansare în cursa electorală a candidatului PSD - ing. Cornel Murg - la funcția de primar al orașului Cugir. Candidatul va fi prezentat de prefectul de Alba, dr. ing. ec. Mu­gurel Liviu Sârbu, președintele CJ Alba, Eugen Popa, vice­pre­ședintele CJ Alba, Ioan Florea. În prezent, candidatul PSD Cornel Murg activează ca viceprimar la Cugir, din partea aceleiași formațiuni politice. Cu această ocazie vor fi prezentați și candidații PSD pentru Consiliul Local Cugir. La manifestare sunt așteptați toți membrii și simpatizanții PSD din oraș. (N.I.T.) (P)
La Alba Iulia
Lansarea candidaților umaniști
    Vineri, 16 aprilie, ora 15.00, în sala mare a Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia se va desfășura festivitatea de lansare a candidaților umaniști la primăriile din județul Alba pentru alegerile locale din 6 iunie 2004. La eveniment sunt așteptați să participe toți membrii și simpatizanții umaniști din județ. De asemenea, vor fi prezenți lideri naționali ai PUR(S-L). Lansarea candidaților se va încheia cu un spectacol folcloric la care vor participa soliști consa­crați ai muzicii populare românești. (N.I.T.) (P)
Copiii fac lucruri trăznite!
    Mândra G., de 3 ani, din Mihalț, a fost adusă la spitalul județean după ce a înghițit o monedă care s-a blocat în esofag. Fetița a fost trimisă la spitalul de chirurgie din Cluj Napoca, unde va fi supusă unei operații. Tot la spital a ajuns și Alexandru M., din Alba Iulia, care și-a introdus un băț în urechea stângă. Minorul a fost trimis la secția ORL pentru a i se acorda ajutor medical.(F.R.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.