Ultima oră
"Curățenia" de primăvară continuă în IPJ Alba
    Ieri, la sediul IPJ Alba s-a desfășurat o conferință de presă în care inspectorul șef, chestorul de poliție Marin Aron, a prezentat bilanțul de activitate pe trimestrul I al acestei instituții. Inspectorul șef a pre­cizat că pe linia poliției de investigații criminale s-a reușit stăpânirea situației operative, fiind soluționate 321 de infracțiuni. "O atenție deo­sebită s-a acordat combaterii marii criminalități și actelor de corup­ție, în această perioadă ofițerii de poliție economico-financiară fina­li­zând 7 lucrări penale complexe", a declarat chestorul Aron.
    Pentru rezultate bune obținute în activitate, în primul trimestru 5 ca­dre de poliție au fost înaintate în grad, iar alte 6 au primit diplome de onoare. Ca urmare a unor abateri disciplinare, 11 cadre au fost sanc­ționate disciplinar. "Nu tolerăm abaterile de la disciplina pro­fe­sională, indiferent de grad sau funcție. «Curățenia» va continua până la atingerea standardelor stabilite de MAI", a precizat inspectorul șef Marin Aron. (N.I.T.)
Mugurel Sârbu mai trebuie să învețe
    Asta crede președintele Partidului Democrat Alba Iulia - Călin Po­tor în legătură cu ultimele afirmații și acțiuni ale președintelui PSD Alba - Mugurel Sârbu. Potor a comentat rezultatele sondajului rea­lizat de PSD la nivelul județului Alba și care indică un procent de 44,7% în favoarea partidului de guvernământ, în timp ce PD este co­tat cu 12,7%. "Să nu mai mergem la alegeri, să nu mai facem nici un vot, ci numai sondaje, care să liniștească PSD-ul. Acest sondaj este făcut din brișcă", a declarat el apreciind că rezultatele votării vor fi cu totul altele, mult mai strânse, afirmație cu care este de a­cord și deputatul PD - Alexandru Pereș. Referindu-se tot la son­darea opiniei publice, de data aceasta numai a cetățenilor muni­cipiului Alba Iulia, Călin Potor s-a arătat destul de nedumerit de desemnarea lui Ioan Florea drept candidat al PSD pentru fotoliul de primar al municipiului. Asta pentru că el a obținut în sondaj numai 1,9% în timp ce Marius Rotar este creditat cu 6% iar, Mugurel Sâr­bu cu 12%. "De ce nu mai candidează Mugurel Sârbu? - s-a întrebat președintele PD Alba Iulia. Și tot el a răspuns: "Pentru că nu are curajul și moralitatea de a-și respecta angajamentele asumate (este vorba de prezentarea sa în urmă cu 2-3 luni drept candidat al PSD, fapt enunțat chiar de dl. prefect într-un interviu - n. red.). Chiar dacă pierde, prezența sa ar fi adus un plus de voturi pentru lista de con­silieri locali a PSD. Dar Mugurel Sârbu nu știe să lucreze în echipă, ci vrea doar să-și asigure un loc eligibil pe listele parlamentare. Este încă un copil care mai are multe de învățat." La rândul său, depu­tatul PD Alexandru Pereș crede că Mugurel Sârbu a renunțat la can­didatură pentru că este laș și nu vrea să renunțe la funcția câștigată în urma bătăliei interne din sânul organizației județene Alba a PSD. "Celelalte variante cu care ne-a intoxicat PSD - Marius Rotar sau Niculiță Oancea - au fost abandonate fie din lipsă de credibilitate, fie pentru că persoanele respective și-au dat seama că nu-l pot înfrânge pe Mircea Hava", a mai adăugat Pereș. Tot el este de părere că de­sem­narea lui Ioan Florea este o nouă victorie a ApR-ului asupra PSD.
Anca DINICĂ

PSD a nominalizat în cursa pentru Alba Iulia un candidat fără șansă, spun liberalii
    "PSD a abandonat lupta pentru Primăria Alba Iulia, lansând în lup­tă un candidat fără șansă iar lupta se va da în interiorul Alianței DA, PNL-PD" a spus vineri, 16 aprilie, în cadrul unei conferințe de pre­să, deputatul liberal de Alba, Dan Simedru. Acesta a opinat că trei ar fi motivele pentru care Mugurel Sârbu a abandonat cursa pen­tru primărie: "1. Lașitate, pentru că știe că oricum va pierde alegerile deoarece lupta internă din PSD i-a erodat imaginea. 2. Nereguli ad­ministrative și unele probleme care ar putea ieși la iveală în cam­panie, iar prefectul Sârbu se teme de acest lucru. 3. A ținut cont de sugestia PNL și nu a mai renunțat la locuința sa frumoasă din Se­beș pentru o garsonieră în Alba Iulia de dragul acestei candidaturi. Mai mult, ar fi trebuit să renunțe și la ceea ce și-a dorit foarte mult: func­ția de prefect, din care trebuia să-și dea demisia cu 50 de zile înainte de alegeri". (N.I.T.)
Mereu aproape de cei năpăstuiți
    Cine îl cunoaște pe domnul Victor Alexa știe bine că un gest pre­cum cel pe care îl semnalăm cu această ocazie nu este nici primul și nici nu este o atitudine de ultimă oră, ci este continuarea firească a unei filozofii de viață de mult timp pusă în practică și demult apli­cată în viața proprie.
    Atunci când în sistemul sanitar - pe care îl subvenționăm cu toții prin contribuțiile care ar trebui să ajungă acolo și nu ajung - dom­nește haosul și dezinteresul din aceste zile, nu sunt puține spitalele unde nu numai asistența medicală este precară ci și alimentația bol­navilor lasă mult de dorit.
    Mai ales în zile de sărbătoare, când toți creștinii ar trebui să aibă un minim de confort alimentar, ajutoarele acordate bolnavilor care ră­mân în spitale pentru îngrijiri și asistență sunt binevenite.
    Iată de ce duminică, 11 aprilie, ziua de Paște, pentru câțiva bol­navi de la Spitalul Municipal Aiud, a fost un pic mai plină de bucurie și de simboluri pascale.
    După Sfânta Liturghie care s-a oficiat în biserica Spitalului în ziua de Paște și cu ajutorul preotului paroh care își dăruiește viața celor aflați în suferință, pentru mai mult de 100 de persoane care nu au părăsit spitalul în aceste zile au fost distribuite pachete cu alimente din care nu au lipsit tradiționalul cozonac și ouă roșii.
    Familia domnului Victor Alexa, donatorul acestor ajutoare, este și cea care a adus jertfa Sfintelor Paști pentru o altă biserică din muni­cipiul Aiud.
    Mereu aproape de cei nevoiași, domnul Victor Alexa este întru­totul imaginea creștinului care a înțeles demult că dând celor săr­mani și oropsiți de soartă, împrumuți pe Dumnezeu.
    Tocmai de aceea mereu va fi în mijlocul oamenilor, mereu va fi aproape de problemele lor, mereu va face ceea ce a făcut toată viața lui: bine cât s-a putut și rău niciodată.
    Acesta este - în linii mari - OMUL care va candida la Primăria municipiului Aiud, reprezentantul Partidului România Mare.
    Îi dorim succes! (Biroul de presă al PRM Alba) (P)
PUR Alba și-a lansat candidații la primării
    Ieri, la Casa de cultură a sindicatelor din Alba Iulia, s-a desfă­șu­rat festivitatea de lansare a candidaților PUR la primăriile din județul Alba. În sală a fost prezentă, pe lângă numeroși membri și simpa­tizanți umaniști, și o importantă delegație din conducerea centrală a partidului, formată din: deputat PUR Florea Voinea (vicepreședintele PUR), secretarul general al PUR Codruț Sereș, Cristina Uzuna, Con­stantin Dudu Ionescu și Decebal Traian Remeș.
    În cadrul festivității au luat cuvântul toți cei 77 de candidați la pri­măriile din orașele și comunele județului Alba. În speach-ul său, can­didatul PUR la Primăria Alba Iulia, ec. Nicolae Popa, a ținut să precizeze că marea reușită a umaniștilor, respectiv elimi­narea impo­zi­tului pe profitul reinvestit se bazează pe o idee venită tocmai de la Organizația județeană a PUR Alba.
    În ziarul nostru de luni vom publica lista candidaților la primăriile din județul Alba printre care se află 4 femei, iar cel mai tânăr can­didat are 24 de ani. (N.I.T.)
"Primăvara Ciugudeană"
    Duminică, la Ciugud iubitorii sportului de masă sunt invitați la com­pe­tiția intitulată "Primăvara Ciugudeană". Concursurile vor înce­pe la ora 9.00 iar competitorilor li se propun concursuri de biciclete, triciclete, minifotbal, tras cu frânghia, alergare în saci. Vor exista și demonstrații de aeromodele și zbor cu parapanta. Concursurile sunt deschise tuturor doritorilor, de la prichindei la bunici. (A.D.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.