Ultima oră
Autorul accidentului mortal de la Decea - arestat preventiv 30 de zile
    Attila Marton Koracsony (de 30 de ani, notar public în Ocna Mureș) a fost arestat preventiv 30 de zile pe baza unui mandat emis de judecătorii Curții de Apel Alba Iulia, pentru ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului. În dimineața de vineri, 16 aprilie, în jurul orei 4.00, Koraksony se deplasa pe DN 1, spre Ocna Mureș, cu autoturismul Audi A4. Potrivit cercetărilor derulate la fața locului de poliție, Autoturismul Audi A4 a izbit în plin doi tineri care se de­plasau pe carosabil, în aceeași direcție de mers. Alexandru Iuliu Mâțu, de 16 ani, din Decea-Mirăslău, elev în Aiud, a decedat pe loc. Ionuț Andrei Hiriza, de 14 ani, elev în Aiud, a rămas pe carosabil cu piciorul drept rupt. La sesizarea celorlalți participanți la trafic, a sosit ambulanța de la Aiud. Autoturismul Audi A4 a fost găsit, fără șofer, la 200 m de cadavrul tânărului de 16 ani, pe un drum lateral. Audi-ul avea parbrizul spart, capota de la motor înfundată și bara din față ruptă. Polițiștii l-au identificat ulterior și pe cel care a condus mașina implicată în accident. La propunerea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, instanța Curții de Apel Alba Iulia l-a arestat pre­ventiv pe Koraksony 30 de zile. (N.I.T.)
PNL a împiedicat căderea CEC-ului
    În urma demersurilor făcute de PNL, Guvernul PSD a abrogat or­donanța de urgență ilegală prin care obliga CEC să finanțeze lu­cră­rile ANL și Companiei Naționale de Investiții, a declarat, în cadrul u­nei conferințe de presă, președintele TNL, Dan Motreanu. Liderul li­beral a precizat că CEC-ul ar fi fost dus la faliment dacă ar fi îm­prumutat ANL-ul și CNI-ul cu 6500 de miliarde de lei, iar economiile cetățenilor ar fi fost puse în pericol. "Aceasta s-a întâmplat pentru că PSD-ul, aflat la final de mandat, nu și-a respectat promisiunile le­gate de cele 40.000 de locuințe sociale și săli de sport", a precizat Motreanu. (N.I.T.)
Când ura întunecă rațiunea sau Alianța D.A. lovește sub centură
    Aflăm cu deplină satisfacție că recentul sondaj de opinie coman­dat de către PSD Alba în județ le stă precum un arici în gâtul opo­ziției județene, alias PNL și PD, și că aceștia și-au intensificat câr­coteala la adresa PSD-ului.
    Gladiatorii cauzei pierdute nu scapă prilejul să arunce cu noroi, să se comporte lamentabil. Să debiteze de pildă, anomalia, aberația stu­pidă că prefectul Mugurel Liviu Sârbu, președintele PSD Alba, a evitat să se înscrie în bătălia pentru scaunul primarial al municipiului Alba Iulia de teamă că va pierde alegerile, că ar fi un laș, o persoană lipsită de curaj. Fals domnilor, nimic mai fals decât această scor­neală, aiureală, penibilitate. Domnul Mugurel Liviu Sârbu nu a dorit să candideze de la început pen­tru această funcție, nu pentru că n-ar fi avut șanse, așa cum susțin "lăncierii adevărului și dreptății", ci pentru că domniei sale i se potrivesc alte funcții în partid și în ad­mi­nistrația publică, mult mai importante și unde își poate aduce o con­tribuție mult mai substanțială și mai benefică localității și județului.
    Este o grosolănie abjectă să spui că nu voia să se mute într-o garsonieră la Alba Iulia și să părăsească confortul vilei sale din Se­beș. Am dori ca toți grangurii PNL-PD să aibă asemenea vile ca dom­nul prefect Mugurel Liviu Sârbu.
    În ce privește un alt os de pește ce le stă în gât opoziției este dom­nul Ioan Florea ca­re, în opinia lor ar fi un om lipsit de cre­di­bilitate și cu puține șanse de a-l învinge pe Mircea Hava, șeful bis­cuiților din beton cu care a pavat orașul doar pe străzile principale, căci în rest localitatea e o groapă insalubră de gunoaie și mizerie. Afirmațiile dovedesc o crasă lipsă de realism. Numai domniile lor din Alianța D.A. au orbul găinii și se fac că nu văd, că nu observă rea­lizările obținute de vicepreședintele Consiliului județean Alba, Ioan Flo­rea pe plan județean, că spre deosebire de candidații cu care vor să defileze intrușii în politică, a acumulat experiență în munca de administrație și nu se ocupă cu bârfe și cleveteli. În virtutea stra­tegiei noastre l-am desemnat pe domnul Ioan Florea ca omul cel mai potrivit să candideze și să câștige primăria albaiuliană pentru a aduce un aer și un suflu nou în administrația locală.
    Stimați scutieri ai lui Theodor Stolojan și Traian Băsescu, vă su­gerăm să nu vă mai pierdeți vremea cu aceste mici potlogării și scrân­teli de limbă, că șansele vă sunt mult diminuate. Vă așteptăm oricum la rampă în 6 iunie și 5 decembrie 2004, când se va alege grâul de neghină și Alianța D.A. va culege praful de pe tobă. (Biroul de presă al PSD Alba)
Un nou termen de judecată în procesul civil ANI-FNI-AVAB (CEC)
    Membrii ANI-FNI din județul Alba, care n-au depus până în prezent toate documentele necesare pentru procesul din 7 mai 2004 de la Tribunalul București, sunt așteptați până în 21 aprilie, ora 17.30, la reprezentanții asociației din cadrul Primăriei Alba Iulia. In­vestitorii, membrii ai ANI-FNI, trebuie să depună la dosar: cererea de retragere din dosarul penal (în două exemplare); copia certificată a carnetului de investitor FNI (în două exemplare); copie a actului de identitate.
    În cazul investitorilor FNI care au decedat, moștenitorii acestora pot depune cereri de continuare a procesului, însoțite de documente care fac dovada calității lor de moștenitor. "Dacă documentele so­licitate nu vor fi depuse la termenele menționate iar cotizația pentru asociație nu va fi achitată, termenul de so­luționare și finalizare a pro­cesului se va prelungi" a precizat Nicolae Iordache, reprezentantul ANI-FNI pentru județul Alba. (N.I.T.)
PSD-ist la apă
    Consilierii județeni au aprobat în Delegația Permanentă modi­fi­ca­rea și completarea hotărârii nr. 61/30 martie a.c. a CJ Alba.
    Aceasta prevede numirea lui Petru Florea Nistor, simpatizant al PSD, ca reprezentant al Consiliului județean în Adunarea Generală a Acționarilor la APA CTTA SA. DP a aprobat și contractul de repre­zentare al acestuia.(F.R.)
În județul Alba
Importurile bat exporturile
    Diminuarea activității industriale a județului în ultimii 14 ani are e­fecte nefavorabile asupra raportului export-import. Datele statistice ne spun că, în primele două luni ale anului, în comparație cu a­ce­eași perioadă din 2003, exporturile au crescut cu 6,9 la sută în timp ce importurile sunt mai mari cu 14,1 la sută. Se exportă în general lemn, încălțăminte, piei crude, textile și se importă mașini și aparate electrice, piei tăbăcite și produse din piele, animale vii și produse de origine animală, articole din piatră, ipsos, ciment, ceramică, sticlă. (S.T.)
Găsit după 9 zile, spânzurat în casă
    Vineri, 16 aprilie, poliția Abrud a fost sesizată de Ioana R. din lo­calitate despre faptul că și-a găsit fostul soț spânzurat, în apar­ta­mentul acestuia. Gheorghe R. a fost găsit, după 9 zile, spânzurat în propria sufragerie. În urma necropsiei s-a stabilit că Gheorghe R. a decedat în urma asfixiei mecanice prin strangulare. (N.I.T.)
Bunuri la vânzare
    Delegația Permanentă a Consiliului Județean Alba a aprobat re­gu­lamentul-cadru de vânzare a bunurilor imobile din domeniul privat al județului aflate în administrarea Consiliului județean Alba. Până în pre­zent, cea mai importantă vânzare făcută de CJ Alba este ce a cas­telului de la Zlatna, cumpărat de un investitor italian. Acesta și-a exprimat disponibilitatea de a construi o importantă bază turistică și hotelieră la Zlatna.(F.R.)
Pentru încă doi ani
Parchetul Blaj rămâne în același spațiu
    Delegația Permanentă a Consiliului județean Alba a aprobat pro­iectul de hotărâre referitor la prelungirea termenului de dare în admi­nistrare Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba a unui imobil în care își desfășoară activitatea Parchetul Blaj. Termenul a fost prelungit cu încă doi ani.(F.R.)
Cine schimbă destinația subvențiilor este bun de plată
    De la începutul anului și până în prezent, specialiștii compar­timentului de producție vegetală și animală de la DADR Alba au ve­rificat modul de acordare și utilizare a alocațiilor acordate de la bugetul de stat. Analiza documentațiilor și verificările "încrucișate" la mai mulți agenți economici au evidențiat faptul că unii beneficiari de alocații n-au folosit banii primiți în scopul pentru care au fost atribuiți. În consecință s-a dispus recuperarea prejudiciilor de la cei găsiți vi­novați de deturnarea subvențiilor. (S.T.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.