Curier județean
De ce a renunțat domnul Oancea la Primăria Alba Iulia
    A devenit o modă ca, din când în când, unii potentați să-și dea cu părerea despre cei din jur. Este dreptul lor la opinie. Atâta vreme cât nu sar calul și rămân în limitele bunului simț, n-au decât să facă exerciții de retorică și elocință. Nu le poartă nimeni grija. Atunci însă când invectivele și afirmațiile necontrolate iau locul adevărului, cum a procedat d-l deputat Alexandru Pereș în ziarul "Unirea" de sâmbătă, nu trebuie păstrată tăcerea.
    Întrucât am fost nominalizat direct, mă văd nevoit să-l asigur pe d-l Pereș că nu am nici un motiv să-mi simt personalitatea și bunul renume în pericol. PSD nu mi-a întors spatele niciodată. Încă din anul 2000, mi s-a făcut propunerea de a candida la funcția de primar al municipiului Alba Iulia. Nu mă simt marginalizat și nici îndepărtat nici acum de PSD. Dimpotrivă, oferta a fost reînnoită și de această dată. În consecință, recomand "prietenilor" care susțin că mi-am pier­dut credibilitatea să mi-o caute în relațiile mele cu partenerii de afaceri, cu instituțiile bancare, cu toți cei pe care îi întâlnesc zi de zi. Îi respect în egală măsură pe toți și atunci când am promis ceva mă țin de cuvânt.
    În ceea ce privește alăturarea numelui meu altei persoane, într-un context total nepotrivit, îmi rezerv dreptul de-a nu comenta inspirația d-lui Pereș. Fără să fac paradă de modestie, cred cu toată convin­gerea că dacă acceptam propunerea de-a candida pe listele PSD la funcția de primar al municipiului Alba Iulia, oponentul Mircea Hava ar fi avut în mine un contracandidat credibil, cu șanse reale de a-i lua locul. Sunt un om care judec și cântăresc bine fiecare pas pe care îl fac. Dacă acceptam oferta n-o făceam să fiu un perdant. Reamin­tesc celor vizați că în PSD funcțiile nu se cerșesc ci se câștigă prin merite!
    Nu sunt un naiv, dar doresc să spun că oferta PSD m-a surprins plăcut. Am convingerea că mulți albaiulieni doresc să fiu primarul lor. Deocamdată nu pot să le îndeplinesc această dorință. Accep­tând propunerea de-a candida pe listele PSD ar însemna, potrivit legislației în vigoare, să renunț la prea multe. Și nu-mi stă în caracter să fiu câteva ore pe zi primar și restul timpului să mă ocup de a­faceri personale. (Nicolae OANCEA, Alba Iulia)
Schimbarea la față
175 de tineri din PSD Alba propuși pe liste la alegerile locale
    De curând, la Câmpina a avut loc Consiliul Național al Tineretului Social Democrat, în prezența președintelului PSD Adrian Năstase. Președintele TSD Alba, Nicolae Mera, a declarat că scopul principal al acestei întâlniri l-a reprezentat desemnarea reprezentanților TSD pentru alegerile locale. Din județul Alba, liderul organizației de tineret a propus nici mai mult nici mai puțin decât 175 de tineri, care vor fi trecuți pe listele de la alegerile locale, cifră care acoperă toate loca­litățile. Din partea TSD Alba, la Câmpina au fost prezenți preșe­dintele Nicolae Mera, vicepreședinții Marius Cetină, Gheorghe Geor­gescu, Flaviu Predescu și coordonatorul județean GATSD, Diana Henegar. Președintele PSD Adrian Năstase le-a promis tinerilor și femeilor că vor ocupa 30 la sută din listele eligibile, iar acest lucru se va lua în discuție în următoarea ședință a Delegației Permanente, care va aviza candidaturile venite din teritoriu. Tot la Câmpina, TSD a încheiat și semnat un protocol de colaborare și susținere reciprocă cu Uniunea Studenților din România. Acordul a fost semnat de președintele TSD Victor Ponta și de cel al USR, Nicolae Băncioiu.
Florin ROMAN

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.