Ultima oră
200 de milioane de lei pentru doi răniți în atentatele din Spania
    Prefectul de Alba, Liviu Mugurel Sârbu, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că Guvernul a aprobat HGR nr. 441 prin care se acordă ajutoare de urgență în valoare de câte 100 de milioane de lei pentru românii răniți în cursul atentatelor din Spania de la 11 martie, de la Madrid. În județul Alba, doi conjudețeni au fost răniți la Atocha și vor primi acest ajutor. Unul este Valentin Todea, din Aiud, iar pentru a doua persoană se așteaptă încă o confirmare oficială din partea Ambasadei României de la Madrid.(F.R.)
Duminică, la Casa de Cultură a Sindicatelor (Ce­tate)
Lansarea oficială a candidatului PSD la Primăria Alba Iulia
    Partidul Social Democrat, organizația municipală Alba, în urma alegerilor desfășurate în partid a votat și ales candidatul oficial pen­tru Primăria municipiului Alba Iulia. Acesta este Ioan Florea, alter­nativa viabilă pentru un oraș mai bun, cu adevărat european, un trai decent într-un spațiu care să ofere cetățeanului posibilități de viață mai bună și afirmare.
    Lansarea oficială a candidaturii va avea loc duminică, 25 aprilie a.c., la orele 13.00 la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia și va fi urmată de un spectacol care va cuprinde o defilare a unor per­sonaje de basm prezentate de către actori de la Teatrul de păpuși "Prichindel" și recitaluri ale unor interpreți de muzică dintre care Vali Șerban, Hans Knall, Veta Biriș și, invitat special, Mircea Baniciu.
    Organizatorii invită toți cetățenii municipiului la acest eveniment cu inima deschisă și cu asigurarea că spectacolul nu este unul e­lectoral ci doar un eveniment în cadrul căruia locuitorii Albei Iulia să fie informați despre alegerea PSD și intenția candidatului Ioan Flo­rea. (P)
Iubesc orașul meu natal
•Ing. Mihai ZGÂIA, candidatul AP pentru Primăria municipiului Alba Iulia
      Acțiunea Populară l-a desemnat pe Mihai Zgâia pentru funcția de primar al municipiului Alba Iulia și pe locul 1 la consilieri locali și județeni.
    Mihai Zgâia este născut în Alba Iulia, are 57 de ani și este ab­sol­vent al Institutului de Petrol și Gaze. A fost director al Distrigaz Nord sucursala Alba Iulia, director tehnic și director general al Romgaz Mediaș, 1997-1998, apoi director în cadrul Ministerului Agriculturii în 2000. A fost ales consilier local în 1992 și consilier județean în 1996. Este căsătorit, are 2 copii la rândul lor căsătoriți iar soția sa, Ne­sia, este cea care l-a sprijinit și i-a fost alături în toate demer­surile sale.
    Programul lui se va axa pe probleme nerezolvate de mulți ani cum ar fi energia termică în unele cartiere ale orașului, programe de re­con­fortizare a locuințelor, operativitate și transparență totală în co­lectarea și cheltuirea banilor publici, atragerea de noi resurse la bu­getul municipiului.
    Candidatul AP are drept slogan "Iubesc orașul meu natal". El a de­clarat: "Sunt născut și crescut în Alba Iulia, cunosc oamenii ora­șu­lui, nevoile și dorințele lor. Întreaga mea activitate am desfășurat-o în legătură cu oamenii și pentru rezolvarea problemelor lor. Cred în transparența deciziilor și mai ales în cele ce privesc banii con­tribuabililor căci Alba Iulia are un buget important, de al cărui mod de utilizare trebuie să știe toți cetățenii. Am în vedere o judicioasă și corectă cheltuire a banului public.
    Locuitorii municipiului sunt cei mai importanți și din banii lor se formează bugetul localității. Vreau să existe respect față de cetă­țean, să readucem optimismul și zâmbetul oamenilor atunci când vin și pleacă de la Primărie. Sunt un om care am lucrat pentru oameni și printre oameni. Am avut multe piedici, dar și realizări.
    Deși am gestionat milioane de dolari, am rezistat oricăror tentații. Am îndurat umilințe incredibile, dar mi-am păstrat demnitatea și mi-am întărit credința în Dumnezeu, ceea ce valorează infinit mai mult decât orice avere dobândită pe căi ilicite. Cred că în calitate de pri­mar sau consilier, având în vedere experiența mea în conducere și administrație, pot face mult pentru ca municipiul Alba Iulia să arate civilizat, modern, european.
    A trecut timpul celor care spun că lucrează pentru cetățean, dar o fac pentru interesele lor personale și de clan". (P)
Continuitate - cuvântul de ordine al candidaților PSD din Câmpeni și Șibot
    *Joi, 22 aprilie, la Casa de Cultură din Câmpeni s-a desfășurat festivitatea de lansare în campania electorală pentru funcția de pri­mar al orașului Câmpeni a candidatului Partidului Social Democrat - Ioan Viorel Sicoe, primarul în funcție al localității. La manifestare au fost prezenți liderii PSD ai județului Alba, care i-au acordat sprijinul și girul lor de încredere candidatului pentru Primăria Câm­peni: se­natorul PSD Cornel Filipescu, deputatul PSD Constantin Selagea, președintele CJ Alba, Eugen Popa, vicepreședintele PSD Alba, mem­brii ai Biroului Executiv Județean al PSD Alba. În sală au fost prezenți numeroși membri și simpatizanți PSD din localitate. În discursul său, candidatul PSD, Ioan Viorel Sicoe, a expus motivele care l-au determinat să candideze pentru fotoliul de primar al ora­șului Câmpeni și principalele direcții de acțiune în calitate de viitor primar PSD al capitalei Țării Moților.
    *Tot joi, 22 aprilie, a fost lansat în cursa electorală candidatul PSD la funcția de primar al comunei Șibot, Mircea Bonța, actualul primar al localității. Candidatul PSD și-a prezentat în fața nume­ro­șilor membri și simpatizanți PSD promisunile onorate la final de man­dat și intenția de a da acestora o continuitate benefică pentru cetățenii din Șibot. La lansare au fost prezenți senatorul PSD de Alba, Cornel Filipescu; președintele CJ Alba, Eugen Popa; deputatul PSD de Alba, Constantin Selagea, membri ai Biroului Executiv Ju­dețean al PSD Alba. (P)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.