Curier județean
Județul Alba va avea un "frate" mai mare: provincia chineză Gansu
•Președinții celor două județe au semnat un acord de colaborare
      În cursul zilei de ieri, o delegație chineză din provincia Gansu, condusă de Zhang Lixue, secretar general adjunct al administrației populare a regiunii, a participat la ședința ordinară a Consiliului jude­țean Alba, ocazie cu care a fost semnat un protocol de colaborare. Din partea județului Alba, protocolul a fost parafat de președintele Eu­gen Popa. Colaborarea dintre cele două părți are drept scop dina­mizarea relațiilor comerciale, sportive, culturale, dar și de învă­ță­mânt. De altfel, președintele Asociației de prietenie româno-chineză, filiala Alba, Nicolae Bucur, a declarat că deja între Universitatea "1 Decembrie 1918" din Alba Iulia și o unitate de învățământ superior din provincie a fost realizat un program pentru schimb de studenți. El a mai spus că partea chineză vrea să deschidă la Alba Iulia un mare depozit cu produse din această țară, altădată extrem de că­utate pe piața românească. Înainte de a se întâlni cu consilierii jude­țeni, oaspeții chinezi au vizitat orașele Alba Iulia, Sebeș, Blaj, Cugir, Câmpeni, dar și Albacul, unde au stat de vorbă cu primari, consilieri, oameni de afaceri și au vizitat obiective socio-economice. La Alba Iulia, delegația chineză a avut o întâlnire și cu reprezentanții Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Alba. Pentru viitor, se discută des­pre o înfrățire între Alba și Gansu. Provincia chineză are o po­pulație de 23 de milioane de locuitori, iar ca întindere este de două ori mai mare ca România.
Florin ROMAN

Vizita delegației Provinciei Gansu din Republica Populară Chineză în municipiul Sebeș
    Vineri, 23 aprilie 2004, municipiul Sebeș a primit vizita delegației provinciei Gansu din Republica Populară Chineză prin eforturile și îndelungata colaborare și prietenie între poporul român și marele popor chinez concretizată în Asociația de Prietenie Româno-Chineză.
    Provincia Gansu a fost reprezentată de domnul Zhang Lixue - secretar general adjunct al Administrației Populare a provinciei Gansu, domnul Jiao Jianmin - director adjunct al Biroului de relații externe al Administrației Populare Chineze, domnul Chen Muyuan - șef de compartiment în cadrul departamentului de finanțe al pro­vinciei, domnul Li Shilin - șef adjunct de compartiment în cadrul Co­misiei de dezvoltare și planificare - Provincia Gansu și domnul Zhu Yuming - translator în cadrul Biroului de relații externe al ad­ministrației populare Gansu.
    Întâlnirea a avut loc la Primăria municipiului Sebeș, unde au fost prezenți consilierii locali ai municipalității, primarul Alexandru Dăn­cilă și viceprimarul Nicolae Șerbănescu - reprezentanți ai adminis­trației publice locale, oameni de afaceri din diferite domenii de acti­vitate de pe raza administrativă a Sebeșului: industria lemnului, a pielăriei, reprezentanți din domeniul construcțiilor civile, a prelucrării hârtiei, maselor plastice și reprezentanți ai societății civile. Delegația a fost însoțită de domnul Bucur Nicolae - președintele Asociației de Prietenie Româno-Chineză - Sebeș. Discuțiile au pus bazele unei colaborări viitoare și sperăm, benefice atât pentru cetățenii muni­ci­pa­lității noastre cât și pentru investitorii străini. Programul a con­ti­nuat cu vizitarea unor unități economice din Sebeș, dintre care S.C. M.D.F. Sebeș Frati, iar apoi la Primăria municipiului Sebeș, unde cu conducerea Parcului Industrial Sebeș-Alba, reprezentată prin jr. Lu­cian Docea, s-au discutat posibilități de colaborare și parteneriat în­tre cele două asociații. Primar,
Prof. Alexandru DĂNCILĂ

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.