Curier județean
PSD-istul de la Apă a fost revocat!
    Așa cum v-am mai informat, Consiliul județean Alba l-a validat în­tr-o ședință anterioară pe Petru Nistor, declarat simpatizant al PSD, în AGA la CTTA SA. La momentul respectiv, liderul consilierilor PNL, Teodor Atanasiu atrăgea atenția că numirea acestuia s-a făcut cu încălcarea legii, dar "mașina de vot" a PSD nu a ținut cont de a­fir­mațiile liberalului. Că acesta are dreptate a confirmat și Prefectura Alba, care a cerut consilierilor să-și revoce hotărârea adoptată ante­rior. În ședința de luni, consilierii au acceptat că au greșit și au votat revocarea propriei hotărâri privind desemnarea reprezentantului în AGA. Și asta, spre satisfacția consilierilor opoziției, care au semna­lat ilegalitatea.(F.R.)
Cadou de "Sf. Gheorghe"
    Începând de vineri, 23 aprilie 2004, cetățenii din Albac au posi­bilitatea de a utiliza un calculator pentru diferite activități de interes personal: consultarea Legii nr. 67/2004 privind alegerea autorităților ad­ministrației publice locale, o partidă de șah, scrierea de adrese, contracte etc. Calculatorul se află la noul sediu al PNȚCD Albac (casa lui Ioan Cârja, din Haldină), care a fost inaugurat chiar de ziua Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință. La aceeași adresă se mai găsește o minibibliotecă unde se pot citi cărți refe­ritoare la istoria PNȚCD și cărți patristice (în care este tâlcuită Sfân­sta Scriptură de către sfinții părinți). De asemenea, cetățenii din Al­bac pot adresa propuneri sau doleanțe unei echipe de membri locali ai partidului, care asigură permanența la sediu, inclusiv în zilele de sărbătoare, vinerea și duminica, de la ora 14,00 la ora 20,00. (I.H.)
Statuia celor 13 generali, imaginea criminalului în curtea victimei
    Duminică 25 aprilie a.c. s-a demonstrat încă o dată - deși nu mai era cazul - că politica pașilor mărunți pe care o practică UDMR-ul este extrem de profitabilă pentru minoritatea pe care o reprezintă. Da­că privilegiile pe care ungurii le-au obținut în România post-revo­luționară cu ajutorul formațiunilor politice aflate la guvernare începând cu anul 1996 și terminând cu anul 2004, nu s-ar fi făcut cu rănirea sensibilităților majorității românești, aceste privilegii nici nu ar fi de­ranjat chiar atât de tare. Dar când vezi disperarea cu care partidul aflat la putere promite orice și dă orice doar ca să aibă susținerea politică a ungurilor - fără aceștia fiind incapabili de a conduce țara - atunci chiar te întrebi unde începe și unde se sfârșește lipsa de dem­nitate națională a unora dintre aleșii noștri.
    UDMR cerea mai în urmă cu ceva timp amplasarea statuii celor 13 generali unguri (ucigași pentru poporul român) în Piața Pom­pierilor din Arad. Atunci, un grup de români care mai au încă respect pentru atrocitățile pe care le-au trăit înaintașii lor sub jugul ungar - au protestat vehement împotriva acestui proiect. Alături de aceștia a fost atunci și o delegație de peste 80 de membri PRM a județului Al­ba, delegație condusă de președintele filialei, deputatul Emil Crișan.
    S-au auzit glasuri ale unor oameni de cultură, ale unor istorici e­ru­diți, ale oamenilor de rând, ale ROMÂNILOR. Dar cine să îi ia în seamă dacă PSD-ul doar așa își putea menține protocolul cu ungurii și fără acesta ar fi rămas în minoritate în Parlament? În aceste condiții, zice partidul de guvernământ: "Vom înălța statuia cu pricina în Parcul Reconcilierii Româno-Ungare".
    Isteț, nu-i așa? Doar că acest parc este amplasat tocmai în Piața Pompierilor,deci încă o dată câștig de cauză pentru formațiunea maghiară - statuia celor 13 generali tronează de astăzi pe ampla­samentul cerut de la început.
    Oare chiar nu contează deloc pentru PSD dorința românilor de a le fi respectată durerea și martirii? Oare chiar este atât de mare dis­perarea celor aflați vremelnic la putere încât sunt în stare să vândă până și istoria acestui neam doar ca să-și păstreze aliatul în Par­la­ment?
    Și dacă este așa, atunci de ce se miră partidul-stat că pierde a­tât de vertiginos teren în opțiunea de vot a electoratului? Și de ce se miră că în Ardeal câștigă tot mai mult teren PRM?
    Când vor înțelege cei de la putere că acest popor chiar s-a sătu­rat să fie umilit și mințit?
    Evident, după iunie 2004, când vor pierde alegerile și vor trebui să mul­țumească UDMR-ului pentru ajutorul acordat.
    Să le fie de bine! (Biroul de presă al PRM Alba)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.