Ultima oră
În plin centrul Albei Iulia
Fântâna arteziană a ajuns... pișoar
    Ce ați făcut, domnule Hava, în 12 ani de administrație publică? De­sigur, dumneavoastră o să spuneți că ați făcut multe: printre care trotuarele din dale, de care sunteți de-a dreptul îndrăgostit, asfalta­rea unor străzi în centru, căci cele periferice așteaptă de două man­date intervenția asupra lor. D-le primar, acestea nu sunt relevante, pentru că ele fac parte din meniul zilnic al atribuțiunilor dumnea­voas­tră.
    În plin centru de jos al orașului tronează în spatele statuii ilus­trului om politic Iuliu Maniu, relicva unei fântâni arteziene, devenită inadmisibilă groapă de gunoi, "oaza" de pustietate și disconfort pen­tru oaspeții și cetățenii municipiului nostru.
    Vă amintim că într-un trecut nu prea îndepărtat în această zonă era un părculeț foarte frumos, plin de flori și arbori, locul acestora fiind luat de actuala platformă betonată care ne stă în gât, nouă, al­baiulienilor, dar în egală măsură și turiștilor ce tranzitează orașul nos­tru.
    Bordurile fântânii arteziene, executate din plăci de marmură sunt descompletate de plăcile sparte sau furate, iar peisajul platformei be­tonate este crăpat, lăsând loc buruienilor, actuala stare sugerând imaginea unui crematoriu în aer liber. Din parcul care a fost, au re­zistat 14 arbori, dintre care mulți parțial uscați, anunțându-și decesul de pe acum.
    Păstrarea actualei stări de lucruri reflectă deoportivă pasivitatea, indiferența și ineficiența administrației locale. Pare o problemă mi­noră, dar lipsa simțului gospodăresc al primarului, preocuparea scă­zută pentru a reda orașului spațiu de odihnă și agrement este cu adevărat o problemă gravă ce afectează mulți cetățeni care se simt desconsiderați și chiar disprețuiți.
    Pentru că în zona centrului vechi vin cu probleme la instituțiile ce au sediile în acest areal, - judecătorie, tribunal, casa de pensii, ad­ministrații financiare, camere de comerț, mulți cetățeni localnici sau din alte localități, este imperios necesar, pentru rezolvarea necesi­tăților fiziologice, o toaletă publică.
    Ce se poate pune în locul amintitului "eșec urbanistic", situat într-o piață retrasă, având alături statuia ilustrului om politic, cu un rol atât de însemnat la Marea Unire din 1918?
    Toate acestea sunt probleme ce necesită explicații pe care le aș­teptăm cât mai curând de la cel chestionat. (Președinte PUR S-L Alba, ec. Nicolae POPA, candidat de primar al Municipiului Alba Iulia) P
La Alba Iulia
PSD încearcă să șantajeze electoratul!
    "Evenimentul" mult așteptat al stabilirii și al lansării candidatului PSD la primăria municipiului Alba Iulia s-a produs. Spunem și noi, ca și cei care duminică îndemnau prin portavoce cetățenii să vină să-l aclame pe "alesul" PSD, că este vorba de un eveniment pentru că, într-adevăr, după bâjbâielile ce i-au precedat, desemnarea unui candidat PSD pentru primăria Alba Iulia este o reușită. Va rămâne și singura! O prevestește și căderea tabloului cu imaginea oficială de campanie a lui Ioan Florea, care s-a desprins din susținere în chiar debutul "evenimentului" de lansare. Dar să nu fim răutăcioși și să ajungem de fapt la subiect. Pentru că am stabilit deja că a fost vorba de un "eveniment", la el au participat și doi miniștri PSD: Ioan Rus - cel care răspunde la nivelul conducerii centrale a PSD de ju­dețul Alba și Vasile Dâncu - creierul propagandistic al partidului. În euforia lansării celor doi le-a scăpat porumbelul recunoscând șan­tajul pe care PSD îl practică încă de la alegerile din 2000 asupra primarilor Opoziției, un șantaj pe care până acum l-au negat. "Le spun cetățenilor municipiului că trebuie să înțeleagă că nu pot sta la infinit cu un primar dintr-un partid pe cale de dispariție, cu un primar care pentru a mai face rost de fonduri tot promitea la un moment dat că se mută la PSD, la mama și la tata PSD-ului. (...) Trebuie să înțelegeți că descentralizarea va duce la decalaje mari între localități, iar un primar de Opoziție nu poate fi și o soluție" zicea Ioan Rus, iar Vasile Dâncu îl completa: "Am văzut acum ceva vreme niște son­daje de opinie și am constatat că, deși oamenii din Alba Iulia nu sunt mulțumiți de modul în care trăiesc, vor tot un primar din Opo­ziție. Într-un astfel de oraș investițiile vor fi puține, la fel și locurile de muncă."
    Dar ce înțelegem de aici de fapt? Că oamenii din Alba Iulia dacă sunt nemulțumiți, nu sunt nemulțumiți din cauza administrației publi­ce locale și a primarului lor. Că lui Mircea Hava îi pasă de cetățenii care l-au ales și dacă pentru a obține fonduri trebuie să te faci frate cu dracu te faci! Până la un punct! Mai înțelegem că dacă cetățenii nu votează candidații PSD comunitățile lor vor intra pe lista neagră a partidului de guvernământ și vor fi condamnați să nu obțină fonduri. Astfel șantajul PSD asupra primarilor Opoziției se transferă acum asupra cetățenilor cărora li se atrage atenția să voteze cum dictează PSD pentru că altfel vor fi pedepsiți. Alegătorii sunt îndemnați sub amenințare să voteze nu valoarea candidatului, ci cei trei trandafiri indiferent ce incompetență se ascunde după ei. Halal democrație ne propuneți! Biroul de presă al PD Alba Iulia P
Cugirenii vor merge la vot mai... luminați
    A început marea iluminare a Cugirului, sau cel puțin asta se aș­teaptă de la firma care a câștigat licitația pentru rabilitarea rețelei de iluminat stradal din orașul de la poalele Drăganei. Vor fi montate cor­puri de iluminat stradal cu vapori de sodiu pe 35 de străzi din Cugir (cartierele Cindeni, Scăunel și Râul Mic) și pe 9 străzi din localitatea componentă Vinerea. Costul total al lucrării se cifrează la peste 13 miliarde de lei, ne-a informat viceprimarul Cugirului, ing. Cor­nel Murg. (N.I.T.)
PSD Ocna Mureș își lansează candidatul pentru Primărie
    Astăzi, la orele 17.00, în fața Oficiului Poștal din Ocna Mureș, Par­tidul Social Democrat își lansează candidatul pentru Primărie, în persoana juristului Mircea Leahu, actualmente dirigintele Poștei din localitate.
    La manifestare vor participa liderii PSD ai județului și evenimentul va fi completat de un concert în aer liber susținut de Vali Șerban și Hans Knall. (B.P.)
La Mogoș
PSD-istul Viorel Cristea s-a lansat în cursa electorală
    În data de 25 aprilie 2004, în comuna Mogoș, a avut loc depu­nerea candidaturii domnului Viorel Cristea - reprezentant al PSD - pentru Primăria Mogoș. La lansarea care a avut loc în sala de șe­dințe a Primăriei Mogoș au fost prezente peste 60 de persoane, în fața cărora a fost prezentată platforma electorală a candidatului de primar, precum și echipa consilierilor PSD care vor sprijini primarul la conducerea comunei. Din partea Biroului Executiv PSD a par­ti­cipat dl. Sorin Vătăjelu. (Biroul de presă al PSD Alba)
BCC Cugir se extinde
    Biroul de Consiliere Pentru Cetățeni Cugir își va extinde acti­vi­tatea în zonele limitrofe ale orașului și mediul rural. Începând din această săptămână se vor deschide puncte de lucru mobile al BCC Cugir în Vinerea, Călene Bucuru și în comuna Șibot. În mod absolut gratuit, cetățenii vor primi informații și vor fi sfătuiți în legătură cu pro­blemele sistemul de: sănătate, asistență socială, asigurări sociale, ra­porturi de muncă, protecția consumatorului, notariat, impozite și taxe etc., ne-a informat Constantin Bârsan, responsabil relații pu­blice în cadrul BCC Cugir. (N.I.T.)
Director de campanie la PRM Alba
    Consiliul Județean Alba al Partidului România Mare a desemnat ca director de campanie, pentru alegerile locale din iunie 2004, pe domnul prof. dr. Traian-Nicolae Ursaleș și ca mandatar financiar pe domnul col. (r) ec. Petru Relenschi. (Președinte, deputat Emil CRIȘAN)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.