Prima pagină Ediția din: 3.5.2004
Ziariștii nu agreează Comisia de transparență
•Comunicat al Clubului Român de Presă
      Pe baza experienței rezultate din participarea în Comisia de transparență pentru or­ga­nizarea Referendumului național din toamna anului 2003, Clubul Român de Presă consideră că pentru orga­ni­zarea alegerilor locale din 2004 nu este necesară organizarea unei Comisii similare, întrucât informațiile care sunt puse la dispoziția membrilor unei asemenea Comisii sunt, conform Legii 544/2001, pu­blice și trebuie puse la dispoziția ziariștilor fără întârziere, fără dis­cri­minare și fără avizul vreunui asemenea organism. Prin urmare, Clubul Român de Presă nu își va desemna reprezentanți în Comisia de transparență în cheltuirea banilor publici în pregătirea, organi­za­rea și desfășurarea alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale, solicitând, în schimb, autorităților să difuzeze tuturor zia­riștilor interesați toate informațiile aferente alegerilor locale, inclusiv cele de natură financiară, în conformitate cu prevederile legale. (Con­siliul de Onoare al Clubului Român de Presă)
    N.R. Nici ziarul "UNIREA" nu agreează înființarea unei noi comisii de băgători de seamă, considerând că prevederile legilor trebuie res­pectate fără nici un aviz!
La Alba Iulia, din cauze neelucidate încă,
Mașina unui agent imobiliar a ars în întregime
    În noaptea de 1/2 mai a.c., ora 12.45, pompierii militari din Alba Iulia au intervenit la stingerea unui incendiu izbucnit pe strada Arns­berg din municipiul nostru reședință de județ. A ars până la scheletul metalic o Dacie 1300 parcată în fața unui magazin, vizavi de Spitalul județean Alba. Focul a deteriorat și vitrina, și reclama luminoasă a ma­gazinului în fața căruia a fost parcat autoturismul. Paguba - pro­dusă mașinii și magazinului - a fost estimată la circa 15 milioane de lei. În cauză, poliția și pompierii efectuează cercetări cu privire la cau­za incendiului, existând suspiciuni că focul ar fi fost provocat. În calculul probabilităților ca­uzelor incendiului s-a luat și faptul că pro­prietarul autoturismului distrus este agent imobiliar. (N.I.T.)
La Alba Iulia
Primăria plătește 2 miliarde pentru alegeri
    Guvernul României a decis ca o parte din cheltuielile ocazionate de scrutinul din 6 iunie să fie suportate din banii administrației publice locale. Conformându-se prompt, Consiliul local Alba Iulia a aprobat cheltuirea sumei de 2 miliarde de lei în acest scop. Banii au fost "mutați" de la capitolul "cultură" al bugetului local. Dar vă spu­nem noi că ei aveau ca destinație organizarea Zilelor municipiului Al­ba Iulia, oricând s-ar fi desfășurat ele. Acum, după ce data a fost mutată din pricină de alegeri, din aceeași cauză nu mai sunt nici bani. (A.D.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.