Prima pagină Ediția din: 4.5.2004
Listele de consilieri bagă zâzanie între candidați
    În cadrul unei conferințe de presă, prefectul județului Alba, Liviu Mugurel Sârbu, a infirmat speculațiile potrivit cărora deputatul Con­stan­tin Selagea ar fi părăsit partidul, nemulțumit din cauza faptului că a fost nominalizat doar pe locul 7 pe lista de consilieri județeni. Deși lista este provizorie, discuțiile nu au întârziat să apară. Și de­putatul Selagea a infirmat speculațiile declarând pentru "UNIREA" că nu a demisionat din partid. "Încercăm să plasăm pe liste cei mai buni candidați. El este colegul nostru, este un deputat de care avem nevoie, pe care îl apreciem și care a avut o activitate benefică, și aș da aici ca exemplu doar aducerea Programului SAMTID în județul Al­ba. Avem o prezență masivă a tinerilor pe liste. Este o listă care ne permite să câștigăm alegerile locale din acest an. PSD-ul nu numai vorbește de schimbul de generații, ci chiar a făcut concret acest lucru", a mai spus președintele PSD Alba. (F.R.)
Din ordinul prefectului Mugurel Liviu Sârbu s-a constituit la nivelul județului Alba,
Comitetul Consultativ pentru problemele persoanelor vârstnice
    Una dintre preocupările de bază ale prefectului Mugurel Liviu Sâr­bu cu adânci conotații încă de pe vremea când gestiona adminis­trația municipiului Sebeș, a fost aceea de a acorda importanța cu­venită și persoanelor vârstnice spre deosebire de mulți alții pentru care vârsta a treia înseamnă o perpetuă bătaie de joc. Un nou ele­ment care vine în sprijinul acestei afirmații este și faptul că, de cu­rând din ordinul prefectului de Alba s-a constituit Comitetul Con­sultativ de Dialog Civic pentru problemele persoanelor vârstice. Din acest organism vor face parte alături de prefectul Mugurel Sârbu și subprefectul Ioan Maier, reprezentanți ai mai multor instituții publice și anume Direcția Muncii, Casa județeană de Pensii, Direcția de Să­nătate Publică, Forumul județean al Pensionarilor, Consiliul județean pentru persoane vârstnice și Asociația Veteranilor de Război. Co­mite­tul Consultativ, care se va întruni lunar, va desfășura o serie de activități în folosul persoanelor vârstice, și de asemenea le va con­sulta în luarea unor decizii sau în privința proiectelor de acte nor­ma­tive.
Răzvan JURCĂ

Intervenții pentru repararea drumului de pe Valea Sebeșului
    Despre starea jalnică a Drumului Național 67C care străbate Va­lea Sebeșului s-a tot scris și vorbit iar cei care au "privilegiul" de a-l străbate zilnic s-au săturat până în gât de "capcanele" lui. Cei mai disperați sunt muncitorii care își desfășoară activitatea la centrala hidroelectrică de la Gâlceag, care i-au solicitat prefectului de Alba să intervină pentru repararea și intreținerea acestuia. Mugurel Sârbu a precizat în acest sens că va lua legătura cu Regionala de Drumuri din Cluj Napoca pentru a se găsi o soluție care să aibă de această dată și sorții de izbândă, spre deosebire de altele care au rămas doar la stadiul de intenții.(R.J.)
Vizita lui Ion Iliescu în Alba
    Prefectul județului Alba, Liviu Mugurel Sârbu, a anunțat că preșe­dintelui Ion Iliescu, care va vizita județul nostru la sfârșitul acestei luni, i s-au comunicat, printr-un consilier prezidențial, două variante de program. Ambele variante sunt legate de sărbătoarea hidroe­ner­geticienilor și aniversarea lui Dorin Pavel, dar și de vizitarea unor o­biective economice și culturale. Varianta finală va fi anunțată în ur­mătoarele zile.(F.R.)
Pași pe drumul integrării în Europa
•Politicile publice ale UE în atenția prefectului de Alba
      La începutul săptămânii viitoare prefectul județului Alba, dr. ing., ec. Mugurel Liviu Sârbu va participa la Sinaia la un seminar orga­nizat de către Institutul Național de Administrație având ca și titu­latură: "Pregătirea în vederea Integrării Europene: Modalități eficace de conlucrare a politicilor publice în UE". Alături de oficialitățile jude­țene și de reprezentanți ai administrației publice centrale, vor fi pre­zenți și emisari ai Institutului European de Administrație Publică "Maastricht" din Olanda care vor împărtăși românilor experiența unei democrații veritabile în acest domeniu al politicilor publice, deosebit de important în perspectiva aderării noastre la UE.(R.J.)
Primarul din Cugir luat în "baloane" de prefect
    Prefectul județului Alba, Liviu Mugurel Sârbu, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că primarul orașului Cugir, Aurel Voicu, es­te unul "de mare ținută". Prefectul a spus că primarul este un mare fan al sfinților, deoarece Aurel Voicu dă telefoane tuturor cetățenilor care au nume sau prenume de sfinți, cu ocazia sărbătorilor. "Te­le­foanele nu le dă de acasă, ci de la primărie", a mai spus Mugurel Sârbu. Primarul din Cugir este membru al PD, iar atacurile vin din par­tea liderului PSD. (F.R.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.