Curier județean
"Nu mai sunt singur" la Grupul Școlar "Dorin Pavel" Alba Iulia
    La Grupul Școlar "Dorin Pavel" din Alba Iulia va fi implementat, din anul școlar 2004-2005, proiectul educațional "Nu mai sunt sin­gur". În cadrul acestui proiect, școlarii își pot face temele sub supra­vegherea competentă a cadrelor didactice. Mai mult, elevii pot fi co­op­tați și în activități extrașcolare. Pentru derularea proiectului, Pri­mă­ria municipiului Alba Iulia finanțează amenajarea unui Centru E­du­cațional Alternativ, dotat cu calculatoare, softuri educaționale, TV cu DVD, mobilier modular. Acest program este gratuit, venind în spri­jinul elevilor și părinților. (N.I.T.)
33 miliarde de lei pentru depis­ta­rea bolnavilor de cancer în fază incipientă
    Un număr de 50.000 de teste în valoare de 33 de miliarde de lei vor fi achiziționate anul acesta de către Ministerul Sănătății pentru depistarea precoce a cancerului de col uterin, a cancerului mamar, a celui colo-rectal și a cancerului de prostată. Secțiile de specia­li­tate din institutele oncologice și din alte 13 spitale județene de pe întreg cuprinsul țării vor primi materialele necesare pentru efectuarea investigațiilor specifice depistării în stadii incipiente a cazurilor de tumori maligne. Anual, în România, aproximativ 50.000 de persoane se îmbolnăvesc de diferite tipuri de cancer. Pentru aceștia, și pentru cei depistați deja, în 2004, Casa Națională de Asigurări de Sănătate a alocat 2.000 de miliarde pentru achiziționarea de medicamente necesare tratamentului. Programul inițiat de Ministerul Sănătății are ca scop depistarea precoce a acestei cumplite maladii.
    Anul trecut, în Registrul Național de Cancer realizat în cadrul Pro­gramului de prevenție și control în patologia oncologică, gestionat de către Ministerul Sănătății, erau înregistrați 300.000 de bolnavi.(N.I.T.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.